Darth Bane: A pusztítás útja

apusztitasutja_cover.jpg
Darth Bane: Path of Destruction
Szerző információk
Szerző(k): Drew Karpyshyn
Kiadvány információk
Kiadó(k): Szukits Könyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2006 (eredeti megjelenés)

  • 2010 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 413
Rész: 1/3
Általános információk
Idővonal: YE 1 003 - 1 000
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Legendák

A lelki béke hazugság, csak a szenvedély létezik. A szenvedélyből erőt merítek. Az erő révén hatalmat szerzek. A hatalom révén győzelmet aratok. A győzelem révén a láncaim lehullnak.

Darth Bane: A pusztítás útja (eredeti cím: Darth Bane: Path of Destruction) egy legendák közé tartozó regény, amit Drew Karpyshyn írt és 2006. szeptember 26-án jelent meg a Del Rey kiadó gondozásában. A regény Darth Bane, a Sith Sötét Nagyurának felemelkedését, a Sith Rend pusztulását és a Kettő szabályának megalapítását meséli el.

Fülszöveg


„Kettőnek kell lennie; nem többnek és nem kevesebbnek. Az egyik, hogy birtokolja a hatalmat, a másik, hogy sóvárogjon a hatalom után.”
- Darth Bane, a Sith-rend Sötét Nagyura

"Valaha a Sith-rend mestereinek száma több ezerre rúgott, ám a belviszályok megosztották őket. Végnélküli csatákat vívtak egymással, mígnem egy nagyúr egyesítette őket, hogy közösen hajtsák uralmuk alá a Galaxist – és az utolsó szálig kiirtsák a Jediket...

Dessel, a kortózisbányász a Köztársaság igazságszolgáltatása elől menekülve a Sith Hadseregben rejtőzik el, és hamarosan a Köztársaság és a Jedik ellen vívott háborúban találja magát. Ereje, ravaszsága és különleges képességei miatt a Sith-mesterek felfigyelnek rá, és lehetővé teszik számára, hogy a Sith Akadémia tanítványaként megismerje az Erő sötét oldalát – feltéve, ha bebizonyítja, hogy érdemes rá. A Sith-ek köreiben megszokott árulások és orvgyilkosságok örökös viharában a könyörtelenség a túlélés egyetlen kulcsa. Bane egy napon rádöbben, hogy csakis akkor reménykedhet a Rend győzelmében, ha visszatér annak ősi hagyományaihoz, ha elveti mindazt, amit tanult, és a legelső Sith-ek rég elfeledett bölcsességébôl merít – hogy a hamvaiból mindannak, amit meg kell semmisítenie, megteremthesse a sötét oldal új korszakát."

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000