Új képregények jönnek, ismerős címekkel

rise-of-kylo-ren-tall.jpg

Tegnap zajlott le 2019-es New Yorki Comin Con, ahol a Lucasfilm Publishing panelen több neves író is képviseltette magát a Star Wars terén: Cavan Scott (Dooku: Lost Jedi), George Mann (Star Wars: Myths & Fables), Katie Cook (Journey to The Rise of Skywalker Coloring Book), Zoraida Córdova (A Crash of Fate) és Charles Soule (Darth Vader). A könyveken kívül képregények szempontjából is jelentős hírek kerültek bejelentésre, amik 2020-ban érkeznek majd. A tovább mögött nézzük is, melyek lesznek ezek:

A Marvel Comics cég főszerkesztője, C.B. Cebulski hivatalosan is lerántotta a leplet a Star Wars képregény-sorozat jövőjéről. Ugye tudjuk, hogy eredetileg a 75. és egy különszámmal fejeződik be a sorozat, ám jövő év januárjában újraindul a #1-es számmal. Az író Charles Soule (Darth Vader, a Sith sötét nagyura) lesz, a rajzokat Jesus Saiz (Mace Windu: a Köztársaság védelmezője) fogja elkészíteni hozzá. Az idén befejeződő sorozat az Egy új remény és A Birodalom visszavág közti történeteket mesélte el, míg az új széria rögtön az V. rész tetőpontjával indít, pontosabban akkor, mikor Luke elveszti kezét az apja, Darth Vader elleni párbajban. Ettől kezdve a képregény Leia, Luke, Csubi és Lando kalandjait követi nyomon, akik Han Solót akarják kimenteni Jabba, a hutt karmaiból, ezen kívül Luke szemszögéből a szörnyű igazság feldolgozásával, valamint Leia részéről Han elvesztésével foglalkozik.

Darth Vader is új képregény-sorozatot kap 2020 februárjától, 2015 és 2017 után immár a harmadikat, a történeteket Greg Pak (Star Wars, Age of Rebellion) írótól és Raffaelle Lenoo művésztől várhatjuk. Az új sorozat az előzőekhez hasonlóan a Sith-nagyúr érzelmi tragédiáit boncolgatja, miközben próbálja megtalálni elvesztett fiát, viszont m,ég nem tudni, korban mikorra lőhető be a történet.

A Marvel Comics-tól mutattak képeket az idén decemberben érkező Rise of Kylo Ren képregényről, valamint a még futó Star Wars képregény-sorozat borítóit tették közzé. 

A Leia - Az Alderaan hercegnője, az Elveszett csillagok is kapott manga-adaptációt, most egy újabb alkotáson a sor: a Viz Media is kedveskedik egy különlegességgel, ugyanis 2020 elején érkezik tőlük a The Legends Of Luke Skywalker: The Manga. A történet átültetéséért Ken Liu, valamint a rajzolók Akira Himekawa, Haruichi, Akira Fukuya, Takashi Kisaki és Subera fognak felelni.

Végül, de nem utolsó sorban a Star Wars Adventures: Return to Vader's Castle borítóit is felfedték a jelenlévőknek.

Cover
1
3
A
Cover

74
75
Castle 
Forrás: starwars.com (link1 és link2), io9.gizmodo.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo