thrawn_fekvo_banner.jpg

A. C. Crispin

Ann Carol Crispin egy science-fiction író volt, több mint tizenhat kiadott regény fűződik a nevéhez, köztük A Han Solo Trilógia. Két Star Wars-os rövid történetet is írt: a Játszd újra, Figrin D'an: Muftak és Kabe meséje a Mos Eisley mesék könyvből, és A szabadság ára: A kövér táncos története a Történetek Jabba palotájából című könyvből. Ezen kívül több Star Trek regény szerzője, valamint saját, StarBridge névre hallgató science fiction sorozatának megalkotója. Michael Capobianco science fiction íróhoz ment feleségül.

 

Állítása szerint egy Leia Organa hercegnővel foglalkozó könyvsorozaton gondolkodott a III. és a IV. rész között, de "a Lucasfilm nem hagyta jóvá Leia háttértörténetének elgondolását, mivel ezt a korszakot érintetlenül akarták hagyni egy televíziós sorozathoz."

 

Crispin a Science Fiction and Fantasy Writers of America (Amerikai Sceince Fiction és Fantasy Írók) keleti regionális igazgatója, majd alelnöke pozíciójába is került. A V Tv-sorozatnak és az Alien 4: Feltámad a Halál filmnek is ő írta a regényváltozatát.

 

Mikor egy a Disneynek dolgozó szerkesztő szerzőt keresett Jack Sparrow kapitány, A Karib-tenger kalózai franchise egyik fő karakterének háttértörténetéről szóló könyvhöz, felvették a kapcsolatot Crispin ügynökével, és megegyeztek vele a könyv megírásáról, miután elolvasták a Han Solo Trilógiát.

2013. október 3-án Crispin megosztotta a Facebookon, hogy a rákos megbetegedése előrehaladt állapotban van, és hogy az állapota olyannyira rosszabbodott, hogy valószínűleg már nem sokáig fog élni. Megkérte az embereket, hogy nyugodtan írhatnak a Facebook-oldalára, amely üzeneteket a férje, Michael olvasott fel neki. Crispin három nappal később hunyt el. 

Star Wars bibliográfia


Regények

A Han Solo Trilógia

  • Az éden pokla (1997)
  • A hutt játszma (1997)
  • A lázadás hajnala (1998)

Rövid történetek

  • Játszd újra, Figrin D'an: Muftak és Kabe meséje a Mos Eisley mesék könyvből (1995)
  • A szabadság ára: A kövér táncos története a Történetek Jabba palotájából könyvből (1996)

Az értékeléshez be kell jelentkezned.
0/5 : Nincs értékelve

Navigáció