lopakodo_megjelent3.jpg

Darth Sion (Legendák)

Darthsionheadshot.jpg
Darth Sion
Életrajzi adatok
Halál ideje: YE 3.951, Malachor V
Fizikai adatok
Faj: Ember
Nem: Férfi
Hajszín: Nincs
Szemszín: Fehér jobb szem, barna bal szem
Bőrszín: Szürke
Kronológiai és politikai adatok
Mester(ek): Darth Traya
Besorolás:
 • Exar Kun Sith Birodalma
 • Darth Revan Sith Birodalma
 • Sith Triumvirátus

Legendák

Pontosan… a fájdalomtól sokat tanult. Viszont a tudást, a tanítást hírből sem ismeri.
- Kreia

Darth Sion, a Kín Nagyura egy Sith-nagyúr volt, aki a Régi Sith Háborúk korában élt. Sith-fosztogatóként a Nagy Sith Háborúban Sion Exar Kun Sith Birodalmáért küzdött egészen addig a napig, míg le nem győzték. A halál helyett azonban Sion rájött arra, hogy ha a fájdalmára, haragjára és gyűlöletére összpontosít, akkor kikerülheti a halált és elérheti a halhatatlanságot, aminek ára a mindent felemésztő agónia. Megnyomorodott és romló testét az Erő sötét oldala tartotta össze, és így Sion túl tudta élni a Nagy Sith Háborút.

 

Sion a következő feltörekvő Sith Birodalomhoz csatlakozott, amit Darth Revan és Darth Malak irányított. Ámbár ezen Sith-ek is elbuktak, és ő a korribani Sith Akadémián figyelte, ahogy szétbomlasztja magát a Birodalom. Sion hamarosan új célt talált magának Darth Traya és Darth Nihilus társaságában, akikkel Sion megalapította a Sith Triumvirátust, amivwl a Sith-ek hatalomra juttatására és a Jedik elpusztítására esküdött fel. A Malachor V-ön lévő bázisuknál Sion Traya tanítványaként szolgált. Bizonyos idő múlva elege lett a nő tanításaiból, és Nihilllusszal elvágták őt az Erőtől és száműzették. A két Sith-nagyúr hozzálátott, hogy újjáegyesítse a legtöbb életben maradt Sith maradványokat és folytassák a Jedik elleni háborújukat, amit nagy siker koronázott.

 

A Jedik elintézése után Sion megérezte, hogy egy új Jedi érkezett az ismert űrbe, a Jedi-lovag Meetra Surik, akit száműzettek a Mandalori Háborúk óta. A nő megölését Traya akadályozta meg, aki eljuttatta Surikot a Peragus II-höz. Sion egy elfogott köztársasági hajóval, a Harbingerrel követte, de Surik és társai ismét megszöktek előle. A Korribanon ismét találkozott a nővel, ám különös új érzések kezdtek el keletkezni benne a nő iránt, és menekülni hagyta. Traya végül elárulta Surikot, és visszatért átvenni a parancsnokságot a Sith-ek és Sion felett. Sion a Malachor V-ön várta Surikot; utolsó összecsapásukkor újra és újra legyőzetett, de mindig felállt a padlóról. Surik felmutatta Sionnak a halhatatlanságért fizetett árat, amivel rá tudta venni, hogy futni hagyja őt, és a Sith-nagyúr békére lelt és végre örök nyugovóra térhetett. 

Életrajz


A Sith-nagyúr felemelkedése

 

A leendő Darth Sion nevű ember a Régi Sith Háborúk idején, YE 4.000 körül élt. Sion - ami talán a keresztneve lehetett - jó ideje hajlamosabb volt a jóval nagyobb erőtlenségre és fájdalomra, mint bármely más személy. A kettő együtt elviselhetetlen volt számára és gyűlölettel teljes életet élt. Mintsem csendben szenvedve, Sion inkább egyediséggé fejlesztette szenvedését, és Darth Sionná, a Kín Nagyurává vált.

 

Darth Sion CGA Nagy Sith Háborúban, YE 3.996-ban Sion Sith-fosztogatóként teljesített szolgálatot Exar Kun Sith Birodalmában. A halálra vágyó Sion csatába indult a Jedik ellen, ám folyton életben maradt az összecsapások során. Fejébe férkőzött, hogy halhatatlan, amint egyre nagyobb tűrést engedett meg a fájdalommal szemben. Végül Siont levágták, de mégsem vesztette életét. Ehelyett a benne lakozó kín agonizáló szintre lépett, mire Sion ismét felemelkedett és minden gyűlöletével és dühével lecsapott idézőjeles végzetére. Sion rájött, hogy széthulló testét egyben tudja tartani az Erő sötét oldalával. Az eljárás gyötrelmes szenvedéssel járt, ami megkövetelte, hogy megállás nélkül koncentráljon haragjára, de mindezt Sion megfizethető árnak gondolta a halhatatlanságért cserébe. Kun történetesen elbukta a háborút, de Sion túlélte Kun Birodalmának legyőzését. YE 3.963-ban a Sith Akolitus Haazen megjövendölte, hogy a Jedi-őrző Lucien Draay fogja tanítani Haazen új Sith-jét, kecsegtetve a "Darth Sion" név felvételével; Haazent később legyőzték és Draay elfordult a Kín Nagyurának útjától.

 

Időközben a Mandalori Háborúk söpört végig a galaxison, ahogy a mandaloriak betolakodtak a Galaktikus Köztársaság terültére. Sion formálódott ezalatt; a háború végére egy új Sith Birodalom született meg Darth Revan, az új Sith Sötét Nagyúr és tanítványa, Darth Malak által, és Sion pedig a Birodalom egyik Sith-nagyurává vált. Azonban ez sem tartott ki sokáig; Siont sokkolta, ahogy a Jedi Tanács által megváltott Revan megadta magát annak, amit Sion gyengeségnek tartott és elárulta a Sith-eket. Malakkal régi mestere végzett és a halálával a Birodalom széttöredezett. Sion az utolsó napokban a korribani Sith Akadémián volt, és szeme láttára mentek egymás torkának a Sith-ek. Sion túlélte a hátba szúró vérengzést. A széthullott Birodalom hatására számos Sith-nagyúr hadúrnak nyilvánította ki magát a saját területein, míg egyéb maradványok az Ismeretlen Régiókba vonultak.

 

A Sith Triumvirátus

A gyűlölet által vezérelt egység a legjobb esetben is csak törékeny szövetség.
- Kreia 

Voltak más ügyködő Sith-nagyurak is a galaxisban, akiknek más tervei voltak. Az egyik ilyen volt Revan korábbi Jedi-mestere, Kreia volt, aki felvette a Darth Traya nevet. Traya, aki a "sebeket" kutatta az Erőben, rátalált Sionra és egy másik Sith-nagyúrra: Darth Nihilusra, az Éhség Nagyurára. Sion, Traya és Nihilus megalkották a titokzatos Sith Triumvirátust a Malachor V-ön, minek célja a Jedi Rend elpusztítása és a Sith-ek újbóli hatalomra kerítése volt. Traya lett a vezető hármójuk közül, és Sion rengeteg tudást szerzett tőle. A Trayus Akadémiánál, egy rejtett Sith erődnél a Malachor V-ön, Sion több ismerettel lett gazdagabb a fájdalomról.

 

Sion TriumvirateAzonban zúgolódás is akadt a Triumvirátusban. Sionnak és Nihilusnak más ambíciói voltak Trayáén túl, és mulandó szövetségük, amit a Jedik iránt érzett gyűlölet tartott egyben csupán, feszültté vált. Sion továbbá megelégelte Traya utasításait, tanításainak elvontságát és szavait, amit elméjében visszhangozva érzékelt. Végül ő és Nihilus összefogtak, hogy eltávolítsák a nőt. Míg Traya az akadémia szívében meditált, Sion és Nihilus megkörnyékezték őt. Sion könyörtelenül elverte őt, kiszipolyozták energiáját, majd Nihilus elvágta őt az Erőtől, és kivetették Trayát.

 

Sion és Nihilus kettős irányításban folytatták munkájukat. Az eredetileg Revan által létrehozott malachori Sith-merénylőkre erősen alapozva Sion szórakozásból elment Jediket mészárolni. A férfit számtalanszor megölték ezalatt, de ismétlődően felemelkedett és válaszul rengeteg Jedit levágott. Sion hadjáratának végére a Jedik a kihalás szélére sodródtak. YE 3.954-ben Sion és Nihilus unió alá hozták a Sith Birodalom maradványainak jelentős részét, koruk legösszetettebb Sith erejévé válva. YE 3.952-ben Nihilus egy Jedi konklávén ütött rajta a Katarron, rengeteg túlélő Jedivel végezve. A Rend nyilvánosan feloszlott, a megmaradt Jedik elrejtőztek Sion orvgyilkosai elől. Lonna Vash, a Jedi Tanács egyik mestere a Korribanra érkezett Siont keresve, ám a nő a Sith csapdájába és ezáltal fogságba esett. Sion az elhagyatott Sith Akadémiában vetette tömlöcbe Vasht.

 

Az utolsó Jedi

És most sietve keresed a Jediket. Egyet kivéve mind porrá lettek - és egyetlen megtört Jedi nem vethet gátat az eljövendő sötétségnek.
- Sion, Kreiának 

A bukásukkal a Jedikből csak egy maradt az ismert űrön kívül, egy Meetra Surik nevű lovag, akit kitaszítottak a Rendből és száműztek Revan követése miatt a Mandalori Háborúkban. Atris, egy túlélő Jedi-mester elő akarta csalogatni a Sith-eket odújukból, ezért intézkedett, hogy Surik térjen vissza az ismert galaxisba, miközben információt szivárogtatott Surik múltjáról. A szóbeszéd, hogy Surik az utolsó Jedi, elég volt, hogy a Sith-ek előjöjjenek; Sion feltérképezte a nőt, hová ment a száműzetése alatt, és hogy milyen csatákban vett részt a háborúban. Mikor Surik visszatért a Peremvidékről, megerősített védelemmel látták el a köztársasági Harbinger hajót, és Sion és merénylői egy Sith hadhajóval eredtek utána. Ám nem ő volt az egyedüli; Kreia Revan régi hajója, az Ebon Hawk birtokában szintén Surikért ment. Sion hajója a Hawk útját állta és tüzet nyitott rá, de a Hawk sikeresen leadott egy vészjelet. A Harbinger fogta az üzenetet és elindult megütközni Sionnal. Ám a hadihajó működésképtelennek tettette magát és a Harbinger összekapcsolódott vele. A személyzet rátalált Sion testére, amit a tetemének hittek, és átszállították a hajójukra. Időközben Sion láthatatlan orvgyilkosai beszivárogtak a Harbingerre.

 

Harbinger BridgeSiont az orvosi fedélzetre vitték, ahol egy orvosi tiszt megvizsgálta. Látva a testét beterítő számtalan törést és sebet, az orvos nem tudta eldönteni, hogy meghalt-e, és egy kolto tartályba helyeztette. Mindez alatt Sion merénylői átnyomakodtak a hajón, csendben eliminálva néhány legénységi tisztet és megfigyelték a többit. Sion végül felébredt és miután meggyötörte egy elhaladó személyzetis elméjét, kitört a kolto tartályából és bejelentette, hogy Surikért jött. Az orvgyilkosai materializálódtak körülötte, és gyorsan végeztek az orvosi részlegbe siető biztonsági csapattal. Sion elindult megkeresni a személyzet maradékát, ám nem akadt rá Surikra. Kreia érte el a nőt először, felvitte a Hawkra és elmenekültek. Ám Sion ezzel együtt megszerezte a hajót, ami rendszerhibát mutatott ki, miután az egyik utas szabotázst hajtott végre, és rálőtt a távolodó Hawkra, el is találta, de a hiperűrbe ugrott.

 

Sion a Peragus II bányászvilágáig követte őket, a hídról meditatív állapotban irányítva a Harbingert. Vérontás nélkül nem akarta, hogy ismét elszökjenek előle. A Harbinger összekapcsolódott a Peragusi Bányászlétesítménnyel, és néhány prédára figyelő merénylő átsurrant. Kreia, Surik és Atton Rand, az épületben talált fogoly a Harbingerre kerültek, miközben menekülő utat kerestek, és Sion a hajó farában akadt rájuk. Kreia kardját forgatva rátámadt, miközben a társai egérutat nyertek. Siont meglepte, hogy életben találta a nőt, és kigúnyolta őt, amiért azt hitte, hogy egy Jedi megállíthatja a Sith-et az uralom elérésében. A rejtőzködő Kreia felbukkant és támadott, és Sion levágta a kezét. A nő megmenekült és ismét találkozott Surikkal és Randdal a felszállásra készülő Ebon Hawkon. Sion a Harbingerrel vette őket üldözőbe, és a tűzharcban a Peragust körülölelő illékony aszteroidák begyújtása végzett a hajóval, de Sion életben maradt.

 

Összecsapás a Korribanon

Válaszokért jöttél ide? Hát azok nincsenek. A Korriban hívása erős, de ez a holtak szólítása.
- Darth Sion, Meetra Suriknak 

Sionnak nem tetszett, hogy Kreia feláldozta volna magát Surikért, holott ő sokkal gyengébb volt a férfinál, és elhatározta, hogy mindent elpusztít, ami Kreia számára kedves, köztük Surikot is. Megvolt rá az esélye elkapni a nőt, mikor a Korribanra érkezett Lonna Vash után kutatva. Nem sokkal később Surik is a Korribanon kötött ki, és Sion megölte a fogoly Jedi-mestert. Még abban az órában Surik bejutott a Sith Akadémia romjaiba; Sion érzékelte érkeztét és bezáratta az Akadémia kapuit a nő mögött, miközben orvgyilkosait ő és társai után küldte. Végül Surik csapata megtalálta Vasht és felnyitotta az Akadémia bejáratát, de Sion elindult megakadályozni szökésüket, és végül szemtől szembe került a nővel.

 

Sion KorribanSion figyelmeztette Surikot, hogy Kreia idővel elpusztítja őt. Harc közben Surik megsebesítette Siont, aki az Erőt hívva gyógyította magát. Kreia Surikot hívta az Erővel, hogy ez nem az a csata, amit ő megnyerhet. Surik elmenekült az Akadémiáról és Sion, aki egyfajta tiszteletet érzett iránta, futni hagyta, és megparancsolta orvgyilkosainak, hogy ne ártsanak neki. Úgy vélte, útjaik még keresztezni fogják egymást. Sion hamarosan újfajta elviselhetetlen érzelmet kezdett el érezni Surik iránt a méltányosság és a csodálat mellett. A Sith-nagyúr gyönyörűnek tartotta a nőt, ám ezen érzések között gyengeséget vélt felfedezni, ami csak a halálhoz vezethet. Ahogy Surik egyre kisajátította gondolatait, Sion egyre jobban gyűlölte őt ezért.

 

A végső halál 

Örülök, hogy elhagyhatom ezt a helyet... örökre.
- Darth Sion, az utolsó halálakor 

Miután Sion visszatért a Malachor V-re, Kreia hamarosan csatlakozott hozzá, aki elárulta Surikot, felvette a Darth Traya címet és hozzájárult Darth Nihilus halálához. Sion orvgyilkosainak eliminálása után Traya a Trayus Magban talált a férfira. Sion megfenyegette, hogy végez vele, de Traya elmondta, hogy azért tért vissza, mert már megértette Surik választását, és maga mellé állította Siont, akit felkészített Surik érkezésére. Traya utasította Siont, hogy mikor Surik a Trayus Akadémiára ér, a lehető legnagyobb tisztelettel odázzon neki.

 

Végül Kreiát keresve Surik meg is érkezett a Malachorra, és miután átverekedte magát az akadémiai Sith erőkön, végül szemtől szembe került Sionnal. Figyelmeztette a nőt, hogy távozzon, mert Traya hozzá hasonlóan őt is meg fogja törni. Feltételezve, hogy Traya legyőzhetetlen, Sion arra következtetett, hogy ha Surik nem adja meg magát Trayának, Traya más választás híján ismét elfogadja Sion hűségét. Sion úgy tekintett magára, hogy nagyobbá vált, mint a nő tanítványai, köztük Revan közül bárki, és arra a döntésre jutott, hogy kezdeti árulása egy teszt volt, amin átment. A mondanivaló elfogyásával Surik és Sion végül összecsapott egymással.

 

SionsfalSurik lesújtott Sionra, de mivel a Malachor sötét energiája járta át testét, újból felemelkedett. Majd újra és újra ez történt; Surik próbálta meggyőzni Siont, hogy Kreia nem tiszteli őt és eszköznek használja őt, de Sion azt állította, hogy ha megöli Surikot, akkor Traya befejezi tanítását. A harc folytatódott, és Sion érzékelte Surik erejét, de ezzel együtt úgy érezte, le tudja győzni ellenfelét. Ahogy negyedjére is lesújtott rá, Sion gyanakvó maradt. Surik szerint a férfi már legyőzetett, és elmagyarázta, hogy Kreia csak azokat tiszteli, akik nélkülözni tudják az Erőt, nem pedig azokat, akik arra támaszkodnak. Sion, aki nem tudta, hogy lehetséges elhagyni az Erőt, kénytelen volt ráébredni Surik szavai által, hogy a saját magának adott fájdalmas élet végül egy állandó gyengeség és függőség, nem pedig hatalom. Utolsó pillanataiban Sion figyelmeztette Surikot, hogy Traya meg fogja őt törni, és elmondta a nőnek, hogy ő Traya gyengesége, úgy ahogy Sioné is. Végül békében és hálával, hogy a háta mögött hagyhatja végérvényesen az élő világot, Sion a halál útjára tért és eggyé vált az Erővel.

 

Hagyaték

 

Hosszú idővel Sion halála után egy csoport emelkedett fel a Baran Do - egy Erő-érzékeny kel dor rend a Dorin bolygóról - közt, akik Sith-té akartak válni. A kultisták felajánlásokat ajándékoztak a halott Sionnak egy Baran Do kolostorban, és YE 3.640-re, a Hidegháborúban a Sith-nagyúrnak örökül hagyott ajándékokat egy egyén szerezte meg. 

Személyiség és jellemvonások


Idáig süllyedtél és nem tanultál semmit - ez a te bukásod.
- Kreia 

DarthSionEgészen az elejétől fogva Darth Sion haraggal fűtötte magát, amivel hatalmat nyert arra, hogy felülkerekedjen a halálon. Ahelyett, hogy a létezés természetes részeként elfogadja, inkább megtestesítette fájdalmát és valami messze nagyobbá változtatta magát. Sion a túlélés érdekében lakmározott kínjából, amit az összes Jedivel meg akart osztani szerte a galaxisban. Ahogy az Erő hatalmat adott neki, Sion úgy érezte, a harca folytatását követeli tőle; csak az Erő létezett benne és a sötét oldal volt az identitása. Valamint Sionnak gyógyítási szándéka is volt; tapasztalata szerint a galaxis széttöredezett és nem tudta megérteni azokat, akiknek megvolt a hatalma a megjavítására, mint Revannak, mégsem tették meg.

 

Sion szívós kategória volt; mikor prédája közelébe ért a Peragus II-n, a Sith-nagyúr nem engedte el őket vérontás nélkül. Emellett furfangja is volt; bár Lonna Vash Jedi-mester ingadozónak és könnyen befolyásolható vadnak ítélte meg, Sion végül csapdába ejtette és megölte ellenfelét. Az ambíciókkal teli és hatalomra éhes Sion nem sokáig hajolt meg Sith-mestere, Darth Traya akaratának, és Darth Nihilusszal karöltve ellene fordultak: Nihilus különleges Erő-technikáival eltörölték a védelmét és kegyetlenül elverték. Sion és Nihilus abban különböztek a korábbi Sith-ektől, hogy a Jedi Rend elpusztítása volt az egyetlen céljuk; a Jedik elleni harcmodor sem volt ugyanaz, elbújva várakoztak és a sötétből csaptak le.

 

Míg Sion elmerítette magát a dühében, még mindig képes volt pozitív érzelmeket viseltetni, például szerelmet és odaadást, amiket Surik felé tapasztalt. Rájött, hogy gyönyörűnek találja, amely érzelem csökkentette haragját, és ez veszélybe sodorta életét. A végén Surik rávette Siont, hogy engedje le dühét és az Erőt, és fogadja el a halált.

 

Sérülések

Gőzöm sincs, mi tarthatja össze ezt az embert.
- A Harbinger orvosi tisztje 

Sith-fosztogatós korszakában Sion rendszeresen harcolt a frontvonalon a Nagy Sith Háborúban, és túlélése alatt a fájdalomtűrést fejlesztgette magában. Mikor végül elérte a halhatatlanság metódusát, Sion testének minden atomja agóniában szenvedett. Sion repedésekkel és sebekkel teli húsa romladozott, és teste egyfajta élőhalott állapotba lépett. Csontváza ezernyi helyen volt eltörve, mivel teste minden csontja ismétlőlegesen szilánkosra repedezett, majd egybeforrt. Az Erő volt minden, ami egyben tartotta őt.

 

Személyes kapcsolatok

 

Kreia és Surik sok tekintetben hasonlítottak egymásra Sion szerint, viszont a fontos dolgokban mégis másak voltak. Mindkettő állandóan beférkőzött az agyába, ám míg Kreia a nézeteivel és tanításaival tömte tudatát, Surik inkább pusztán egy tudat volt az elméjében. Ketten folytonosan az életéhez kötődtek; Kreia gyenge pontja Surik volt, és utóbbi megmentésével Sion abban reménykedett, hogy befolyással bír Kreiára.

 

Kreia

 

KreiadarknessatcoreBár Sion rengeteget tanult Kreiától, hárpiának gondolta és elvont tanításaitól frusztrált lett. A férfi abban hitt, hogy Kreia tanításai a Sith-eket gyengítik, ezért elárulta őt és ellenfele hibájának tekintette, hogy le tudta győzni őt. Vele ellentétben saját magát hite a mesternek. Sion úgy gondolta, Kreia elpusztította őt, és viszonzásul felesküdött, hogy megöli és végignézetteti vele azt, hogy a saját kezével pusztíttat el mindent, ami kedves a számára. Ám mikor Kreia visszatért a Malachorra és szövetséget esküdött, Sion meghajolt akarata előtt. Akármennyire is akarta, hogy Surik mentse magát, Sion azt is vélte, hogy távozásával Kreiának nem marad más választása, mint elfogadni a férfi lojalitását. Haláláig nem maradt más számára, csak a mestere.

 

Kreia ezzel szemben úgy gondolta, hogy Sion hatalma elvakítja a férfit. Szerinte a legnagyobb bukása az, hogy nem tanul a bukásaiból, és tudatlanságáért is megdorgálta. Kreia tisztelte a hatalomtól való elfordulást, az Erővel való felhagyást; érezte, hogy Sion annak rabszolgája és ezért nem adózott tisztelettel iránta. Szerinte a létezése egy fenyegetés magára az életre. Még mikor visszatért szolgálatába, Kreia csak Surik tesztelésére használta fel Siont, bár Sion úgy állt hozzá ehhez, hogy a kettő egymás ellen állítása arra jó, hogy eldöntse, ki legyen a tanítványa.

 

Meetra Surik 

Gyűlöllek, amiért őhozzá hasonlóan a fejemben vájkálsz, de a te tudatod gondolatok hiányában szenved, nincs tanítása, te csak… ott vagy szótlanul.
- Sion, Meetra Suriknak 

Mikor először merült fel nála, Surikot megtörtnek vélte, valamint alkalmatlannak arra, hogy megállítsa a Sith-ek előrenyomulását. A halála, vagyis szerinte a Jedik végső halála, beharangozná a Sith-ek győzelmét. Mialatt üldözte, egy új érzés tört rá Sionra vele kapcsolatban, valami, ami a tiszteleten és a csodálaton is túlnyúlt, amely érzés utálattal töltötte el. Gyönyörűnek tekintette őt és gyűlölete szertefoszlott ezekkel az érzelmekkel, veszélybe sodorva életét.

 

Sion alámerült Surik életébe és feltérképezte a történetét. Gondolta, hogy Kreia megpróbálja Surikot elpusztítani, ezért Sion felajánlotta, hogy ő maga vet véget az életének. Sion egyre dühösebb és féltékenyebb lett, tudván, hogy ha Surik mégsem éli túli túl Kreia tanításait és legyőzi a vénséget, Kreia még mindig feláldozhatja magát Surik megmentéséért. A férfi félelemmel és gyengeséggel teli nőt látott benne, ami tökéletesen passzol Kreia mellé, mint tanítvány. Ugyanakkor, mikor legyőzte Siont harcban, futni hagyta, mert kiérdemelte és úgyis találkozni fognak egy másik alkalommal. Kreia tervbe vette, hogy Sion a legnagyobb tiszteletet mutassa iránta következő találkozásukkor, a Malachoron. A férfi kegyelmet ajánlott fel neki: Surik a Malachor felszínén hal meg, és nem a Kreia általi szenvedéstől. Mégis Surik a vette rá arra a férfit, hogy engedje el, és utolsó szavaival Kreia vele szőtt terveire figyelmeztette. 

Erők és képességek


…ő nem egy húsvér bestia.
- Kreia 

Sion Revan Sith Akadémiájára járt a Korribanon, és később a fájdalom útjait ismerte ki a Trayus Akadémián, a Malachor V-ön. A sötét oldallal egyben tudta tartani széthasadó testét. Bár gyötrelmesen kínzás volt és végtelen koncentrációt vett igénybe kordában tartani a benne rejlő haragot, a halhatatlanság hatalmát szerezte meg ezzel. Mikor lesújtottak rá, Sion előhívhatta haragját, gyűlöletét és fájdalmát, hogy feltámadjon. A sötét oldalban erős helyeken, például a Korribanon és a Malachor V-ön, a Sionon átáramló Erő legyőzhetetlenné tette. Lonna Vash Jedi-mester azt gondolta róla, hogy "a sötét oldal egyfajta perverzitása".

 

Sionnak gyűlölet kellett ahhoz, hogy hatalmát kihasználhassa; veszélybe került, mikor a Surik iránti érzelmei gyengítették ezt és eltörölte az életbe való kapaszkodását. Végül meggyőzte, hogy engedje el haragját és adja meg magát a halálnak. A Sith-nagyúr hálás volt, amiért végre eldobhatta életét.

 

Sion számos Erő-képességet hordozott a tarsolyában: telekinézis, Erő-forgatag, Erő-sebzés, Erő-lassítás, Erő-dühöngés, Erő-immunitás és Erő-elszívás. Valamint védett volt a félelemalapú Erő-támadások hatásaitól is. 

A színfalak mögött


Sion TFUDarth Sion az egyik főellenség volt a 2004-es Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords játékban, hangját Louis Mellis adta. Siont legelőször 2004. július 14-én fedték fel a LucasArts-féle 2004-es Summer Press Day alkalmából, mikor játékban mutatták be a karaktert a Harbingeren. Leland Chee nyilatkozta, hogy Sion neve a "scion" szóból ered, ami örököst jelent. Bár koncepciós rajz készült egy Sion és Atris közti párbajhoz, a játékban nem történik ilyen esemény. Sion kiemelkedő alakban szerepel a Knights of the Old Republic II borítóján, és Mark Griskey által saját témát is kapott a karakter.

 

2008-ban Sion egy Dark Horse hirdetésben is feltűnt a Knights of the Old Republic figuraszetthez; abban Sion Nagy Mandalore inasa, és Zayne Carrickkel harcol. A The Force Unleashed című 2008-as videojátékhoz letölthető tartalom formájában Sion egy játszható kinézet; a karakterdizájnja pár esetben itt eltér a Knights of the Old Republic verziótól, köztük egy vállvédőben, és abban, hogy néhány villám fut végig Sion mellkasán. 2013-ban Sion lábszárvédői, alkarvértje, nadrágja és selyemöve bekerült a Star Wars: The Old Republic játékba, mint karakter páncélzat.

 

A játékban Sion párbeszédei Meetra Surikkal eltérnek azon alapon, hogy Surik férfi-e vagy nő; míg Sion irigy és utálatos a férfi Surik iránt, a játékprogram olyan utalásokkal írja körül őt, hogy szerelmes a nőnemű Surikba, bár nem tudja olyan jól ezt kifejezni. Chris Avellone, a The Sith Lords vezető dizájnere elmondta, hogy a játékban lévő cselekményeket szeretné látni jobban kibontani az Expanded Universe-ben, köztük Sion kapcsolatát a női Surikkal.

 

Kivágott tartalom

 

Számos Siont szerepeltető tartalmat eltávolítottak a Knights of the Old Republic II végső kiadásából. A dialógus fájlok és ezen jelenetek egyéb alkotóelemei még mindig léteznek a játék fájljai közt, ezért legtöbbjüket rekonstruálták.

 

Összetűzés Nihilusszal

 

AtrissionA játék Nar Shaddaa részének egy korai verziójában van egy mellékszál a GenoHaradannal, amit végül felülírtak a Visquisszel és a Tőzsdével. Sion először ebben a szálban tűnt fel a Malachor V-ön, Meetra Surik hologramja fölött meditálva. Egy Sith orvgyilkos jelentett neki, hogy Surik még él, és Sion megparancsolta, hogy készítsék elő a hajóját, mert egymaga fog a Nar Shaddaara utazni.

 

Mikor Surik beszivárgott a GenoHaradan bázisára, egy csapda felrobbantotta a helyet, ami kívülről nézve megölte a nőt. Sion holtnak hitte Surikot, és visszatért Darth Nihilushoz a Ravagerre. Ott kéjsóváran mondta el, hogy megölte Surikot és tájékoztatta Nihilust Traya túléléséről, majd felbontotta szövetségüket. Ahogy Sion elballagott, Nihilus rátámadt, hátrafelé repítette, majd egy harc bontakozott ki kettejük közt. A rajongók mozgóképen rekonstruálták ezt a jelentet.

 

Vash és Kaah

 

Darth Sion GloryAmikor Lonna Vash még életben volt, Meetra Surik a Korribanra érkezett. Surik meggyőzte őt, hogy menjen vele a Dantuinra beszélni a Jedi Tanáccsal, de Sion rajtuk ütött, mikor elhagyták az Akadémiát, és Vash rá és Sionra zárva a kaput feláldozta magát, hogy Surik elmenekülhessen.

 

Más játékbeli fájlok azt sejtetik, hogy Vash padawanja, Kaah Ohtok - teljesen kivágva a játékból - elmenekült, miután Vasht elkapta Sion. Kaah és Vash a vizit előtt tudták, hogy van egy Sith-nagyúr Korribanon, de arról nem tudtak, mennyire is erős ő; a találkozásukat követően Kaah így írta le Siont: "törött csontok kollekciója, a Sötét Oldal mindent eltörlő gyilkoló gépe". elfogása után Sion Sithjei egy szertartás keretében akarták feláldozni Vasht.

 

Malachor V 

Mi a parancsod, mesterem?
- Darth Sion, Darth Trayának 

Mikor Kreia visszatér a Malachor V-re és felajánlja, hogy Sion csatlakozzon hozzá megint, egy rövid kivágott jelenet szól a férfi érveiről bővebben. Miután Sion odaveti, hogy nem fogja megkímélni Kreiát megint, a nő felvilágosította, hogy Sion egyszerűen nem tanulta meg a leckéjét, hogy az ereje jelentéktelen. Majd felemelte az Erővel és az Erővel összetörte Sion testét.

 

Egy másik jelenetben, ami Surik a Malachor V-ön való leszállásakor játszódik, Sion informálja Krieát a lány érkezéséről. Kreia maga előtt akarja látni a Számkivetettet, és Siont aggodalommal tölti el, vajon mi lehet a terve vele. Kreia gúnyolódott a tényen, hogy Sion bensőjében még mindig akadnak érzelmek, és megosztotta vele, hogy talán meg fogja törni Surikot. A férfi Surik verzióban Sion nem nyugtalankodik, hanem dühös, amiért Kreia tanításainak elraktározására akarja felhasználni Surikot. A dialógus harmadik lehetőségében Kreia arra utasítja őt, hogy ne tegyen semmit.

 

Sion és Atton 

Sion Atton"És elkapom a bolondokat."
"Vicces - én is pont erre gondoltam."
- Darth Sion és Atton Rand 

A játék Malachor V-ös fináléjában Meetra Surik társaiban eredetileg Kreiával konfrontálódnak. Miután Kreia legyőzi őket egy összecsapás során, mindnyájukat őrizetbe veteti a megszökött Atton Rand kivételével. Siont küldte el, aki végigüldözte Attont a Trayus Akadémia folyosóin. Végül megütköztek egymással, és a játékos Attont vezérelte. Ha Atton elbukik, Sion levágja a karját és a földön fekve hagyja. Atton ismét lábra és alap testhelyzetbe áll, de Sion felemeli a földről és megfogadta, hogy saját tükörképévé fogja roncsolni Attont. Atton azt válaszolta neki, hogy "ne siesse el", és az örömittas Sion ennek eleget is tett. 

Megjelenések


 • Star Wars: Galaxy of Heroes
 • Knights of the Old Republic 34: Igazságtétel, 3. rész (Név említése)
 • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Első megjelenés)
 • The Old Republic: Revan (Csak indirekt megemlítés)
 • Star Wars: The Old Republic (Csak említve)
 • Darth Plagueis (Csak említve) 

Nem-kánon megjelenések

 • Star Wars: The Force Unleashed video game  (PS3, X-box verzióknál csak) (Letölthető játszható modell, a PC verzió és az Ultimate Sith Edition tartalmazza) 

Források


 • Knights of the Old Republic II: The Sith Lords: Prima Official Game Guide
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide
 • The New Essential Chronology
 • "Heritage of the Sith" — Star Wars Insider 88
 • Star Wars Roleplaying Game Saga Edition Core Rulebook
 • Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force
 • Threats of the Galaxy (Csak képen)
 • Knights of the Old Republic Campaign Guide
 • "Power Beyond Belief" a Wizards.com-on (eredeti cikk link, háttérlink)
 • The Complete Star Wars Encyclopedia
 • The Essential Atlas
 • Sion, Darth a Databank-ban (tartaloim mára elavult; háttérlink)
 • Star Wars: The Ultimate Visual Guide: Updated and Expanded
 • Star Wars: The Old Republic Encyclopedia
 • Star Wars: Force and Destiny Core Rulebook

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció