Újabb pletykák a KOTOR visszatéréséről

rise_of_skywalker_knights_of_the_old_republic_force_unleashed_darth_revan.jpg

Az ikonikus és a közönség egyik kedvence, a Star Wars: Knights of the Old Republic című játék remake-jéről az utóbbi időben lehetett párszor hallani. Idén januárban Jason Schreier a Bloombergtől belengette, hogy egy KOTOR-remake van készülőben, és hogy a rajongók "sosem fognak rájönni" a játék fejlesztése mögött álló cég nevére. Pár héttel később Schreier válaszolt arra a spekulációra, hogy az Aspyr Media dolgozik a remake-en, mire ennyit jegyzett meg: "Hmm!"

Végül Schreier több utalás után megerősítette az elméletet a MinnMax-szel készített interjújában, hogy a remake-ért tényleg az Aspyr lesz a felelős. Az Aspyr főleg a MacOS rendszerre fejlesztett több játékot, például Carmageddon, Deus Ex, Tomb Raider, illetve rengeteg Star Wars-játékon is dolgozott, a KOTOR-t például MacOS, Android és iOS rendszerre, míg a KOTOR II-t MacOS és Linux rendszerre alkalmazták. Schreier bejelentése persze még csak pletykaként kezelendő, mivel hivatalos megerősítés még nincs erről. Illetve az is kérdéses, hogy ez egyszerű remake lesz-e, vagy a kánonba is beleilleszthető lesz? Jóllehet még közel sincs kidolgozva a filmek előtti néhány évezred történelme, mint a legendáknál.

 

Szintén a KOTOR-hoz köthető híresztelés, hogy a HoloNet Marauder podcast műsorában Corey Van Dyke a Kessel Run Transmissionstől elmondta, hogy Darth Revan hamarosan érdemileg debütálni fog a Star Wars kánonban a Disney+ szolgáltató egyik műsorában (miután a Skywalker kora - Képes útmutató már foglalkozott vele), feltételezése szerint a Köztársaság Fénykorában játszódó The Acolyte sorozatban, miután látott egy koncepciós rajzot róla egy hologram formájában. És ez még nem minden szerinte, mert saját sorozatot is fog kapni a karakter a KOTOR érájában. Ezen kívül azt is belengette, hogy a The Mandalorian lecsengése után tömegével fogják nyomatni a Sith karaktereket. Persze ezek az infók is híresztelés szintjén kezelendők. Mindenesetre ezen hírek alapján érdemes eljátszadozni a gondolattal, hogy hamarosan a Sithek reneszánszát fogjuk élni a Baljós árnyak előtti időkben. Hogy ez pontosan mikor fog eljönni, kérdéses, hiszen a The Mandalorian 3. évada jövőre érkezik, Giancarlo Esposito szerint pedig tervben van egy negyedik szezon is.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo