Vélemény: Leia, az Alderaan hercegnője

princess_of_alderaan.png

Claudia Gray regényéből, mely a Journey to Star Wars: The Last Jedi projekt keretében jelent meg, ami apró kapcsolódási pontokat szolgáltat ehhez a filmhez, egy politikai és egy romantikus szál összefonódása során megismerjük, mit kellett tennie és átélnie Leiának, hogy később a Birodalmi Szenátus tagja legyen. Ti mit gondoltok a regényről?

A Szerzőről

PAVideoStudio

PAVideoStudio

"Csak annyit tehetünk, hogy vállaljuk és elfogadjuk a felelősségünket, és megtanulunk együtt élni a következményekkel."[...]"Ahhoz, hogy megváltoztassuk a jövőt, nem elég tervezgetni, cselekednünk is kell!" /Corran Horn (Én, a Jedi)/
A Szerző cikkei

4 Hozzászólás

 • Steery
  2020 jún 15 : 19:16
  Beküldte: Steery

  Sajnos nagyon gyenge a tartalma, viszont néhol igényesen van megírva, eltekintve a sok fogalmazási és helyesírási hibától, ami valószínűleg a fordító hibája. A szerző láthatóan nem nézett utána a részleteknek, nem gondolta át az egészet. Nagyon akciószegény és tele van ellentmondásokkal, értelmetlenségekkel és nyilvánvaló ostobaságokkal. Hogy csak egyet említsek a sok közül: Leia gondosan megjegyzi mindenki nevét, arcát, adatait, akikkel találkozik, kivéve azoknak, akikkel együtt él a palotában? Nem tudja a szolgák, testőrök, személyi titkárok, ügyintézők nevét?
  De a legnagyobb hiba az, hogy Leiát, a 16 éves, energikus tinilányt gyakorlatilag aszexuálisnak ábrázolja a szerző, mintha nem buzognának benne a hormonok. Plusz nagyvonalúan megfeledkezik az állandóan körülötte legyeskedő kérőkről és udvarlókról, barátokról és a rokonokról is javarészt.
  Ezért az irodalmi szégyenfoltért komolyan büntetni kéne a szerzőt. Meg azokat is, aki engedték a kiadásig jutni ezt ahelyett, hogy rögtön kukázták volna az egészet.

  0 1
 • owokaleyo1992
  2020 jún 16 : 08:00
  Beküldte: owokaleyo1992

  Hát ha odafigyeltél volna rendesen az olvasás közben, akkor azért előfordultak benne érzelmesebb jelenetek is. Meg most az, hogy végeláthatatlanul kilistázzon tényleg mindenkit, főleg a jelentéktelen szereplőket a könyvben, az meg inkább unalmassá tette volna. Az akciószegénységgel sem értem mi a baj, tekintve hogy Leiára fókuszál a könyv, akit nem azonnal került bele a Felkelésbe. Sok akciójelenet nélkül is meg lehet írni egy remek könyvet, márpedig ez pont hogy az, nem mint A királynő árnyéka pld.

  0 0
 • Steery
  2020 jún 19 : 16:00
  Beküldte: Steery

  Odafigyeltem. Ezért mondom, hogy a szerzőnek nagyon nem sikerült megragadnia a témát. Nem hogy végeláthatatlanul, de még végeláthatóan vagy ultraröviden sem sikerült bemutatnia azokat a szereplőket, akiket kötelező lett volna bemutatnia, mert egészen egyszerűen ott voltak. Ugye te sem hiszed, hogy Leiának ilyen unalmas, semmitmondó élete volt, aztán ebből a nagy semmiből ugrott fejest csak úgy a legnagyobb háborúba, amit csak ki lehet találni? A remek könyv az én számomra fényévek millióira van ettől. A királynő árnyékát most ne említsük, mert az még önmaga árnyékának is kevés.

  0 0
 • owokaleyo1992
  2020 jún 19 : 18:09
  Beküldte: owokaleyo1992

  Hát nem tudom, ha neked az unalmas kategóriába tartozik egy óriási hegy megmászása, pláne ha a társaid élete is veszélybe sodródik, a többi próbatétel kiállása, a törvényhozói programban való helytállás a Coruscanton, fellopózni egy teherhajóra egy önként vállalt nyomozásban, vagy akár a könyv végi utolsó 30 oldal, akkor nem tudok erre mit mondani. Előtte lehet hogy unalmas volt Leia számára, de egy potenciális trónörökös kamasz létére azért ő maga is vágyott az izgalmasabb életre. Szerintem kellőképpen és jól bemutatta a többi szereplőt is, akik igazán fontosak voltak ebben a történetben: Holdo, a kapcsolata, vagy éppen a szülei. Ez, főleg az ő szemszögéből, szerintem jól lett megírva.

  1 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 5
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57