Újabb részletek a Vader Immortal II-ről

vader-immortal.png

A múlt hónapban lezajlott san diegói Comic Con rendezvényen több dolgot is megtudhattunk a Vader Immortal második részéről, a mostani D23-on pedig szintén volt egy panel az ILMxLAB VR-játékának témájából kifolyólag. A panelen a játék rendezője, Ben Snow, a felelős kreatív rendező és élménytervező, Jose Perez III, valamint Matt Martin a Lucasfilm Story Grouptól vettek részt.

 

Vader útmutatása az Erőben

 

Az I. rész után tovább kell gyarapítanunk a tudásunkat az Erőről és átnavigálni magunkat a Corvax Erőd alatti csatornákon. Célunk, hogy a Sith-ek Sötét Nagyura elé vigyük az úgynevezett Fényes Csillagot (angolul Bright Start).

 

Ez a szent mustafari tárgy hatalmas és rejtélyes energiát birtokol. Mint a fénykardoknál a kyber kristályok, úgy a lávabolygónak is megvannak a saját kristályai, amivel a helyiek technológiáit működtetik. A Fényes Csillag ezek egyike, ám 'oly kivételesen erős, hogy a mustafari törzs, amivel összefutottunk, szent relikviaként isteníti. Az ereje felkeltette Corvax Úrnő figyelmét, ám katasztrofális eredményeket szült, és a legenda úgy tartja, hogy mélyen elrejtette az erődben.


Training
 

Ebben a helyzetben Vader a tökéletes tanár, aki felkészít egy ilyen küldetésre, ám hamar rájövünk, Vader nem az a türelmes fajta. Hiszen nem kedvében csinálja, szüksége van a játékosra, aki minden bizonyára nem akar kudarcot vallani. A történet részeként kapcsolatot teremtünk az ősi erőd történelmével, amit feltárunk. Ezzel különleges képességeket szerzünk, amire Vader áhítozik, tehát az ő érdeke, hogy legyen fogalmunk az Erőről. (További részletek a folytatásban!)

Mélyen a Mustafar tomboló felszíne, közvetlenül Vader kastélya alatt az őslakos idegenek élnek, akiknek megvan a saját történelmük és ősi architektúrájuk. Az erőd olyan dolgot rejt, amit a Sith-nagyúr már vagy két évtizede keres, valamit, amit mestere, Palpatine ígért, ám sosem adta meg neki.


Art
 

A történetben kikacsintunk egy olyan korba, ami eddig feltérképezetlen volt a Star Wars történelmében: A Mustafar egykor egy éretlen, zöld világ volt, és az erőd újra előszedi ezt az időt, több ezer évre visszanyúlva. A Fényes Csillag maga egykor a mustafari nép tulajdona volt, amely tárgy a felelős a bolygó jelenlegi állapotáért. Az erőd maga pedig Corvax Úrnőé volt, Mustafar korábbi uralkodójáé. Az új fejezetben picit többet megtudunk a karakter történetéről, az I. részből pár barátba is belefutunk, akik minket keresnek, és egy rejtélyes szereplő is utunkba kerül, akit már láttunk Vaderrel beszélni: a Fekete Püspökkel.

 

Bemutatkozik a Darkghast

 

Az út során több veszedelemmel kell szembenézni, köztük a szörnyű Darkghasttal, ami pár ponton hasonlít a Jabba palotájában tartott rankorhoz. A lény a romok között lakozik, az erődben bolyong és több teremtményen él. Ám ritka az élelem és a behemót éhezik. 

 

Sivatagi rokonával ellentétben a Darkghastnak vannak extra végtagjai, hogy agilisabban közlekedjen a földalatti környezetben. Kemény hús fedi, és vérvörös mintázatok láthatók rajta. Snow szerint a dizájn folyamat során az egyik játéktesztelő szabályosan letépte magáról a headsetet, mikor szembekerült a lénnyel, és a készítőket szidta, amiért nem figyelmeztették erre őt. Snow szintén elárulta, hogy a kreatúra nőnemű, és a figyelmesek pár tojást vélhetnek felfedezni tőle. A III. részben több minden kiderül majd a teremtmény háttértörténetéről. Pár fali írás következtetni is enged erre a helyszínen.

Art

 

Új képességek

 

Az I. részben már foghattunk fénykardot, most új képességekre teszünk szert. Perez szerint a Fénykard Dojo II arról szól, hogy egyszerre használjuk az Erőt és a fénykardot, amire a játék második fejezete épít. A Fénykard Dojo I csupán ízelítő a fénykardharci gyakorlatok lehetőségeiről.

 

Az új képességeken túl eldobhatjuk a fénykardunkat egy gyakorló droidra egy támadás kellős közepén, levághatunk nagyobb droidokat, és kettészelhetjük a távvezérelt droidokat.

 

Ami az Erőt illeti, kábítással hatástalanítani tudjuk az ellenfelet, a szorítással nem csak köveket, hanem droidokat, teremtményeket is felemelhetünk, tárgyakat dobálhatunk ellenfeleinkre. Az Erő-húzással hozzánk közelebb repíthetjük az ellenséget, hogy a végső csapást bevigyük.

 

Forrás: starwars.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo