hagyatek_banner_1460x342_a.png

Aaron Allston

"Mennyi szükséges kutatás előz meg egy könyvet?"
"Rengeteg. Bárcsak több időm lenne erre. Elolvastam az összes Star Wars műszaki segédletet, ami csak a kezembe került, plusz Stackpole regényeit, Zahn regényeit, más regényeket, amikben Wedge Antilles és a Zsivány Osztag megjelenik, képregényeket és a West End sok Star Wars játék-kiegészítését. Egymás után néztem meg a filmtrilógiát. Játszottam az X-Wing számítógépes játékkal. Megvettem 8 Action Fleet játékot, hogy felmérjem és felbecsüljem a légkörbeli teljesítményüket. Könyveket olvastam a repülőgép-anyahajókon lévő életről és a pilóták túléléséről."
-Jim Fisher interjúja Aaron Allstonnal 

Aaron Allston (1960. december 8. – 2014. február 27.) 13 Star Wars-regény és számos rövid történet írója. A repertoárjához tartozik a Lidérc Osztag Trilógia, az X-Wing: Starfighters of Adumar, az Enemy Lines Duológia, a kilenckönyves Legacy of the Force sorozatból 3 könyv, utána a kilencrészes Fate of the Jedi sorozatból 3 könyv, és visszatért a Lidérc Osztag kalandjainak folytatásához az X-Wing: Mercy Kill című könyvvel. Két Klónháborús rövid történet szerzője, címük a The Clone Wars: The Pengalan Tradeoff és a League of Spies. Allston 2014. február 27-én hunyt el. 

Életrajz


Aaron Allston a texasi Corsicanában született 1960-ban. Tizenegy éves korában kezdett el írni; első rövid történetét 14 évesen, első regényét 16 évesen alkotta meg. A texasi Austinba költözött, hogy újságírást tanuljon a Texasi Egyetemen, mellette pedig írt is.

 

1980-ban felvette a játéktervező és kiadó Steve Jackson propagandafőnöknek a Space Gamer magazinhoz, és a következő két év alatt segédszerkesztővé, majd a magazin szerkesztőjévé vált. Játék-kiegészítőket is kezdett tervezni szabadúszó alapon a Steve Jackson Gamesnek, majd a Hero Gamesnek.

 

1983-ban szabadúszó főállást szerzett játéktervezőként, főleg a Champions által kiadott Hero Gamesnél és a Dungeons & Dragons kiadójánál, a TSR-nél.

 

Első regénye - Web of Danger - 1988-ban került kiadásra, és a második - Galatea in 2-D - pedig 1993-ban. Fokozatosan tért át a játéktervezésről a főállású szépprózaírásra. Az Omen megbeszélésén Allstont szívinfarktus érte, ezért a Backlash a vártnál később jött ki.

 

A Missouri-beli Springfieldben tartott VisionCon összejövetel alatt, 2014. február 27-én Allston valószínűleg szívelégtelenség miatt összeesett. Aznap később halt meg 53 éves korában.

 

Allston nem házasodott meg, a texasi Round Rockban élt négy lakótársával, négy macskával és egy kutyával. 

Bibliográfia


  • "Launch Pad" — Star Wars Insider 149

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000