kiarusitas_1_.jpg
ahsoka_pic.jpg

Nemrég számoltunk be róla, hogy már megvan, hogy ki fogja életre kelteni a Lázadókból, animált karakterként már ismert Sabine Wrent az érkező Ahsoka-sorozatban, most pedig újabb színész neve merült fel a széria kapcsán. A Deadline értesülései szerint a Tűzgyűrű: Lázadás és A kém, aki dobott engem című filmekben szereplő ukrán színésznő, Ivanna Sakhno is csatlakozott az élőszereplős Star Wars-projekthez. Ő viszont elvileg nem egy ismert szereplőt, hanem egy új, a sorozatban debütáló karaktert alakít majd.

Ivanna Sakhno


boba_fett_twilek.jpg

Egy hónap múlva, december 29-én startol a sok rajongó által várva várt Boba Fett-sorozat, amelyhez most befutott egy új TV Spot, illetve a széria hivatalos Twitter-oldalán közzétettek két  karakterplakátot is, rajta a címszereplővel és Fennec Shanddel. A tweetből pedig egyúttal végre az is kiderült, hogy az évad hét epizódból áll majd.
last_padawan_poster_.jpg

Még tavaly beharangoztuk mi is a 2016-os rajongói film, a Birodalom kikiáltása után egy évvel játszódó The Last Padawan ("Az utolsó Padawan") folytatását, amely azonban végül is csak idén ősszel érkezett meg. Az alcím nélküli, szimplán The Last Padawan 2.-ként futó második rész már jóval hosszabb, mint az előző:


boba_tv_spot.png

Hó elején futott be a várva várt trailer a The Book of Boba Fett sorozathoz, majd később apránként infók és forgatási képek is megjelentek. Most pedig megkapta első fél perces hosszúságú tv-szpot kedvcsinálóját a december végén startoló projekt, ami a Reign (Uralom) címre hallgat és új jeleneteket is tartalmaz.


new_republic_rangers.jpg

A tavaly decemberben elénk tárt projektdömping címei között főleg sorozatok domináltak, közülük kettő a The Mandalorianhez, az első élőszereplős kánon szériához kapcsolódik, erősítve az úgynevezett "Mandoverzumot" a The Book of Boba Fett-el együtt: az Ahsoka és a Rangers of the New Republic. Előbbi a címszereplő kalandjait követi nyomon (várhatóan Thrawn főadmirális és Ezra Bridger keresésében), míg utóbbi körül inkább úgy ragadt meg a reflektorfényben, hogy az utóbbi időkben különösen nagy por kavaródott körülötte. Kezdődött azzal, hogy a közösségi médián való botrányos megnyilvánulásai miatt a Lucasfilm megvált a Cara Dune-t alakító Gina Caranótól, aki a várakozások szerint nagy szerepet játszott volna a projektben. Utána történtek találgatások, ki vehetné át a karakter, illetve a színésznő szerepét, azonban májusban a Variety arról értesült, hogy erősen háttérbe szorult és leálltak a Rangers of the New Republic készítésével.


Sequel_Trilogy_Featured_Image.jpeg.jpg

Ahogy az tavaly év végén bejelentésre került, nagy tervek vannak a Star Wars franchise-zal kapcsolatban a folytatás trilógia lezárása után, rengeteg film és sorozat formájában. Magával az új filmek korszakával jóllehet keveset fognak foglalkozni ezek a címek, maximum a premierdátumát egy évvel későbbre halasztó Rogue Squaron című film, ami feltehetőleg az Első Rend bukása után játszódik. A 2015 és 2019 között megismert karakterek Skywalker kora utáni életét pedig nem kánon LEGO különkiadásokban követhettük nyomon eddig. Vajon számíthatunk-e komolyabb előrelépésre annak érdekében, hogy folytatódjon Reyék története? Kathleen Kennedy-vel az Empire ült le beszélgetni, ennek promo anyagát tették közzé, amiben szóba került a zárótrilógia karaktereinek jövője.


boba_em_cov.jpg

Az Empire magazin új számában az érkező Boba Fett-sorozattal is foglalkozik, és néhány új kép mellett találunk benne néhány nyilatkozatot a készítőktől is.

A széria alkotója, Jon Favreau az alapszituációt ecsetelve így fogalmazott: "Van egy hatalmi vákuum, mivel Jabba meghalt. Jabba egyértelműen egy erős kezű, tiszteletet parancsoló vezető volt, akitől nagyon féltek az emberek, és aki láthatóan vasmarokkal uralkodott. Ha ilyesvalaki esik ki a Tatooine, illetve a Hutt Űr 'ökoszisztémájából', akkor egy olyan szituációt kapsz, amely tökéletes a gengszterfilmes műfaj számára."

Mivel Boba nem egyből Jabba, hanem már Bib Fortuna helyére lép, így amit megörököl, az már nem ugyanaz, így rajta áll, hogy becsületet szerezzen magának a bűnözők között. Mint Favreau mondja: "Noha Boba fejvadászként nagyon tapasztalt, de egy bűnszervezet vezetésében, haderő irányításában nincs tapasztalata. Általában nem 'újoncnak'szoktuk látni, hanem olyan helyzetekben, amikor azt csinálja, amit tapasztalt. Ebben az esetben viszont most éppen beleszokik egy pozícióba."

Robert Rodriguez rendező pedig arról beszélt, hogy "ebben az évadban sokat látunk majd Boba valódi jelleméből", illetve azt is hozzátette, hogy "feltétlenül látni fogjátok majd 'barbár üzemmódban' is".

Book Of Boba Fett Excl 1


star_wars_galactic_starcruiser_disney_parks_1222186.jpg

Jövő év március elsejétől várja vendégeit a Galactic Starcruiser névre keresztelt Star Wars-hotel Floridában, amihez a foglalás október végén várt elérhetővé. A normál jegyek ugyanakkor áprilisra szólhatnak leghamarabb, mert az exkluzív vendégek számára (sajtósok, Vacation Club-tagok, stb.) részére egy hónapos előzetes keretet biztosítottak az illetékesek.

 

2-4 főre lehet foglalni, egy éjszaka 749 és 1.209 dollár között mozog egy ember számára a szolgáltatási kerettől és a fők számától függően, ami átváltva majdnem 250 és 400 ezer forint, ezekről és a kínálatról, az előzetes promo anyagokról korábban írtunk itt, valamint a Galaxy's Edge élményparkhoz hasonlóan az írott kánonban is bemutatkozik maga a hajó, egy képregény minisorozatot szentelnek neki. Most pedig a Disney Parks élményért és termékért felelős vezetője, Josh D'Amaro által másfél perc erejéig bekukkanthatunk a hotelbe egy videón keresztül, aki kipróbálta fénykard-tréninget, valamint a cirkáló pilótafülkéjébe is bejutott, ahol az irányítópult segítségével kellett megvédenie a hajót a TIE-vadászok támadásától.


star_wars_brotherhood_tall_259.jpg

Múlt hónapban újabb jövőre érkező Star Wars-kötetekről rántották le a leplet, amik leírásaik alapján Erő-központú felnőtt és ifjúsági regények lesznek. Köztük van A Birodalom visszavág - Bizonyos szemszögből egyik novellájának szerzője, Mike Chen 2022. május 10-én érkező írása, a Brotherhood (szabad fordításban Testvériség), ami egy Obi-Wan - Anakin kalandnak ígérkezik a klónháború hajnalán. Bár még hónapokat kell várni a megjelenésre, a könyv borítóját előzetesen már megcsodálhatjuk, ami Laura Racero munkája.


sabinew.jpg

Augusztusban írtuk meg, hogy azt pletykálják, az Ahsoka-sorozatban újabb animált karakter elevenedik meg: a Lázadók egyik főszereplője, Sabine Wren. A Deadline friss cikke szerint mostanra már a színésznő is megvan, és Ahsoka Tanóhoz hasonlóan ebben az esetben sem a szereplő eredeti szinkronhangját választották. Míg ugyanis az animációs sorozatban Tiya Sircar szólaltatta meg, az élőszereplős változatban Natasha Liu Bordizzo alakíthatja majd Sabine-t. A kínai-olasz származású színésznő a Tigris és sárkány 2. című filmből és A Társadalom című sorozatból lehet ismerős.

Natasha Liu Bordizzo


Hirdetés

Darthvader Megjelenes Allo

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo