728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Újabb, a Baljós árnyak előtt játszódó Padmé-könyv érkezik

queens-peril-back-cover2.jpg

Amerikában és nálunk is idén érkezett az Ahsoka regényt is szerző E.K. Johnston Padméra fókuszáló regénye, A királynő árnyéka, ami főleg a címszereplőről és szolgálóiról szólt. A könyv szerelmesei igazán örülhetnek, ugyanis Johnston ennek ifjúsági előzmény-regényével tér majd vissza, minek címe Queen's Peril (magyarul A királynő veszélyben) és várhatóan 2020. május 5-én fog megjelenni, 352 oldallal. A starwars.com-on közzé is tették az elő- és hátlapi borítókat, valamint egy rövidebb interjút az írónővel, amiből egy szemelvényt mutatunk, hogy mire is lehet számítani a regényben.

Eredetileg ez volt az első Star Wars-regény, amihez hozzáfogtam, még 2014-ben. Ám egy kis frissítést eszközölnünk kellett rajta, mivel nyilvánvalóan a Star Wars sokat haladt előre azóta. Benne lesz Padmé, az első szolgálói, a Naboo. És sok dolog, ami miatt Quarsh Panaka aggodalmai megsokszorozódnak. Valamint a Kereskedelmi Szövetség is mozgolódni kezd, ami szintén gondokat fog okozni.

Ezen kívül már a könyv fülszövegét is tudjuk. 

Mikor a tizennégy éves Padmé Naberrie-t Naboo királynőjévé választják, felveszi az Amidala nevet és elhagyja családját, hogy a királyi palotából uralkodjon. A biztonsága érdekében egy csapat képzett szolgálólányra lesz szüksége, mint segítők, bizalmasok, védelmezők és csalétkek. Minden lányt a sajátos tehetségei alapján kerülnek kiválasztásra, viszont Padmé feladata lesz, hogy csapattá kovácsolja őket. Mikor a Naboo-t megszállja a Kereskedelmi Szövetség serege, Amidala királynőnek és szolgálóinak a legnagyobb próbatétellel kell szembenézniük - saját magukkal és egymással.

Cover

Cover

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

16 Hozzászólás

 • Darth Law
  2019 nov 28 : 08:51
  Beküldte: Darth Law

  nee... ezt nee. Most olvasom A királynő árnyékát, de sírok tőle minden fejezetben.
  Fú, de nehezen fogok ennek nekiállni majd 01

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 nov 28 : 10:05
  Beküldte: SonOfMurglak

  ú, tényleg ilyen rossz? 01 én még nem olvastam egyelőre, de érdekelt. viszont ez így nem hangzik túl jól xD

  1 0
 • Darth Law
  2019 nov 28 : 13:10
  Beküldte: Darth Law

  a 268.oldalon tartok, és még nem tudom miről szól a 313 oldalas könyv. 01
  Nagyon, nagyon de tényleg nagyon minimalizáld az elvárásaidat. 01

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 nov 28 : 15:02
  Beküldte: SonOfMurglak

  hát, ez elég szomorú... 16 hát akkor próbálok majd nem sokat várni tőle, akkor nem csalódhatok nagyot xD mondjuk engem az előző könyve, az Ahsoka se vett le a lábamról, bár azért annyira rossznak azt nem mondanám.

  0 0
 • Steery
  2019 nov 28 : 13:38
  Beküldte: Steery

  14 évesen királynővé választanak egy tapasztalatlan kislányt. Aki pár évvel később lazán megold egy bolygó szintű konfliktust. És olyan profi katonai stratéga, hogy ő találja ki a hadműveletet, majd nagy bölcsen elmagyarázza a körülötte lévő sok, harcedzett veteránnak, katonának, gungan harcosnak és Jedinek. Hmm. És még egyszer: hmm.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 nov 28 : 16:09
  Beküldte: SonOfMurglak

  Hm, hát ez nem éppen új információ, hogy tizenévesen lett királynő 01

  0 0
 • RacerX
  2019 nov 28 : 17:44
  Beküldte: RacerX

  Ez is biztos a Disney hibája... 01

  1 0
 • Goten56
  2019 nov 29 : 11:27
  Beküldte: Goten56

  Ez talán épp nem, de van egy rakás másik ami igen. De ezt igazából hibának se mondanám. Vannak, akik már ilyen fiatalon is kiválóan teljesítenek egy bizonyos területen. Joe Bonamassa például 12 évesen B.B. King előzenekara volt.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 nov 29 : 13:15
 • Steery
  2019 nov 29 : 17:12
  Beküldte: Steery

  Ahhoz, hogy valaki tizenévesen bolygószintű vezető politikus legyen, előtte éveken át nagyon komolyan kellett hozzá rengeteg mindent tanulnia. Elvileg lehetséges, hogy a Naboon egészen más az oktatás, mint mondjuk nálunk, a Földön (értsd: nem ilyen hót primitív). Tehát kihasználják az emberi agy természetes tanulási hajlamát és már 2-3 évesen több nyelven tud a gyerek a dajka robotjának köszönhetően, 6 éves korában már megszerezte az általános iskolai tudást, majd 10 éves koráig kijárta a középiskolát. Aztán 14 éves koráig elvégzi a politikatudományi egyetemet és máris felvehető a királynői szakmába.
  De!
  Ez még nem jelenti azt, hogy van gyakorlati tudása is, ami a konkrét élettapasztalatokon alapul. Hacsak nem játszott rengeteget olyan virtuális számítógépes szimulációkkal, amikben politikai helyzeteket modelleztek és ezzel edzette magát a gyerek dörzsölt felnőtté., kb. napi 48 órában a sok tanulás mellett.
  Tehát elméletileg lehetséges a dolog, csak kérdés, hogy mi értelme van megfosztani egy gyereket a gyerekkorától és mini felnőtté fejleszteni? Miközben tuti, hogy a bolygón rajta kívül még több ezer (ha nem millió!) olyan felnőtt meg öregember van, aki szintén szívesen lenne uralkodó a tudása, tapasztalatai, kapcsolatai alapján.

  Amidala királynő megformálása szerintem szándékos vélemény nyilvánítás volt Lucas részéről, aki így fejezte ki, hogy át kéne adni a fiataloknak az irányítást, alakítsák ki ők a saját leendő életüket és világukat.

  0 0
 • tengerecki
  2019 nov 29 : 21:22
  Beküldte: tengerecki

  Azért a Földön is bíztak már fontos pozíciókat gyerekekre. Oké, persze, nem bolygószíntű dolog, csak lokális, államszintű, de nem példa nélküli, hogy ilyen fiatalon valaki "a tűz közelébe kerül". Tényleg sokat kell tanulni, meg főleg tapasztalni ehhez a pozícióhoz, de sajnos mindennapi életünkből is mennyi olyan példát tudunk hozni, hogy fontos pozícióban mennyire birkák kerülnek...szerintem politikai beállítottságtól függetlenül is tudunk napi példákat hozni... :( Az utolsó bekezdéssel is egyetértek, csak az a baj, hogy a végkimenetele meg pont az, hogy mégis egy vénember jut hatalomra...

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 nov 30 : 00:24
  Beküldte: SonOfMurglak

  de ha most itt meg is magyarázod, hogy szerinted Lucas így akart kifejezni valamit Amidala személyével, akkor nem értem a problémát... akkor miért is kell fennakadni azon, hogy hány éves, meg reális-e, hogy ilyen fiatalon királynő lesz? (hozzáteszem, egy olyan fiktív világban, amiben emberek képesek hatalmas objektumokat lebegtetni, varázsolni, kettévágást túlélni stb.)

  0 0
 • RacerX
  2019 nov 30 : 09:58
  Beküldte: RacerX

  Ez egy világ ahol kapaszkodók/korlátok nélkül építenek mély aknákat, terjed a hang az űrben és egy galaktikus Birodalom óriási kigáncsolható lábú, lassú monstrumokkal támad le egy ellenséges bázist. Funkcionalitás szempontjából rengeteg dolognak semmi értelme. De ha összességében tetszik amit látok, akkor elfogadom. Például nem nem nagyon érdekel hogy mennyire használható egy fénykard, aki tudja használni az Erőt, az tudja forgatni. Ugyanígy nem akadok fenn azon sem, hogy egy tinilány egy egész bolygó uralkodója lesz.

  1 0
 • Darth Law
  2019 dec 01 : 08:05
  Beküldte: Darth Law

  Közben kiolvastam. Az utolsó kb. 30 oldal fantasztikus, és egy kőkemény történetet vezet fel. Ennek tudatában egy folytatás könyvet szívesebben olvasnék, mint egy előzményt.

  Az Ahsoka egyébként hasonlóan lassú könyv, csak míg ott indokolt, itt nem annyira, hogy ennyire lassú legyen. Meg ott vagyok olyan elfogult a karakterrel, hogy el tudok tekinteni a gyengébb történettől. Illetve az Ahsoka nem megkerülhető a kánon egészét nézve, addig itt minden fejezetben csak 1-1 aprósággal bővíti a kánont.
  Kár érte, mert szerintem Padmé karaktere többet érdemelt volna, és kíváncsi lennék, hogy pl. Claudia Gray mit tudott volna kihozni ebből. Sztem sokkal többet.

  2 0
 • SonOfMurglak
  2019 dec 01 : 11:02
  Beküldte: SonOfMurglak

  áh igen... Gray Leia sztoriját is érdekesen megírta, szerintem is rá kellett volna bíznia Padmét. Én mondjuk Amidala karakterét is szeretem, szóval valószínűleg elnézőbb leszek a könyvvel. Meglátjuk. Azért annak örülök, hogy azt mondod, van enne jó rész

  1 0
 • Pablito
  2019 dec 02 : 14:14
  Beküldte: Pablito

  Tejesen meglepődve tapasztalom, hogy ez a könyv bárkit is érdekel. Őszintén bevallom, meg sem fordult a fejemben, hogy a padmés könyvet megvegyem, pedig múlthéten kaptam kézhez az új Thrawn könyvet és a Mester és tanítványát. Pedig utóbbihoz ha hozzácsaptam volna még a Királynő árnyékát, majd 2000 leesett volna az árból. Darth Law leírása lapján kb. az jön le nekem, hogy ezt is ugyanúgy írta meg a szerző, mint az Ahsoka könyvet; a könyv 3/4-e altatás, majd eseménydús végjáték. Nekem ez már ott sem jött be.
  És akkor egy kis könyvajánló a végére: Ha valakinek kimaradt volna a Paul S. Kemp által írott Sith Nagyurak akkor bátran ajánlom, szerintem a legjobb kánon könyv.

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 8
 • Tagok: 1
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57