Darth Bane: A Kettő Szabálya

akettoszabalya_cover.jpg
Darth Bane: Rule of Two
Szerző információk
Szerző(k): Drew Karpyshyn
Kiadvány információk
Kiadó(k): Szukits Könyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2007 (eredeti megjelenés)

  • 2011 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 314
Rész: 2/3
Általános információk
Idővonal: YE 1 000 - 990
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Legendák

Amikor a hatalmad felülmúlja az enyémet, én feláldozható leszek. Ez a Kettő Szabálya: egy mester és egy tanítvány. Amikor majd készen állsz arra, hogy levedd a vállamról, és magadra öltsd a Sötét Nagyúr köpenyét, csakis úgy teheted meg, ha végzel velem. Ez az összecsapás elkerülhetetlen. A Sith-ek csakis így maradhatnak fenn. Ez a sötét oldal útja.

A Darth Bane: A Kettő Szabálya (eredeti cím: Darth Bane: Rule of Two) egy legendákba tartozó regény, ami folytatja a Darth Bane: A pusztítás útja eseményeit tíz évet követően. A megjelenésekor ez volt az a regény, ami a törölt Darth Plagueis regény helyett jelent meg. Darth Bane és tanítványa Darth Zannah történetét meséli el a Ruusan hetedik csatája után. A kiadványt 2008. október 28-án adták ki a Del Rey kiadó gondozásában.

Fülszöveg


"Darth Bane immáron készen áll arra, hogy a gyakorlatban is megvalósítsa elveit. Úgy hiszi, megtalálta a diadalát betetőző, kulcsfontosságú eszközt: egy tanítványt, akinek átadhatja a tudását. Zannah-t - noha nagyon fiatal még - természetes és erős kötelékek fűzik a sötét oldalhoz. A képességei alkalmassá teszik arra, hogy egy napon átvegye az örökséget, és folytassa a mestere által megkezdett hadjáratot, amelynek célja a Jedik megsemmisítése és a Galaxis feletti uralom megszerzése.

Ám van valaki, aki feltette magában, hogy megállítja Darth Bane-t: Johun Othone, a legendás Hoth tábornok padavanja. Noha a többi Jedi nem ért vele egyet, Johun nem tud megszabadulni azon gyanujától, hogy legalább egy Sötét Nagyúr túlélte a háborút.

Mialatt Johun konok elszántsággal keresi mestere gyilkosát, Zannah váratlanul szembekerül múltjának egyik alakjával, és a találkozást követően a sötét oldalba vetett hite meginog. Darth Bane ezalatt egy véletlenül elébe kerülő nyomot követve új tudásra, valamint megdöbbentő hatalomra tesz szert, és ez a hatalom olyan változásokat hoz az életébe, amelyeket korábban elképzelni sem tudott volna."

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000