Új könyvek a Kolibritől!

IMG_8200_.jpg

Bár új filmet nem kapunk most év végén a Disneytől, azért nem kell új starwars tartalom nélkül maradunk, a Resistance mellett számos könyv is kiadásra került. A Kolibri őszi megjelenéséből szemezgetünk most.

Az első könyvünk Star Wars – Fajok enciklopédiája – Útmutató a galaxis élőlényeihez lesz.

Klasszikus star wars enciklopédia formátumban érkezik, nagy alakú keménykötetes mutatós darab szépen beillik a gyüjtemény többi része köze. Na de beszéljünk inkáb a tartalomról, bevezetőben megtudhatjuk, hogy a könyv egy relytéjes utazó feljegyzéseit tartalmazza az általa bejárt helyszíneken megismert fajokról. Több mint 200 fajt tartalmaz a könyv, több olyan is akadt benne amikre hirtelen még én sem emlékszem hol is fordultak elő. Tehát roppant részletes nem csak azokat mutatja be amiket mindenki ismer. Ezek felépítése úgy néz ki, hogy a kiemeltebb fajok dupla oldalt kapnak aminek az egyikfele egy impozáns festmény, a másikon a fejléc alatt masszív tartalommal. A többi fajnak pedig fél oldal jut ami pont elegendő is, hogy legyen róluk egy rajz és egy ismertető. Ami különösen tetszett, hogy nem fényképek vannak a könyvben hanem festmények és rajzok, ez szubjektív de nekem ezek sokkal jobban tetszenek és hangulatosabbá teszik a kötetet, különösen az egész oldalas festmények.

 
IMG 8200

A karácsony közeledtével nagyszerű ajándél lehet kisebbeknek és nagyobbaknak is, egyszóval minden star wars rajongónak ajánlom.

IMG 8202Megvásárolhatjátok a Kolibrinél kedvezményes áron itt.

A másik könyvünk pedig nem más mint a Star Wars – Kantin – 40 recept a messzi-messzi galaxisból. Ez egy felettéb érdekes kiadvány aminél nem is tudtam mire számítsak de nagyon pozitív csalódás volt számomra. Aki azt gondolja, hogy ilyen csubakka formájú sütemény és hasonlók lesznek benne az nagyot téved, mert sokkal különlegesebb annál. A könyv bolygók szerint osztja fel az ételeket, hogy az adott planétán mik fordulnak elő. Mindezt olyan teszi úgy, hogy lapozgatva tényleg elhiszi az ember. Minde fejezet elején mielőtt belevágnánk a receptekben az adott bolygóról is kapunk egy ismertetőt. A kötet több mint 40 receptet tartalmaz, ezek között vannak Dexter Coruscanti étterméből fogások például “Dex  klubszendvicse”, Kashyykról a “párolt bantha” vagy épp Nabooról a “theed virágai”. Ami emellett nagyon tetszett és hitelessé teszi amikor Kaminot “gasztro világát” mutatja be ott tényleg olyan katonás, kimért de tápanyagokban gazdag ételek leírását és képeit találjuk amiket elképzelnénk, hogy ehettek. Az egésznek így a komplex külalakjáról ejtnék néhány szót, kézbe véve olyan érzést kelt minhta egy nagyon ekluzív étterem 150 oldalasra bővített étlapját olvasgatnám, mindazt kiegészítve a nagyon pontos elkészítési móddal, szükséges alapanyagokkal, eszközökkel.


IMG 8204IMG 8205Ezt a könyvet is elérhetitek a Kolibrinél jelenleg kedvezményes áron.

A Szerzőről

Attila