Újra megjelennek itthon az X-szárnyú regények

x_wing_rogue_squadron_cover_.png

A Szukits Kiadó keddi bejelentése szerint magyarul is megjelenhet a "Legendák – A legjobb történetek" részeként az X-szárnyúak regénysorozat! A könyveket ugyan korábban is kiadták már itthon, ám azóta nehezen beszerezhető ritkasággá váltak. Most ráadásul exkluzív, keményfedeles, gyűjtői kiadásban fognak megjelenni.

Az első két kötet, a Michael A. Stackpole által jegyzett Zsivány Osztag (korábbi magyar fordításában Zsiványkommandó) és a Wedge játszmája érkezése 2023 őszére várható, ezeket már elő is lehet jegyezni a kiadó honlapján. Szinopszisaikat alább olvashatjátok:

Star Wars: Zsivány osztag – X-szárnyúak I.

"Karcsúak, gyorsak és veszélyesek. Ezek az X-szárnyú csillagvadászok. És a végtelen űrben dúló pusztító csaták során az őket vezető rettenthetetlen férfiak és nők nem tétováznak kockára tenni az életüket. A küldetésük: megvédeni a Felkelők Szövetségét az erős és harcedzett birodalmi flottától, és megnyerni a háborút, amelynek tétje nem kevesebb, mint a galaxis lakóinak sorsa.

A puszta nevüktől is félelem tölti el az ellenség szívét. Ezért amikor Wedge Antilles nekilát újjáépíteni a Zsivány osztagot, csak a legjobb, legtapasztaltabb és legmerészebb pilótákat válogatja be a csapatba. Fáradságos kiképzéssel és veszedelmes akciókkal készíti fel az osztagot a későbbi összecsapásokra, míg végül elszánt és rendíthetetlen harcosok kerülnek ki a keze alól, akik készek meghalni a győzelemért. Antilles tisztában van a keserű igazsággal: hiába ők a galaxis legjobb X-szárnyú pilótái, nem mindenki fogja túlélni az öngyilkossággal felérő küldetéseket. És amikor a Zsivány osztag parancsot kap, hogy vegyen részt a Fekete Hold nevű, kivételesen erősen védett birodalmi támpont elleni rohamban, még a legbátrabb pilóta is elgondolkodik azon, hogy életben marad-e valaki a csapatból..."

Star Wars: Wedge játszmája – X-szárnyúak II.

"Karcsúak, gyorsak és veszélyesek. Ezek az X-szárnyú csillagvadászok. És a végtelen űrben dúló pusztító csaták során az őket vezető rettenthetetlen férfiak és nők nem tétováznak kockára tenni az életüket a Felkelők Szövetségének végső győzelméért.

Ezúttal egy veszedelmes felderítő küldetésre indulnak, hogy árulással és halállal dacolva szétzúzzanak egy könyörtelen ellenséget. A helyszín a megtépázott Birodalom gonosz szíve: a Coruscant, a város-bolygó, amelynek magas tornyaiból irányítják a háborút a főtisztek. A felkelők azt tervezik, hogy egy merész manőverrel lecsapnak erre a fenséges és gigászi fellegvárra, és ezzel térdre kényszerítik a Birodalmat. Ám előtte Wedge Antillesnek és pilótáinak be kell szivárogniuk a városba, hogy létfontosságú adatokat gyűjtsenek. Ha elfogják őket, az egyenlő a halállal – vagy még annál is rosszabb sors vár rájuk, mivel a „Jégszív” néven ismert gonosz és könyörtelen Ysanne Isard markába kerülnek, aki hivatalos kinevezés nélkül ugyan, de ellátja a császári teendőket. És a Zsivány osztag egyik tagja máris az ő rabszolgája, egy rejtőzködő áruló, aki titkon a társai és a Felkelők Szövetségének vesztére tör..."

X Szarnyuak Csomagtermek Max1920 Max1080
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo