Visszavehetnek a Star Wars-sorozatok készítéséből

sw-logo.png

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója (aki a friss hírek szerint 2026-ig biztosan marad ebben a pozícióban) a napokban beszélt a cég jövőbeli terveiről, és a nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy most valamelyest visszafogják a Star Wars-tartalmak gyártását.

Iger reflektált az utóbbi idők történéseire, így egyebek mellett arra, hogy a Disney saját streamingszolgáltatójára túl sok új tartalom készült (pl. a Marvel elég sok sorozatot csinált, és egyes Pixar-filmek is a streamingen debütáltak), ami pedig szerinte túlságosan megosztotta az emberek figyelmét. Vagyis végső soron ezzel magyarázta, hogy több moziba küldött filmjük az utóbbi időben gyengén teljesített bevételek terén.

Emiatt pedig állítása szerint változtatni akarnak, ami pedig a tartalomgyártással való lassítást jelenti. Mint fogalmazott, a Marvel és a Star Wars esetében is azt az elvet fogják követni, hogy kevesebbet készítenek, és ami készül, arra kevesebbet költenek.

Iger
Ebből azt lehet leszűrni, hogy mire újra visszatérnek a mozikba a messzi-messzi galaxisban játszód filmek (ami jelen állás szerint 2026-tól várható), a Disney Plus-ra érkező Star Wars-sorozatok száma várhatóan lecsökken, hogy ezzel próbálják a franchise rajongóit a mozikba csábítani, amíg nincs (vagy alig van) Star Wars-újdonság a stremingen.

Sorozatok terén 2023 után a 2024-ben is bőven lesz mit nézniük a Star Wars-fanoknak, jön az Ahsoka, a Skeleton Crew és a The Acolyte, folytatódik az Andor, a Fiatal Jedik kapandjai, A Rossz Osztag, a Jedihistóriák és várhatóan a Látomások is. A 2025-ös évre viszont jelen állás szerint nem nagyon jut Star Wars-sorozatos újdonság, talán A Mandalóri negyedik évada jöhet majd abban az évben, ha túlságosan sokat csúszik a forgatása, esetleg az egyelőre csak tervezésben lévő élőszereplős Lando-széria.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo