swmediabanner_fekvo_KG.png
sw2021logo.jpg

Bár mozifilm idén nem érkezik, azért 2021-ben sem kell attól félni, hogy Star Wars-tartalmak nélkül maradnánk. A folytatásban összeszedtük, hogy mi érkezik az év során!


thrawn-new-pic.png

Az idén 30 éves Thrawn főadmirális, és a rajongók közkedvelt kék bőrű lángelméje eddig hosszú utat járt be a Star Wars történelmében. Először 1991-ben tűnt fel A Birodalom örökösei című könyvben, a Thrawn-trilógia első részében Timothy Zahn által, illetve számos regényben, valamint a TIE Fighter című 1994-es játékban is feltűnt, hangját Tris King adta. Ám miután 2012-ben George Lucas eladta a Lucasfilmet a Disneynek, továbbra sem feledkeztek meg Zahn kultikussá vált karakteréről. Nem is akárhogy, hiszen rögtön élőszereplős formában lépett elő a Lázadók című sorozat harmadik évadában, majd az új kánonban is megkapta a maga könyvtrilógiáját, és most készül életének előzménytrilógiája is, minek első része, A káosz ébredése már magyarul is olvasható.


Target_Vader_2_cover.jpg

Kedvenc messzi-messzi galaxisunk egy különleges színfoltját jelenti a fejvadászok világa. Ők már a kezdetektől részei a franchise-nak, hiszen az Egy új remény ikonikus jelenetében szereplő Greedo is ezt a mesterséget űzi. Ugyanakkor az első Star Wars-történet, amelyben egy fejvadász a statisztaszerepnél többet kapott, nem mozgóképen, hanem a képregények lapjain elevenedett meg. Hónapokkal azelőtt, hogy Boba Fett tiszteletét tette a hírhedt Holiday Special-ben, a Marvel – amely annak idején több eredeti karakter megteremtésével is színesítette a Star Wars világát – bemutatta a rajongóknak Beilert Valance-t, a kiborgot. (A figura egy John Ford-western címszereplőjéről, Liberty Valance-ről kapta a nevét.)

Valance 1978-79-ben tűnt fel néhány Marvel-füzetben, de aztán később már nem termett neki babér a Legendákban. Most azonban, hogy több évtized után már ismét a Marvel adja ki a Star Wars-képregényeket, elővették a kiborg fejvadász karakterét, és miután szerepeltették a Han Solo – A birodalmi kadét című képregényben, saját sorozatot is kapott. A célpont: Vader ugyanis elsősorban Valance sztorija.


Liam_Neeson_Qui_Gon_Lightsaber.jpg

Idén márciusban kezdődik a 2022-re ígért Obi-Wan Kenobi sorozat forgatása Ewan McGregor főszereplésével, illetve Hayden Christensen visszatérésével, mint Darth Vader. Több szerep castingja kapcsán is felröppentek a hírek, és persze közben folynak a találgatások, mely ismerős karaktereket láthatjuk viszont a 6 epizódosra tervezett szériában. Akár feltűnhet Ahsoka Tano Rosario Dawson által, Cody parancsnok Temuero Morrison bőrében, Owen bácsi Joel Edgerton játékával, stb. Illetve a képbe jöhet még Kenobi néhai mestere is, Qui-Gon Jinn, természetesen Liam Neeson által, aki tavaly még a Collidernek hivatkozva ábrándította ki a rajongókat a hitükből, miszerint nem veszi fel újra a Jedi-köpenyt, mivel nem jött megkeresés felé elmondása szerint a Lucasfilmtől.


revenge_of_the_sith_2000.jpg

Márciusban kezdődik az Obi-Wan Kenobi sorozat forgatása Ewan McGregor főszereplésével. Az élőszereplős széria terjedelmes díszletei már majdnem elkészültek az angliai Buckinghamshire területén lévő, az 1500 lelket sem számláló Little Marlow falvában, ez látható pár légifelvételen. A csendes kis falu helyi lakosai viszont nincsenek elragadtatva a produkciótól, miután az önkormányzat átengedte egy tó melletti, helyi kőbánya területét az illetékeseknek a forgatáshoz. Mindez fényszennyezést, a forgalom megnövekedését és az állatvilág megzavarását eredményezte a helyiek szerint. Ráadásul még akár három évig is eltarthat a koronavírus miatt, mire elbontják a 6 epizódos projekthez felhúzott épületeket - írja a The Sun.

Egy vélemény szerint bár ad egy kis munkát, ugyanakkor ez egy igencsak vidéki hely, ahol mindig csend és béke honolt - annak gondolata rémisztő, hogy átváltoztatják valamiféle intergalaktikus háborús zónává egy TV-sorozat kedvéért. Valamint a hatalmas díszlet óriási épületei és a folyamatosan dolgozó, mozgó munkagépek egyáltalán nem illenek bele a vidéki képbe, és ez az ott élő embereknek nem tetszik.

Tavaly év novemberében is voltak panaszok a rengeteg autó, kamion és díszletanyag érkezése kapcsán, amit akkoriban még egy Disney produkciónak, azon belül egy Star Wars-filmnek pletykáltak. A Spade Oak Természetvédelmi Rezervátum közelében lévő területen a helyiek szerint már korábban voltak filmforgatások egy rövid ideig, ám nem ez a megfelelő hely, ha évekig terveznek a filmiparral a jövőben. Ennél a hírnél egyébként azt is írják, hogy a lakosok reakciói miatt a fent említett három évet hat hónapra redukálták.

Frissítés: Egyesek kiszúrták, hogy a képeken látható díszlet részei hasonlítanak arra, amit a Cassian Andor-sorozat forgatási videóiban is mutattak. Emellett van olyan forrás, amely szerint valójában az Andort forgatják itt. A StarWarsNewsnet portál ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy mivel évekig állni fog a díszlet, jó eséllyel több projekthez is használják majd. 

Kenobi Shooting2

Kenobi Shooting1


battlefront_ii_ce.png

Csütörtök délután ingyen elérhetővé tették Star Wars: Battlefront 2-t, ráadásul a Celebration Edition kiadása, ami a játékhoz az elmúlt évek során kiadott minden kozmetikai frissítést is tartalmaz, és olyan játszható figurákat is, amik az eredetiben még nem voltak benne. A játékot az Epic Games Store-ból lehet letölteni – amihez persze egy saját fiók szükséges – a következő napokban, egészen 2021. január 21-ig.


Forrás: PCForum


star_wars_game_open.jpg

Pár napja érkezett a bejelentés, hogy a Lucasfilm Games szárnya és neve alatt fognak kijönni a jövőben a Star Wars-játékok. Tegnap pedig a Wired hozta le, hogy az Ubisoft Massive (amely cégnek a The Divisiont is köszönhetjük) egy sztori-központú, nyitott világú játékot fog elénk tárni, minek kreatív igazgatója az a Julian Gerighty lesz, aki a The Division 2 és a The Crew projekteket felügyelte. A Wired szerint a játék az Ubisoft Massive-féle Snowdrop motorját fogja felhasználni, ahogy azt tették a The Division 2 esetében, ám arról még szólt fáma, a Star Wars galaxisának mely szegletében és idejében fog játszódni a történet. A Ubisoft elnök-vezérigazgatója, Yves Guillemot elmondta, hogy ez az eredeti Star Wars-kaland más lesz mindentől, mint amivel eddig foglalkoztak.

A cikkben az EA sorsára is kitértek, amiben nyilatkozták, hogy a játékcég egy igazán stratégiai és jelentős partnere lesz a jövőben is a Lucasfilm Games számára, azonban szeretnének lehetőséget és teret hagyni másoknak is. Mindezek mellett egy másik, ugyan nem Star Wars, de Lucasfilm témájú projektről is lerántották a leplet: a Bethesda-féle Machine Games egy Indiana Jones-játékon dolgozik a Lucasfilm Games keretében.


lucasfilm_games_tall_A.jpg

Tegnap a Star Wars hivatalos weboldalán érkezett a bejelentés, hogy immár a Lucasfilm Games lesz a hivatalos név, ami magába foglalja az eddigi Lucasfilm játékok sorát, illetve a Lucasfilm Games égisze, logója és neve alatt fognak kijönni a jövőben megjelenő Star Wars-játékok, a legprofibb stúdiók közreműködésével. Tehát nem csak az Electronic Arts óriáscéggel, amivel a Disney 2023-ig kötött kizárólagos megállapodást a játékok licencét illetően.


lego_mando.png

Egy látványos, stop-motion és számítógépes animációs technika egyvelegével készült rajongói LEGO-kisfilm született meg az utóbbi napokban Din Djarin és Grogu főszereplésével, ami forrestfire101 nevű YouTube-felhasználó alkotása. A 80-as évek hangulatát idéző, humortól sem mentes rövid történet szerint Dinnek egy droidoktól, idegenektől és emberektől nyüzsgő bolygón kell levadászni egy célszemélyt, akire vérdíj van kitűzve, ám nem minősül zökkenőmentesnek ez a küldetés.


boba_mando_2.jpg

The Mandalorian előző évadához hasonlóan az új szezon részeiben elrejtett utalásokat is összeszedjük a Sorozatfigyelő-sorozatunkban, ezúttal egy kis csúszással követve a sorozatot, így mindenkinek lehet ideje megnézni az egyes epizódokat, mire az azokról szóló cikk megjelenik. A mostani cikkel elérkeztünk a végére, az utolsó pár részhez. Ezeket azért vettem egybe, mert történetileg összetartoznak, és a legutolsó kettőben viszonylag kevés új utalás volt.