Újabb Sith világgal gazdagodott a Star Wars-kánon

secrtts_of_the_sith_.png

Július 18-án jelent meg a tengerentúlon az Inquisitor: Rise of the Red Blade című regény Delilah S. Dawson tollából, akitől a Phasma és annak folytatását, a Fekete torony című köteteket olvashattuk már. A szerző új könyve egy a világos oldalról átállt inkvizítor, Iskat Akaris történetét meséli el, aki a Jedik oldalán kegyvesztettnek érezte magát, míg most a Köztársaság bukása után végre kiteljesedhet az Erőben a Birodalom szolgálatában.

Inquisitor Rise Of The Red Blade CoverBár a hazai megjelenés még várat magára, reményeink szerint még idén kezünkbe vehetjük a Szukits által kiadott könyvet, amiről elmondható, hogy igazi sötét oldali írásra számíthatunk, az egyik friss kivonat is ezt támasztja alá. A szemelvény szerint Iskat Akaris a 66-os parancs túlélőit üldözve egy, a kánonban vadi új Sith világra érkezik, ami a Firrhana nevet viseli. A leírás úgy részletezi a bolygót, mint egy sivár pusztaságot, amit átjár az Erő sötét oldala, és a hely egykor, még a Sithek érkezése előtt burjánzó paradicsomnak tudhatta magát. Iskat a földet éréskor úgy érzékelte, hogy a sötét oldali energiák türelmetlenül várták érkezését, de veszélyes állatvilág és fauna is jelen volt a bolygón, és még ősi romokat is is felfedezni vélt.

 

Tehát egy újabb Sith bolygóval gazdagodik a Star Wars univerzuma. A Skywalker korában a rideg Exegol bolygóra látogathattunk el, aminek hátterét a film regényváltozata, A Sithek árnyéka, valamint a harmadik Darth Vader képregénysorozat is bővítette. A Legendák kontinuitásban pedig talán a legismertebb Sith világ a Korriban volt, amit többek között a Darth Bane könyvtrilógiában, az Áramlatokból és a Hullámtörésből álló duológiában tárhattunk fel, illetve a Knights of the Old Republic és a Jedi Knight: Jedi Academy játékokban fedezhettünk fel. Később a Korriban a Moraband néven A klónok háborúja animációs sorozatban is szerepelt.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo