728x79_szukitshu_banner_001.jpg
3PZVRDC.jpg
 Nincs

Digitálisan március 13-án, Blu-rayen március 27-én, 4K UHD verzióban pedig szintén március 27-én, több mint két órányi extra tartalommal, tizennégy törölt jelenettel és egy The Director and the Jedi címre keresztelt dokumentumfilmmel érkezik Az Utolsó Jedik a boltok polcaira.
trailer_the_force_of_sound_abc_n.jpg
 Nincs

The Force of Sound címmel látott napvilágot egy 26 perces dokumentumfilm az ABC hírportálnak köszönhetően. A filmben Az Utolsó Jedik kulisszái mögé leshetünk be, azon belül is a hangeffektek készítésének folyamatába. Különösen izgalmas azoknak akik kíváncsiak arra, hogy a készítők hogyan hozták létre a porgok vagy éppen BB-8 különleges hangját. A filmben központi szerepe van a Skywalker Ranchnak, ahol az Oscar-díjra jelölt csapat összeállította a VIII. epizód hangi világát. A stáb már a forgatás ideje alatt is rögzít hangokat, azonban - ahogyan az a filmből is kiderül - a feladat oroszlán része utómunka. Szinte mindent utólag kellett újra alkotniuk a művészeknek.

Ez csak egy rövidebb előzetes, a teljes filmet ide kattintva érhetitek el.


Clayton Sandell újságíró így nyilatkozott a dokumentumfilm forgatása kapcsán:

Ez egy szerelem projekt volt. Nagyon szeretem a Star Wars-t, de még inkább odavagyok a kulissza titkokért. Nagyszerű dolog interjúkat készíteni a filmek kreatív szakembereivel, akik mindezt életre keltik.


Clayton interjút készített többek között Rian Johnson rendezővel, Matt Wood-dal (supervising sound editor) és Ren Klyce-szal (sound designer) akik a Foley csapattal együtt dolgozták ki az új trilógia második részének hangeffektjeit. 

A Foley stáb megmutatta nekünk, hogyan hozták létre a porgok, BB-8 vagy éppen a kristály rókák hangját.


- mondta Clayton Sandell, majd hozzátette: valódi állatok, például csirkék hangját használták fel.

Star Wars 03 Abc Mt 180219 12x5 992


Az Utolsó Jedik egyik legemlékezetesebb jelenete a "Holdo manővernek" becézett rész volt, melyet éppen az tett különlegessé, hogy semmilyen hanghatás nem társult a robbanáshoz.

A Holdo manőver egy olyan dolog ami teljesen új volt ebben az univerzumban. Az egész esemény a másodperc tört része alatt játszódik le, azt próbálja érzékeltetni, hogy most kiestünk az idő folyamából, most megállunk egy pillanatra. Minden hang elnémul és csak a legvégén tér vissza, ami rendkívül különlegesség teszi az egész jelenetet.


- nyilatkozta Rian Johnson.

A dokumentumfilm nagy figyelmet szentel az elmúlt 40 év hangeffektjeinek munkáira is. A stáb úgy vélte, a hanghatásokért felelős csapat és a Skywalker Sound cég sem kapott elég figyelmet, míg a vizuális effektekért felelős Industrial Light and Magic igen. Az Utolsó Jediket négy kategóriában is Oscar-díjra jelölték, melyből háromnak a hanghatásokhoz van köze. 


new_falcon.png

A promóciós anyagokból és a játékokról felkerült képekből már kiderült, hogy az Ezeréves Sólyom egészen máshogy fog kinézni a Solóban, mint ahogyan a korábbi filmekből megszokhattuk: más lesz a színezése is, és a hajó eleje is. A film társ-forgatókönyvírója, Jon Kasdan, és főszereplője Alden Ehrenreich az Entertainment Weeklynek elmondták, mi ennek az oka. Mindketten arról beszéltek, hogy a hajó kinézete a tulajdonosa igényei szerint változott. Kasdan úgy fogalmazott, hogy ez az új (vagyis időben régebbi) kinézet a Sólyom ekkori gazdájának formabeli, esztétikai igényeit tükrözi. Ehrenreich pedig azt mondta: Han később azért akarja, hogy egy "roncsnak" nézzen ki a hajója, mert biztonságosabb úgy repülnie. Hiszen emiatt könnyen leírják, nem várnak tőle sokat, így könnyen megtévesztheti azokat, akik amúgy üldöznék. A színész azt a példát hozta fel, hogy ha az ember egy Lamborghinit vezetik, akkor jobban kitűnik, és nagyobb eséllyel állítják meg a rendőrök.


Star_wars_episode_ix_logo.jpg

A Disney D23 Expo rendezvényén J.J. Abrams videóüzenetben közölte a résztvevőkkel, hogy 2018 nyarán elkezdik forgatni a folytatástrilógia utolsó darabját. A IX. részről egyelőre csak annyit tudunk, hogy Abrams az írója és a direktora, illetve hogy Chris Terrio is besegített a forgatókönyvbe.

A film bemutatóját 2019. december 20-ra tervezik. 


solo_wanted_book.png

A Solo: Egy Star Wars történethez két regényt fognak kiadni. Az egyik egy felnőtt regény lesz, a címe Last Shot ("Utolsó lövés/dobás"), az írója  Daniel Jose Older. Ez a könyv három különböző érában játszódik majd: az elején azt tudjuk meg, mit csinált Lando és a droidja, L3-37 (akit Phoebe Waller-Bridge alakít) a Solo előtt; majd azt, hogy mi történt Hannal és Csubival a Solo és az Egy új remény között; végül pedig kapunk egy történetet Leiával, Hannal és a fiatal Bennel a főszerepben. A képregényekből ismert Sana Starros is feltűnik benne (ő az, aki annak idején az egyik balhéjuk részeként "hozzáment" Hanhoz). A Last Shot április 17-én jelenik majd meg. A másik könyv egy ifjúsági regény lesz, Most Wanted ("A legkörözettebb") a címe, a szerzője pedig Rae Carson. Ez a kötet Han és Qi'ra corelliai fiatalkorát mutatja majd be. Megjelenésének idejéről még nem tudni. Természetesen ehhez a filmhez is kapunk majd egy, a koncepciórajzokat bemutató kötetet The Art of Solo címmel  Phil Szostaktól, és egy Visual Guide-ot Pablo Hidalgótól. Illetve érkezik majd egy közvetlenül a film előtt játszódó új Lando-képregénysorozat, Double Or Nothing ("Dupla vagy semmi") címmel május 30-tól. A borítókat a folytatásban nézhetitek meg.


Last Shot 1


rebelsmidseason.jpg

Három darab új betekintő videó érkezett a Star Wars Lázadók animációs sorozat 4. évadának második feléhez.


podcast.jpg

Több mint egy hónapot késve ugyan, de megérkezett a VIII. epizód kibeszélője. Most, hogy kicsit lecsengett már az új rész körüli őrület, talán könnyebben emészthető lesz ez a 2 óra. Mondhatnánk, hogy szándékosan intéztük így, de az nem lenne igaz.


HISHE_Last_Jedi.png

Ahogyan az várható volt, Az utolsó Jedikhez is elkészült a "How It Should Have Ended" videó:


oldal.jpg
 • Kategória
 • Írta
 • 621
 • 20
 • 12
  febr, 2018

Úgy gondoltuk, hogy a kevesebb több és a további időhúzás elkerülése végett elindítjuk a megújult STARWARSMedia.Hu oldalt. A régebbi tartalmak folyamatos feltöltés alatt állnak, de még több hétre van szükség ahhoz, hogy minden visszakerüljön, így az egyes hírkategóriákban csak pár régebbi és pár újabb hír szerepel, ezenfelül az Adatbázist is lezártuk bizonyos ideig. Addig is folyamatosan készítjük az új híreket és tartalmakat, hogy kiszolgáljuk a látogatóközönséget. A régi oldal korlátozott ideig elérhető az alábbi címen: http://starwarsnews.hu/


A korábbi fórum és hírhozzászólások mind elvesztek, valamint a felhasználói regisztrációk is, így mindenkinek újra kell regisztrálnia.


Ami jelenleg problémamentesen elérhető az oldalon és/vagy az előző oldalról át lett emelve teljesen:

 • Letöltések: átkerült az összes felirat, rövid történet és képregény letöltés a korábbi oldalról.
 • Fórum: Kicsit megmoderálva és törölve az inaktív témákat, de létrehoztuk a fórumtémákat, amik a korábbi oldalon is megvoltak.
 • Galéria: igaz nem végleges formájában, de az oldalra felkerült egy galéria menüpont, ahol sok sok képet találhattok a filmekből és a színészekről.


Akinek korábban könyvjelzőzve volt az oldal, szeretnénk kérni, hogy a jövőben a http://starwarsmedia.hu/ címet mentse le és ne a korábbi news.php végződésűt, ugyanis az oldal új főoldallal rendelkezik.

Feltehetőleg az új rendszer számos hibával rendelkezik, mert folyamatos fejlesztés alatt áll. Ezekért a hibákért elnézéseteket kérjük, nyugodtan jelezzétek őket a fórumban.


solo_star_wars.jpg
 • Kategória
 • Írta
 • 248
 • 5
 • 09
  febr, 2018

Megérkezett a magyar szinkronos változat a Solo: Egy Star Wars történet című filmhez:


Hirdetések

300x279 Szukitshu Banner 001

Instagram

Ezen a napon...

Nothing much happened.

Online

 • Vendégek: 14
 • Tagok: 0
 • Tagok: 114
 • Legújabb:Smach
 • Legtöbb online:106
  Vendégek: 105 Tagok: 1 ekkor: 2018 január 23 kedd - 23:12:08