hagyatek_banner_1460x342_a.png

A Jedik örököse

ajedik_r_k_se_cover.jpg
Heir to the Jedi
Szerző információk
Szerző(k): Kevin Hearne
Kiadvány információk
Kiadó(k): Szukits Könyvkiadó Kft.
Megjelenés:
  • 2015 (eredeti megjelenés)

  • 2016 (magyar megjelenés)
Kötés: Puhafedeles
Oldalszám: 282
Általános információk
Idővonal: YU 0
Besorolás: Felnőtt regény
Megrendelés: [Online...]
Fórum: [Kibeszélő...]

Kánon

Volt idő, mikor úgy gondoltam, a háború menő dolog. Csupa izgalom, rohanás, hősiesség és dicsőség… És tény, hogy a Tatuinon töltött éveimnél minden csak izgalmasabb lehetett. Azóta azonban rájöttem, hogy nem sok vonzó dolog akad egy háborúban. És ha az ellenség nem is, a folyamatos stressz, a rettegés és a bajtársak elvesztése akkor is végez az emberrel. Legfeljebb nem azonnal, hanem apránként, míg nem marad belőlünk más, mint egy mozgó, beszélő, lélektelen báb.

"A Jedik örököse" (eredeti cím: Heir to the Jedi) egy kánon regény, amit Kevin Hearne írt és 2015 március 3-án jelent meg. A regény az Empire and Rebellion sorozat befejező darabja, de önálló regényként íródott és a története a Star Wars IV. rész: Új remény és a Star Wars V. rész: A Birodalom visszavág között játszódik.

Fülszöveg


"A Halálcsillag elpusztítása nem csupán egy csapásra hőssé, de a Felkelők Szövetségének nagyra értékelt ügynökévé is tette Luke Skywalkert. S bár egyelőre még nem ismeri ki magát az Erő útjain, azt senki sem tagadhatja, hogy páratlan pilóta. Ennél jobb ajánlólevél pedig nem is kell ahhoz, hogy a Szövetség vezérkara egy különösen veszedelmes küldetést bízzon rá...
A titkos feladat, hogy egy briliáns kódfejtőt mentsen ki a Birodalom karmai közül gyorsaságot, ügyességet, és mindenekfölött elszántságot igényel. Luke és R2-D2 ez alkalommal kénytelenek hátrahagyni X-szárnyújukat, s egy tehetséges és gazdag fiatal nő, Nakari Kelen segítségével készülnek fel a küldetésre.

Útjuk során kémekkel, testőrökkel, a Birodalmi Flottával, kegyetlen fejvadászokkal és félelmetes, agyevő parazitákkal gyűlik meg a bajuk, s olyan veszedelmekkel kell szembenézniük, amik még az ifjú jedi lovag képességeit is próbára teszik.

Luke-nak minden eddiginél nagyobb szüksége lenne Obi-Wan Kenobi bölcsességére és útmutatására, de ezúttal csak saját magára, a barátaira, és az Erőre támaszkodhat..."

Vélemény


A Szerző: Kira

Navigáció

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000