darth_bane_trilogia_fekvo.jpg

Csapda a Xobome 6-nál (Legendák)

Előző: Folori csata
Következő: Xartuni küldetés
Ambush at Xobome 6
Konfliktus(ok): Galaktikus Polgárháború (Vadászat Zsinjre)
Idővonal: YU 7 (42:11:1)
Helyszín(ek): Xobome 6
Végkifejlet: A Night Caller elfoglalása
Hadviselők:
  • Zsinj Birodalma

  • Új Köztársaság
Erők: Zsinj birodalma:
  • 2 TIE-vadász
  • Night Caller

Új Köztársaság:
  • Lidérc Osztag
  • Arhul Narra
  • A Holdkóros
Veszteségek: Zsinj birodalma:

Új Köztársaság:
  • 1 X-szárnyú

Legendák

Addig is, joggal feltételezhetjük, hogy a bomba, amely elkapott minket, jelet is küldött az elhelyezőjének. Azaz hamarosan itt lehetnek. Ha a hipertéren keresztül lépnek kapcsolatba az Implacable-vel, akkor egy-két óra múlva megérkezik a csillagromboló. Végrehajthatnánk egy űrugrást vakon a mélyűrbe, de abba valószínűleg belepusztulnánk; nincs annyi üzemanyagunk, hogy kellően felderítsük a környéket. Van valakinek valamilyen ötlete?
- Wedge Antilles a Lidérc Osztagnak

A csapda a Xobome 6-nál egy esemény volt a Galaktikus Polgárháborúban; ahol a módosított koréliai korvettet, a Night Callert, egy Zsinj hadúr erőihez tartozó hajót csapdába csalt és elfoglalt a Lidérc Osztag a Xobome-rendszerben.

Háttér


"Tűzszerész!"
"Igen, Központ."
"Szerinted mi talált el minket?"
- Wedge Antilles és Kell Tainer.

Miután elmenekültek a folori csatából, a Lidérc Osztag és a Narra a hiperűrbe ugrott a Pangás felé, ahol csatlakozni készültek a többi menekülttel. Ugyanakkor az Empion aknák kihúzták őket a hiperűrből, amiket Apwar Trigit admirális támogatóhajója telepített. Az aknák kiiktatták a vadászaikat és asztrodroidjaikat. Kitörölték az összes navigációs adataikat is, ami megakadályozta őket a rendszer elhagyásában. Szembenézve ezzel a dilemmával Wedge Antilles megparancsolta, hogy az osztag szálljon le a Xobome 6-ra a javítások idejére.

A csapda


Igen, uram. Szerintem még ez a terv is jobb, mint megfulladni vagy éhen halni az űrben. Az Implacable soha nem számítana ilyesmire. Csak az őrülteknek jutna eszébe erre gondolni.
- Wes Janson egyetért a tervvel.

A Lidércek gyanították, hogy a hajó még visszatér a csapdája leellenőrzéséhez, és meggyőzték Wedge Antillest, hogy átszállhatnának az ellenséges hajóra a szétszakadt X-szárnyúk alkatrészeinek felhasználásával. Kell Tainer és Cubber Daine egy kis hajót szereltek össze Ton Phanan sérült X-szárnyúja maradványából, ami a Holdkóros becenevet kapta. Manőverező rakétákkal, egy lecsupaszított lézerágyúval és egy asztromechanikai droiddal szerelték fel, hogy segítsen a navigálásban. A tervük az volt, hogy elrejtenek egy pilótát a csempészrekeszben és azt majd bevontatja a birodalmi hajó. Ha bejutott, a pilóta belép a hajó egyik termináljába és kiküld egy segélykérést az Új Köztársaságnak. Voort saBinring önként jelentkezett a behatoló szerepére a gamorraiak fizikai jellemzői révén, mivel ők jobban vannak védve a hidegtől.

 

A feltűnt hajóról kiderült, hogy egy módosított koréliai korvett, a Night Caller. Magába vontatta a Holdkórost, míg egy TIE-vadász párost is kiküldött a környék felderítésére. A többi Lidérc egy közeli aszteroidamezőben lapult elég közel, ahol könnyedén megsemmisítették mindkét TIE-t. A Night Caller fedélzetén saBinring kiszállt a csempészrekeszéből és elkezdte leütni a rohamosztagosokat a környéken. Utána az ágyújával a tartómennyezetre tüzelt és felmászott a hajóhídra; ahol kikövetelte és elfogadta a híd személyzetének megadását. Később megtudta, hogy a hajó kapitányát, Zurel Darilliannal a mennyezetre mért lövése végzett.

Utóhatás


Voort saBinring kapitány üdvözli az Új Köztársaság Night Caller nevű korvettjéről a Lidérc Osztagot! Lidérc Osztag, jelentkezz!
- Voort saBinring a Night Caller elfoglalása után.

A Night Caller gyors elfoglalásának köszönhetően a hajó legénységének nem volt lehetősége vészjelet küldeni. Ez azt jelentette, hogy Zsinj erői nem értesültek a hajó elfoglalásáról. Ennek alapján Antilles saját kezdeményezésére ők fogják felvenni a hajó személyzetének szerepét és az összes küldetését ők fogják teljesíteni, hogy találjanak egy módot arra, hogy súlyos csapást mérjenek Zsinjre.

Megjelenések


  • X-szárnyúak: Lidérc osztag (Első megjelenés)

Források


  • The Essential Atlas

A Szerző: owokaleyo1992


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000