728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Vélemény: Battlefront II: Inferno osztag

inferno-squad-cover.jpg

Christie Golden regénye a 2017-ben megjelent Battlefront videójáték előzményének tekintendő, melyben a Halálcsillag elpusztításár válaszlépésként alakult Inferno osztag feladata beépülni és belülről megsemmisíteni az Álmodókat, Saw Gerrera eszméit valló lázadókat, miközben rendkívül erőteljesen jelenik meg a kételkedés. Ti mit gondoltok a regényről?

A Szerzőről

PAVideoStudio

PAVideoStudio

"Csak annyit tehetünk, hogy vállaljuk és elfogadjuk a felelősségünket, és megtanulunk együtt élni a következményekkel."[...]"Ahhoz, hogy megváltoztassuk a jövőt, nem elég tervezgetni, cselekednünk is kell!" /Corran Horn (Én, a Jedi)/
A Szerző cikkei

8 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2019 febr 09 : 10:36
  Beküldte: SonOfMurglak

  sokkal jobb volt, mint az első regény, örülök, hogy másik íróra bízták. a beépülős sztori nagyon jó ötlet volt, mert így anélkül tudta nagy dilemma elé állítani a főhőst, hogy át kellett volna állnia. mondjuk a végén azért éreztem, hogy el kellett vágni, a játék sztorija miatt. szerintem ha nincs ez a megkötés, továbbvitte volna még.

  0 0
 • Kempesbaba
  2019 febr 09 : 14:41
  Beküldte: Kempesbaba

  Aki a videojáték előzményére számít,az nagyon csalódni fog. A regény és a játék maximum az inferno osztag tagjai szerepeltetésével kapcsolódik egymáshoz. Sőt,mintha teljesen más személyek lennének,annyira mások a karakterek.A szereplők sokszor érthetetlen döntéseket hoznak,amit utána a szerző sem magyaráz meg. A legjobb példa erre az admirális döntése,mikor az osztagot válogatja. Egyikük sem végzett korábban még hasonló feladatot,mégis őket választja. Hiába mindegyikük a saját szakterülete legjobbja,eddig közük sem volt a kémkedős-beépülős ügynöki munkához. Olvasás közben az volt az érzésem,hogy mintha ez az írónőnek valami konzerv regénye lenne,amit a felkéréskor elővett a fiókból és és belemártotta valami star wars ,,mázba". Ha ezt mázt levennénk és áthelyeznénk a sztorit napjaink Afganisztánjába,vagy Szíriájába,ugyanazt a közepes háborús regényt kapnánk.

  0 1
 • Steery
  2019 febr 09 : 15:14
  Beküldte: Steery

  Sajnos ez a történet a nyomába sem ér az első résznek, ami egy igazi, örökbecsű best of klasszikus háborús SF és ott van a legjobb SW regények közt. A BF2 viszont egyszerűen nem lett jó. Hiába van jól megírva, szépen megfogalmazva, az összkép mégis kiábrándítóan lényegtelen, vacak és felejtős. Csupa olyan szereplő van benne, akiket nem ismerünk, azaz se a mozifilmekben, se a rajzfilmekben, se a korábbi regényekben nem szerepelnek, azaz igazából nem kapcsolódik szorosan sehová. Egy elit birodalmi kommandós osztagnak be kell épülnie egy totálisan jelentéktelen, kis létszámú és kb. semmilyen veszélyt nem jelentő, amatőr lázadó csapatocskába, majd hosszas tökölődés után simán kinyírják őket. Ez még amatőr fanfictionnak is gyenge. Kár volt megírni, kiadni, megvenni és elolvasni.

  0 1
 • SonOfMurglak
  2019 febr 09 : 16:24
  Beküldte: SonOfMurglak

  az első rész mint legjobb SW regény? 01 azért ez így nekem finoman szólva erős... de persze ízlések és pofonok. háborús leírásai tényleg jók a BF-nek, de története az egy nulla. szerintem éppen az volt a fanfiction kategória. az Inferno Squadnak legalább van sztorija, a karakterei bejárnak valamilyen utat.
  az meg elég meredek kijelentés, hogy egy jelentéktelen lázadó csapat... eleve ilyen alapon az egész lázadás jelentéktelen volt. mégis ők győztek végül.

  1 1
 • Kempesbaba
  2019 febr 09 : 18:00
  Beküldte: Kempesbaba

  Igazából nálam az adja az első rész értékét,hogy pl egy ismert szituációt (a Hoth-i csatát) megmutat egy másik ,,kameraállásból". Ezért szeretem a Halálcsillag című regényt is.

  2 0
 • SonOfMurglak
  2019 febr 10 : 12:01
  Beküldte: SonOfMurglak

  az egy pozitívum, egyetértek veled, hogy "alulnézetből" mutatja a háborút, nem a hősök szemével. én csak azt hiányolom belőle, hogy a főhős eljusson benne A-ból B-be. a sztorija maga harmatgyenge szerintem. a Halálcsillagot én is szeretem, de annak pl. tök érdekes a története is 08

  0 1
 • Steery
  2019 márc 15 : 18:02
  Beküldte: Steery

  Az első Battlefrontnak gondosan kidolgozott íve van és szépen kapcsolódik a már ismert cselekményekhez. A második Battlefront viszont egyszerűen nem jó. Lóg a levegőben és csupa ismeretlen figura szerepel benne.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 márc 15 : 20:36
  Beküldte: SonOfMurglak

  nem azért de az első BF regénynek is ismeretlenek a főszereplői...
  egyéb ként nekem pont az a bajom vele, hogy azt éreztem, sehová se tart a sztori.

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 13
 • Tagok: 1
 • Összes tag:497
 • Legújabb:Kabika
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57