kiarusitas_1_.jpg

Domaz bombázása (Legendák)

Előző: Kal'Shebbol-i csata
Következő: Kolatilli csata
Bombing of Domaz
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (DarkStryder-hadjárat)
Idővonal: YU 8
Helyszín(ek): Domaz, Kolatill, Kathol-szektor
Végkifejlet: Kentor Sarne moff erői győzedelmeskedtek
Hadviselők:
  • Kentor Sarne moff erői

  • Domaz lakosai
Erők: Kentor Sarne moff erői:
  • Ton-Falk-osztályú kísérőhordozó
    • Kathol Protector
      • TIE/sa bombázók
Veszteségek: A Domaz részben megsemmisült, rengeteg civil áldozat

Legendák

Itt a Kolatilli Tanács… minden új köztársasági erőnek, kérjük, azonnal küldjenek segítséget. A birodalmi kormányzó bebörtönzése után TIE-bombázók támadtak ránk. Fővárosunk, Domaz lángokban áll. Kérjük, küldjenek vészhelyzeti orvosi segítséget.
- Segélykérő üzenet a Kolatill bolygóról.

YU 8-ban Domazt, a Kolatill bolygó fővárosát a Kentor Sarne moff hadúrhoz szövetséges birodalmi erők bombázták. Sarne azután adta parancsba a város megtámadását, hogy a Kolatill népe elűzte Tetrumot, a birodalmi kormányzójukat, és kinyilvánították hűségüket az Új Köztársaságnak, ami nemrég szabadította fel a szomszédos Kal'Shebbol világát. TIE/sa bombázókat állított hadrendbe a Kathol Protector nevű Ton-Falk-osztályú kísérőhordozó, amik megtámadták a várost, lerombolva az épületeket és lángokba borítva a várost. Az ellenséges erő elvonulásával Domaz polgárai a katasztrófa kezeléséhez siettek és segítséget kértek az Új Köztársaságtól. 

Előzmény


YU 8-ban a Kolatill bolygó népessége, ami a Peremvidék Kathol-szektorában volt található, elűzte Tetrum nevű birodalmi kormányzójukat, mikor elérte őket a hír, hogy egy új köztársasági különítmény felszabadította a szomszédos világot, a Kal'Shebbolt. A Kal'Shebbol a Kathol szektorának főbolygója és Kentor Sarne moff székhelye volt, aki a Galaktikus Birodalom nevében uralta a szektort és később hadúrként a Birodalmi Hadsereg megtörését követően a YU 4-ben bekövetkezett endori csata nyomában. A Kolatill polgárai újjáalapították a Kolatilli Tanácsot – amit erőszakkal feloszlattak Sarne uralma alatt – és azonnal kinyilvánították hűségüket az Új Köztársaság iránt. 

A bombázás


Sarne a Kolatill dacolásának válaszául kiküldte a Ton-Falk-osztályú Kathol Protector kísérőhordozót a Kolatill-rendszerbe. A Kathol Protector megközelítette a Kolatillt, és TIE/sa bombázókat küldött le; Domaz fővárosát megcélozva a bombázók a város megtámadására irányultak hagyományos lőszerekkel és robbanóanyagokkal. A támadás a város sok részét lerombolta, szétzúzta és lángokba lobbantotta. A bombázók végül elmentek és visszarendeződtek a Kathol Protectorhoz. A kísérőhordozó ezek után eltűnt a rendszerből. 

Utóhatás


Domazban káosz forrongott, és a város polgárai összefogtak a katasztrófa megoldására. Önkéntes csapatok formálódtak a mentési műveletek elvégzésére; ápolták a sebesülteket, ideiglenes menedékeket alakítottak, és harcoltak a városban lángoló óriási tűzzel. A Kolatilli Tanács kiadott egy vészhelyzeti segélyhívást a Kal'Shebbol világánál állomásozó új köztársasági erőkhöz, sürgős segítséget kérve. A FarStar CR90-es korvett – ami a bolygó orbitális pontjánál tartózkodott, felkészülve egy küldetés véghezvitelére Sarne lenyomozása iránt, aki miután elmenekült a Kal'Shebbolról, mialatt az Új Köztársaság a világot támadta – fogta az adást. A parancsnoki tiszt, Keleman Ciro kapitány a FarStart a Kolatillre utasította, hogy segítsenek a műveletekben, míg Monjai kormányzó, az újonnan kinevezett új köztársasági kormányzó a Kal'Shebbolon megígérte, hogy további segítséget küld néhány napon belül.

 

A FarStar néhány nappal a támadás után érkezett és segített a város műveleteiben. Az orbitális állásnál a hajó kénytelen volt megvédeni a Kolatillt a Kathol Protector egy második támadásától, ami olyan TIE-bombázókat állított hadrendbe, amik kórokozó bombákat hordoztak. Az új köztársasági erő képes volt sikeresen megvédeni a bolygót, biztosítva, hogy további károk ne sújtsák a polgárait. 

A színfalak mögött


Domaz bombázására először a szerepjáték Omens kalandjában hivatkoztak, ami az első szcenárió volt a The DarkStryder Campaign-hoz, amit a West End Games adott ki 1995-ben. A bombázás volt az indok arra, hogy a játékos a hajóját, a FarStart a Kolatill bolygóhoz vigye, így a karakterek segíthettek a helyreállítási munkálatokban és megvédhették a bolygót a második birodalmi támadástól. 

Megjelenések


  • Omens — The DarkStryder Campaign (Először említve)
  • Omens — The DarkStryder Campaign, Deluxe (Újranyomás)

A Szerző: owokaleyo1992


0/5 : Nincs értékelve

Navigáció