Mennyit érhet egy X-szárnyú modell a IV. részből?

battle_of_yavin_ww18_.jpg

A legelső Star Wars-film, az Egy új remény egyik értékes kelléke kelt el Prop Store Auction által rendezett árverés keretében. Mivel a yavini csata megalkotásához rengeteg, az ILM makettmesterei által készített X-szárnyút pusztítottak el, igazán ritka darabnak számít egy ilyen ép modell. Ugyanakkor nem mind lett robbantás áldozata: a Vörös Vezér Garven Dreis vadászgépmakettje, aminél a hajtóművén ért találatot vették fel, megúszta a forgatást. Az aukció előtt 500 ezer és 1 millió dollár közti értékre jósolták az 56 cm x 46 cm x 20 cm méretű darabot, viszont ennél jóval magasabb áron talált új gazdára: 2.375.000 dollárnál csattant a kalapács, ez hazai valutára átszámolva több, mint 900 millió forintra rúg.

Az X-szárnyú vadászgép különösen jó állapotnak örvend. A könnyű, megszilárdult habszerkezet szolid maradt, és az eredeti, restaurálatlan festés is kiváló állapotú, csupán néhány hámlás fedezhető fel pár apró területen. Az egyik lézerágyú kissé meggörbült, és az egyik löveg hegye elveszett. A "piro X-szárnyút" egy lámpaállványra szerelték fel, ezért a repülőgéptörzs hátuljára egy lyukat fúrtak, illetve felvétel közben drótokon lógatták, emiatt a törzs tetején számos kicsi lyuk található. Egy külön készített, az egész vázat tartó alumínium állvány, valamint egy fából készült szállítódoboz is jár a maketthez.

-szól az ismertető a makett kondíciójáról.

 

Íme pár kép és egy videó az X-szárnyúról, a teljes galéria itt tekinthető meg.

Xwing Auction

Xwing Auction3

Xwing Auction2

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo