Újabb Star Wars-projekt címe lepleződhetett le

tales_fo_the_jedi.jpg

Még az szeptemberben írtunk róla, hogy sajtóértesülések szerint a Lucasfilm az elkövetkező években összesen 11 sorozatot tervez. Aminek már lehet tudni a címét, azok a The Book of Boba Fett, az Obi-Wan Kenobi, az Andor, a Lando, az Ahsoka és The Acolyte, valamint elvileg beleszámolták az azóta már elkaszált Mando-spinoffot, a The Rangers of the New Republicot. Ez hét projektet jelent. De ha beleszámolunk egy-egy plusz évadot a The Mandaloriannek, a The Bad Batch-nek és Visionsnek, akkor is legalább egy ismeretlen projekt marad. Nos, úgy néz ki, hogy most egy tervezett sorozat címe lelepleződött.

Felkerült ugyanis a netre néhány kép a Lucasfilm dolgozóinak szánt ajándékról, amelyen érkező projektek logói vannak, köztük az Andor-, a Kenobi-sorozatoké, a Bad Batch-é és a Visionsé (valamint olyan, nem Star Wars-projekteké, mint a Willow-sorozat és az új Indiana Jones-film). Ezek mellett pedig van egy eddig ismeretlen logó, egy "Tales of the Jedi" című projekté.

Tales Of The Jedi
Hogy pontosan miről lehet szó, arról persze csak spekulálhatunk, de egyelőre az tűnik a legvalószínűbben, hogy ez a Tales of the Jedi egy múltban játszódó animációs sorozat lesz.

Ugyan a logó maga nem sejteti, hogy animációs vagy élőszereplős sorozat lesz-e, az viszont az sugalmazó, hogy két animációs projekt logója mellé tették. Ráadásul nemrég felröppent olyan pletyka, miszerint 2023-ban egy új, eddig meg nem nevezett animációs széria jöhet – könnyen lehet, hogy az a híresztelés erre a projektre utalt.

Ami pedig a témáját illeti, maga a cím azt sugallja, hogy valamilyen múltbéli sztori lehet az. Elég arra gondolni, hogy még a 90-es években volt egy ugyanilyen című (és szinte ugyanilyen logójú) képregénysorozat. A Tales of the Jedi (Jedi históriák) évezredekkel az eredeti trilógia előtt játszódott, és a Sith-ek elleni háborúkat mutatott be. Persze mivel a Lucasfilm az új kánonban egy nem annyira régi érát, a Köztársaság Fénykorát építgeti éppen, így logikusabbnak tűnik, hogy ez az új Tales of the Jedi is akkor játszódjon, és a Sötét Oldalra fókuszáló Acolyte testvérsorozata (spinoffja?) legyen.

A kiszivárgott képek egyébként azt is megerősíteni látszanak, hogy a The Bad Batch mellett a Visions is kap második évadot (ezt eddig még a készítők sem tudták megerősíteni).

(A borítóképünk a Jedi históriák első kötetének fedőlapja, csak illusztráció)

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo