A klónok háborúja

aklonokhaborujakonyv_cover.jpg
Star Wars: The Clone Wars
Szerző információk
Szerző(k): Karen Traviss
Kiadvány információk
Kiadó(k): Pro-Book Könyvkiadó
Megjelenés:
  • 2008 (eredeti megjelenés)

  • 2008 (magyar megjelenés)
Kötés: Keménykötéses
Oldalszám: 316
Rész: 1/5
Általános információk
Idővonal: YE 22
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Legendak

Nagyon vékony a határvonal a közömbösség és az erkölcstelenség között. Sőt talán nincs is vonal egyáltalán.

A klónok háborúja (eredeti cím: Star Wars: The Clone Warscímű regény Karen Traviss regénye, amit 2008 július 26-án adott ki a Del Rey kiadó. A regény a hasonló című animációs TV film könyvadaptációja. A történet Anakin Skywalker és Ahsoka Tano első találkozását meséli el.

Fülszöveg


A regény hátsó borítóján olvasható szöveg

"A dühöngő klónháborúk közepette fény derül sötét szándékokra és még sötétebb sorsokra, mígnem végül felvetődik a kérdés: valóban szentesíti a cél az eszközt?Ezt a jediknek kell megválaszolniuk."

A regény védőborítóján olvasható fülszöveg

"Szerte a galaxisban a klónháború tombol. A jediből lett Sith nagyúr, Dooku gróf vezetésével a szeparatisták kitartóan nyomulnak előre, egyre több világ esik el vagy hódol be az ügyüknek. Palpatine főkancellár irányítása alatt a Köztársaság hősiesen küzd ellenük klónozott katonákból állított roppant seregével és jedi tábornokaival.

Anakin Skywalker, akit egy ősi jövendölés nyomán a „Kiválasztott”-nak hisznek, aki arra rendeltetett, hogy egyensúlyt teremtsen az Erőben, immár jedi lovagként harcol mestere, Obi-van Kenobi felügyelete alatt. A halál lehetősége mindvégig ott lebeg fölötte… és túlélési esélyeit csöppet sem növeli az új tanítvány érkezése: Ahsoka, egy forrófejű, tapasztalatlan, tizennégy éves padavan. Anakin azonban nem kérdőjelezheti meg a parancsot; Obi-vannal együtt olyan küldetésre indulnak, amelyben semmiképpen nem szabad kudarcot vallaniuk.

Jabba drága kicsi fiacskáját elrabolták, és amikor az őrjöngő apa a jedikhez fordul segítségért, Anakin, Obi-van, Ahsoka és klón katonáik kapják a feladatot, hogy a nyomokat követve megtalálják és kiszabadítsák a hutt gyerkőcöt. Ám ennél jóval több forog kockán: ha sikerrel járnak, a hálás Jabba megnyithatja a huttok által uralt térségek űrkikötőit a Köztársaság hajói előtt, és erre nagy szükség lenne, hogy győzedelmeskedhessen ek a szeparatisták fölött.

Csakhogy nem a Köztársaság az egyetlen, amely ezen űrkikötők használatára vágyik. Dooku gróf, aki bármi áron meg akarja szerezni ezt a lehetőséget a szeparatisták számára, csapdát állít a jediknek. Amikor Anakinék rábukkannak az elrabolt hutt gyerekre, Dooku legképzettebb orgyilkosa, Asajj Ventress és tengernyi harci droid várja őket…

A Star Wars - A klónok háborúja című animációs mozifilm az Epizód III. - A Sith-ek bosszúja történéseit megelőző években játszódik, és alapját képezi az ezt követő tv-sorozatnak. Vadonatúj történetek – közvetlenül a zseniális George Lucastól, a Star Wars legendás megteremtőjétől. És ezen izgalmas új kalandokba és karakterekbe nem más lehelt életet könyvformában, mint a New York Times bestsellerlistájának első helyezettje, az elismert Star Wars-szerző, Karen Traviss.

Karen Traviss, a New York Times bestsellerlistájának vezető írója négy Star Wars - Republic Commando-regény szerzője: Hard Contact, Triple Zero, True Colors és Order 66; továbbá három Star Wars - Legacy of the Force-regényt nevez: Bloodlines, Revelation és Sacrifice, valamint a City of Pearl és folytatásai - Crossing the Line, The World Before, Matriarch, Ally és a Judge - alkotója. Volt hadvédelmi tudósító, televíziós riporter, újságíró, rendőrségi sajtószóvivő, reklámszövegíró és zsurnalisztikaoktató . Novellái jelentek meg az Asimov's, a Realm of Fantasy, On Spec és a Star Wars Insider magazinokban. Az angliai Devizesben él."

Ifjúsági regényváltozat


A fenti regény magyarul 158 oldalas, Tracey West által írt ifjúsági változatát az Egmont-Hungary Kft. adta ki 2008-ban, melynek fülszövege az alább olvasható, borítója jobb oldalt látható.

Az ifjúsági regényváltozat fülszövege

"A háború az egész galaxisra kiterjedt. Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker Jedi tábornokok hatalmas klónsereg élére állnak, hogy felvegyék a harcot Dooku gróf és Szeparatista Szövetsége ellen. A Tatooine bolygón, a galaxis Peremvidékének mélyén a bűnözőfejedelem, Jabba, a Hutt egyetlen fiát elrabolják. A Jedik, hogy megnyerjék a Hutt támogatását Dooku gróffal szemben, megfogadják, hogy előkerítik és megmentik Jabba fiát."

Borítók


 A Klnok Hborja Ifjsgi

Vélemény


A Szerző: Kira


Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000