hagyatek_banner_1460x342_a.png

Ban Papeega (Legendák)

Ban_Papeega.jpg
Ban Papeega
Életrajzi adatok
Halál ideje: YU 0 (35:5 GrS), Centares
Fizikai adatok
Nem: Férfi
Hajszín: Narancsszínű tollazat
Szemszín: Bal fekete; jobb szemkötős
Kronológiai és politikai adatok
Korszak: A Lázadás kora
Besorolás: Galaktikus Birodalom
Vader Nagyúr, kérem, ne! Mindent el fogok felejteni, amit hallottam! El fogom felejteni a nevet! Tessék, már el is felejtettem mindent Skywalkerről! Még nem említettem meg soha Skywalker nevét, csak most! NE!
- Ban Papeega  Darth Vadernek, Papeega megölése előtt. 

Ban Papeega egy ügynök és egy fejvadászvolt, aki Darth Vadernek dolgozott (de nem tudra, hogy Vader Luke apja) a Centaresen a yavini csata után. 

Életrajz


PapeegaDeathPapeega közreműködött Thurlow Harris vallatásában egy kínzó droiddal és képes volt kicsikarni Luke Skywalker nevét, azt a pilótáét, aki az első Halálcsillagot megsemmisítette. Miután megtudta a nevet, Vader nekilátott mindenkit megölni, aki csak hallotta azt – beleértve Papeegát is. Papeega elmenekült a mészárlás elől és próbált elrejtőzni valahol a Régi Köztársaság Múzeumában. A birodalmi rohamosztagosok végül lenyomozták őt a múzeum madárkalitkájának közelében. Vader felkutatta a rejtőzködési helyét. Papeega csapdába esett és kegyelemért könyörgött, de a Sith-nagyúr megölte. Ezután Vader az egész madárkalitkát felégette. 

A színfalak mögött


Ban Papeegát Dave Gibbons Star Wars rajzoló készítette a Vader's Quest képregény sorozatának első számához, amit a Dark Horse Comics adott ki 1999-ben. Ban Papeega faját és szülőbolygóját nem részletezték a képregényben. 

Megjelenések


  • Vader's Quest 1 (Első megjelenés) 

Források


  • "ComicScan: 20 Tales To Tantilize" — Star Wars Galaxy Collector 5 (Csak képen)
  • The Complete Star Wars Encyclopedia

A Szerző: owokaleyo1992

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000