728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Új képregények jönnek, ismerős címekkel

rise-of-kylo-ren-tall.jpg

Tegnap zajlott le 2019-es New Yorki Comin Con, ahol a Lucasfilm Publishing panelen több neves író is képviseltette magát a Star Wars terén: Cavan Scott (Dooku: Lost Jedi), George Mann (Star Wars: Myths & Fables), Katie Cook (Journey to The Rise of Skywalker Coloring Book), Zoraida Córdova (A Crash of Fate) és Charles Soule (Darth Vader). A könyveken kívül képregények szempontjából is jelentős hírek kerültek bejelentésre, amik 2020-ban érkeznek majd. A tovább mögött nézzük is, melyek lesznek ezek:

A Marvel Comics cég főszerkesztője, C.B. Cebulski hivatalosan is lerántotta a leplet a Star Wars képregény-sorozat jövőjéről. Ugye tudjuk, hogy eredetileg a 75. és egy különszámmal fejeződik be a sorozat, ám jövő év januárjában újraindul a #1-es számmal. Az író Charles Soule (Darth Vader, a Sith sötét nagyura) lesz, a rajzokat Jesus Saiz (Mace Windu: a Köztársaság védelmezője) fogja elkészíteni hozzá. Az idén befejeződő sorozat az Egy új remény és A Birodalom visszavág közti történeteket mesélte el, míg az új széria rögtön az V. rész tetőpontjával indít, pontosabban akkor, mikor Luke elveszti kezét az apja, Darth Vader elleni párbajban. Ettől kezdve a képregény Leia, Luke, Csubi és Lando kalandjait követi nyomon, akik Han Solót akarják kimenteni Jabba, a hutt karmaiból, ezen kívül Luke szemszögéből a szörnyű igazság feldolgozásával, valamint Leia részéről Han elvesztésével foglalkozik.

Darth Vader is új képregény-sorozatot kap 2020 februárjától, 2015 és 2017 után immár a harmadikat, a történeteket Greg Pak (Star Wars, Age of Rebellion) írótól és Raffaelle Lenoo művésztől várhatjuk. Az új sorozat az előzőekhez hasonlóan a Sith-nagyúr érzelmi tragédiáit boncolgatja, miközben próbálja megtalálni elvesztett fiát, viszont m,ég nem tudni, korban mikorra lőhető be a történet.

A Marvel Comics-tól mutattak képeket az idén decemberben érkező Rise of Kylo Ren képregényről, valamint a még futó Star Wars képregény-sorozat borítóit tették közzé. 

A Leia - Az Alderaan hercegnője, az Elveszett csillagok is kapott manga-adaptációt, most egy újabb alkotáson a sor: a Viz Media is kedveskedik egy különlegességgel, ugyanis 2020 elején érkezik tőlük a The Legends Of Luke Skywalker: The Manga. A történet átültetéséért Ken Liu, valamint a rajzolók Akira Himekawa, Haruichi, Akira Fukuya, Takashi Kisaki és Subera fognak felelni.

Végül, de nem utolsó sorban a Star Wars Adventures: Return to Vader's Castle borítóit is felfedték a jelenlévőknek.

Cover
1
3
A
Cover

74
75
Castle 
Forrás: starwars.com (link1 és link2), io9.gizmodo.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

55 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2019 okt 05 : 20:24
  Beküldte: SonOfMurglak

  még egy Vader... még egy 2 film közötti SW-sorozat... fantasztikus 15

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 05 : 23:06
  Beküldte: Goten56

  Miért, minek örülnêl? 01 Legalább más időszakban játszódnak. Már eljutottunk odáig hogy ezt is értékelnünk kell. Bár a Legendák ebben az egy évben magasra tették a lécet. A régi Star Wars sorozat és a Birodalom Árnyai is elég jól sikerültek. Én azért optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy lehetnek majd itt érdekes dolgok.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 06 : 09:06
  Beküldte: SonOfMurglak

  minek? hát bármi másnak... 4 éven át futott ez a sorozat... végre vége, erre jön ugyanez, pepitában... más korszaknak azért nem nevezném, mert az előző elment a Birodalomig, ez meg a Birodalom után folytatja majd... amúgy meg nem is volt azért végig érdekfeszítő ez a sorozat.
  amúgy meg igazából a legfőbb bajom az, hogy CSAK ez van... meg egy harmadik Vader-sorozatot kezdenek... ha lenne még másik hosszabb sorozat is, akkor nem zavarna, hogy van egy két filmet összekötő, 70-80 részes képregény. de így, hogy csak egy hosszú sorozatuk van, én azt mondom, bármi, csak ne ez xD ja, és ne Vader 01

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 06 : 09:52
  Beküldte: Goten56

  Ott a Doctor Aphra. Legalább nem a szokásos karakterekre koncentrál. Mondjuk engem nem igazán hoz lázba, de ez igazából minden kánon kiadványról elmondható. Meg aztán, a következő 3 évben még szó szerint bármi jöhet.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 06 : 18:31
  Beküldte: SonOfMurglak

  Valóban, ott az Aphra, én örültem is neki, mert bírtam a karaktert, és vannak is benne jó dolgok. viszont az is már kezd kifulladni. meg szerintem eleve nem volt olyan színvonalú, mint mondjuk a Poe. És igazából az eleve a Vader-sorozatból vált ki (mostanra meg vissza is tért benne Vader), illetve volt a fő SW-sorozattal crossovere... szóval a fő problémám, hogy nem bírnak elszakadni a fő csapástól...
  Na és Téged akkor mi hozna lázba? 01

  2 0
 • Goten56
  2019 okt 06 : 23:38
  Beküldte: Goten56

  Például egy sorozat Xizor útjáról a hatalomig, de mivel ugyebár ebben az alternatív katyvaszban ő sem létezik, így maradnak a régi dolgok ha valami tényleg érdekesre vágyom, és nincsenek olyan illúzióim, hogy javulni fog a helyzet a következő 30 évben.

  0 1
 • SonOfMurglak
  2019 okt 07 : 09:24
  Beküldte: SonOfMurglak

  hát de mondjuk Xizor is csak annyira szakad el az OT-től és Vadertől, mint az Aphra. de ha csak ő érdekelne, akkor valószínűleg tényleg hiába várod, hogy számodra érdekes képregény jöjjön (bár sose lehet tudni, a faja az már kánon, szóval akár még behozhatják őt is)

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 08 : 15:15
  Beküldte: Goten56

  Ez csak egy példa volt. Elsősorban olyan történetek érdekelnének, amik illeszkednek az igazi Star Warsba. Mivel erre nincs kilátás, megelégednék bármivel amiben van egy kis Star Wars hangulat. Pedig milyen jó lenne egy Darth Krayt sorozat a Birodalom idejéből.

  0 0
 • Gyeze
  2019 okt 06 : 11:08
  Beküldte: Gyeze

  Én örülök az új SW-sorozatnak, főleg, hogy az V. és VI. rész közti űrt tölti be. Különösen Luke szemszögéből érdekel a dolog, hogyan lett olyan komoly és felkészült, mint akit a Jedi visszatérben láthattunk. Érdekel pl. a fénykardja elkészítése. Hogyan szerzett mondjuk hozzá új kristályt, valamint azért hasonlít annyira az öreg Ben Kenobi fénykardjára, mert annak naplója alapján készítette el?
  Valamint a két rész között ugye csak 1 év telt el, így nem hiszem, hogy olyan hosszú sorozat lesz mint az előző 08
  A Vader sorozat viszont már nekem is sok :(

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 06 : 13:14
  Beküldte: Goten56

  A Vaderben is lehetnek érdekes dolgok. Talán kiderül, hogy mi lett Luke levágott kezével. Meg ne feledjük, abban tartotta a fénykardot ami utána Maz Kanatához került. Lesznek itt bőven izgalmak. Csak ne szúrják el annyira a IX. részt, hogy elvegyék tőlük az emberek kedvét.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 06 : 18:33
  Beküldte: SonOfMurglak

  Igazad van, Luke sztorija ott tényleg érdekes, és ha nem húzzák ennyire túl a sztorit, akkor még akár jó sorozat is lehet. Meglátjuk, mit hoznak ki belőle. Mindenesetre én már azt várom, amikor elszakadnak az OT-től és a klasszikus triótól - meg Vadertől.

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 06 : 23:48
  Beküldte: Goten56

  Csak nem csinálnak egy évnyi történetből egy 70+ részes képregénysorozatot Azért ne állj fél lábon addig, amíg elszakadnak az OT-s karakterektől. Nem tudom, hogy ki dönt ilyen kérdésekben, de a többi Marvel képregény is 80 éve ugyanazt a 30 karaktert szerepelteti, (borzalmasan átláthatatlan ellentmondásos baromság lett mára, de még mindig sokan veszik) szóval szerintem felesleges abban reménykedni hogy a közeljövőben továbblépnek. Ha belátnák a hibájukat, akkor párhuzamosan futhatna az eredeti Star Wars meg a Disney-féle, és akkor lenne orrvérzésig Luke-Leia-Solo-Vader annak aki ezt akarja, és mellette például kaphatna egy előzménysorozatot az igazi Ventress, de ilyen úgyse lesz.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 07 : 09:22
  Beküldte: SonOfMurglak

  Meglátjuk, hogy alakul. Én azért remélem, hogy a IX. bemutatója után azért változni fog a helyzet, és akkor majd áttérnem arra az érára.
  Az mondjuk egy jó kérdés, hogy ebben mennyire a Marvel, és mennyire a Lucasfilm döntése van, hogy így csinálják... (bár a végeredmény szempontjából nyilván mindegy). De azért mondjuk 30 karakter között váltogatni még mindig több, mint 3-4 között. Az SW-ben is van sok karakter, meg jön is csomó új, a sorozatokkal, új filmekkel... Nem tudom, felesleges-e reménykedni, mert nem tudom, hogy gondolkodnak, hogy most ezekből kihoznak mindent az első években, és később áttérnek másra, vagy mindig ezt akarják. De meglátjuk.

  Viszont a legendák kapcsán továbbra is azt mondom, amit korábban is egy hasonló megjegyzésedre: az szerintem semmiképp nem volt hiba, hogy tiszta lappal indítottak, eltörölték az átláthatatlanságot. És nem kell nekik konkrétan onnan folytatni semmit, mert bármit átvehetnek, ami népszer, és azt csinálnak vele, amit akarnak (lásd Thrawn).

  2 0
 • Goten56
  2019 okt 07 : 09:31
  Beküldte: Goten56

  Milyen átláthatatlanságot törölték el? Én remekül átláttam. Pedig azt se mondhatnám, hogy különösebben éles elméjű lennék Amikor egy karaktert átveszmek az Disney-kánonba, általában csak a neve és a külseje marad a régi, szóval inkább csak marketingfogás. A most bejelentett képregények már a IX. után fognak megjelenni, szerintem ha váltani akarnának utána, akkor mást jelentettek volna be. De ne legyen igazam 01

  0 1
 • SonOfMurglak
  2019 okt 07 : 10:10
  Beküldte: SonOfMurglak

  Hát a Legendák átláthatatlanságát. Persze, átláthattad, azt amit Te ismertél, ami Magyarországra eljutott... De rengeteg könyv és képregény volt, ami már nem jutott el ide, meg szerintem a játékok se mind. És nem is a számukkal volt baj, hanem hogy nem igazán állt össze, eléggé a maga útján ment vele minden szerző, nem foglalkoztak azzal, hogy egyben tartsák, ne legyenek ellentmondások - így értettem igazából az átláthatatlanságot. pl. a Halálcsillag terveinek megszerzéséről több verzió is létezett... most meg ott van a Rogue One, és akár könyvet, akár képregényt, akár játékot csinálnak róla, ahhoz kell igazodni.

  Lehet azt mondani a karakterek átvételére, hogy marketingfogás, fanservice stb. Ez nem változtat azon, amit írtam, hogy nincs szükségük a Legends újraindítására ahhoz, hogy használják.

  Az, hogy a most bejelentett képregények a IX. után jelennek meg, az nem jelenti, hogy később ne jelenthetnének be újabbakat, amik utána jelennek meg, és már másik érában játszódnak.

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 08 : 15:19
  Beküldte: Goten56

  Nagyjából képben vagyok a külföldi dolgokkal is. De a Halálcsillag terveit illetően egyértelmű volt, hogy melyik az a verzió, amit a többi szerző kánonnak tekintett.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 08 : 16:08
  Beküldte: SonOfMurglak

  eleve nem is szabadott volna több verziónak létezni. az mindegy, hogy utólag esetleg volt egy, amit többen favorizáltak. és ez csak egy példa volt. a legendák közt sok volt a megkérdőjelezhető tartalmú/minőségű dolog, főleg a kezdetekkor, de ezt az egészet görgették tovább, és igazán nem volt összegereblyézve (pl. az is egy vicc, hogy retconokat simán elintézték annyival, hogy az SW Insiderben írtak róla egy cikket...)

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 08 : 21:30
  Beküldte: Goten56

  Ilyen ellentmondások a kánonban is vannak. Ott van például Rey első találkozása Poeval. Meg biztos van más is, csak nekem nincs időm kánon dolgokkal foglalkozni. Tényleg utálok mindig ezzel jönni, de a megkérdőjelezhető minőség mindenkinek mást jelent. Nekem például a VIII. részt, szóval ezzel érvelni a kánon mellett kicsit furcsa.

  0 2
 • SonOfMurglak
  2019 okt 09 : 11:54
  Beküldte: SonOfMurglak

  Goten: a kettőt egy lapon emlegetni nem lehet... az, hogy két sztori van a halálcsillag- tervekről, vagy egy könyv és egy sorozat máshogy mutat be egy bolygót, vagy hogy Boba Fett képregényekben leírt eredetsztoriját totál átírják az előzményfilmekkel... ez egész más kategória, mint Rey és Poe találkozása. más szint. persze, a kánon se tökéletes sajnos. de azért mivel szándék van arra, hogy mindent figyelembe vegyenek (nem úgy mint régen), elvileg komolyabb ellentmondásoknak nem kellene előfordulni - persze meglátjuk, mi lesz. mindenesetre a legendákban már felhalmozódtak ezek, ezért (is) volt jó a tiszta lap.

  a tetszik-nem tetszik kérdés nyilván szubjektív. és nem is mondtam, hogy a kánonban minden kiemelkedő. de szerintem a 70-es 80-as 90-es években SW címen rengeteg ciki dolgot kiadtak (szivárványos Ewokok, Jedi hercegek...), amit inkább elfelejteni kellene, és nem tovább görgetni. valahogy a legendák melletti érveléskor meg ezek felejtődnek el mindig.

  3 0
 • Goten56
  2019 okt 10 : 16:23
  Beküldte: Goten56

  Azt hiszem nagyon eltérően látjuk a dolgokat. Az Ewoks sorozat nekem közel sem tűnik olyan cikinek mint a VIII. rész. Az már ne a legendák hibája legyen, hogy az istenített Filoni lusta volt figyelembe venni az EU-t, és elkezdett egy sorozatot úgy, hogy semmi koncepciója nem volt a kánonban való elhelyezését illetően, amit utána a többi dolog törlésével oldottak meg. Ja, csak aztán a tiszta lapra olyan dolgokat írtak, ami paródiának is elmenne.

  0 1
 • SonOfMurglak
  2019 okt 10 : 19:17
  Beküldte: SonOfMurglak

  Szerintem meg inkább egészen másról beszélünk...
  Igazad van, valóban nem a Legendák hibája volt, hogy Filoniék nem vették figyelembe... De ezt nem is állítottam. Ettől függetlenül az akkor is tény, hogy a Legenda képregényeket/ játékokat/regényeket nem fűzték szoros szálak a mozgóképes kánonhoz - mert Lucas alatt ez nem volt szempont. Szóval én egyszerűen azt gondolom, hogy abból egy olyan "sokfejű szörny" lett amivel már nem igazán lehetett mit kezdeni, éppen ezért volt érthető szerintem az új vezetés részéről, hogy nulláról akart indítani.
  Én mondjuk azt gondolom, hogy az SW franchise építgetésének elején alkotott egyes dolgok olyasmik, amik akkor talán elmentek, de ma már nem igazán vállalhatóak - nem is véletlen, hogy utólag szeretik el is felejteni/titkolni őket -, vagyis nem állták ki az idő próbáját. Meglátjuk, hogy az új dolgokkal is így lesz-e. De oké, elfogadom, hogy mindenkinek más ciki. Igazából én nem is azt akartam bizonygatni, hogy most egyik vagy másik cikibb. Egyszerűen csak azt akartam mondani, hogy én egyelőre nem látom azt, hogy értelme lenne "visszahozni" a legendákat. Az egész onnan indult, hogy azt írtad, folytatni kéne azt is, de erre szerintem nincs szükség. Ha legends-rajongókat akarnak csábítgatni, akkor megtehetik egyes sztorik/elemek/ karakterek átvételével - amire lehet azt mondani, hogy marketingfogás, de a célját el tudja érni; és ugyanott vannak vele, mintha most a Legendákat folytatnák.

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 11 : 00:02
  Beküldte: Goten56

  Attól, hogy például behoznak egy whipid jedit, még nem lesz lezárva K'krukh története, Quinlan Vossal is ugyanez volt a helyzet, szóval a legenda rajongóknak ez szerintem kevés.

  0 1
 • Darth Law
  2019 okt 11 : 08:57
  Beküldte: Darth Law

  Akkor csak egy kérdés. Te ugye majdnem minden komment szekcióban leírod, hogy amit a Disney csinált, az nem nyeri el a tetszésedet. Kérdem én, ha a DISNEY folytatná a Legendákat, és ugyanolyan tartalmakat gyártanának, mint most - csak x történet Kánon lenne, a másik meg nem -, akkor elégedett lennél, vagy ugyanúgy leírnád mindenhová, hogy amit ezek csinálnak az tönkreteszi a Legendákat is? Mert szerintem  a végeredmény ugyanúgy "Disney-könyv" mindkét esetben.BTW, úgy gondolom, ha a Legendákat is folytatnák, akkor meg még többeknek erőszakolnák meg a gyerekkorát, mert senki nem lenne elégedett az új Legendák- történetekkel sem, csak azért, mert azt a Disney készíti, és mert adott sztorit nem ugyanúgy képzelték el.

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 11 : 12:29
  Beküldte: Goten56

  Ez egy nagyon érdekes felvetés. Őszintén szólva még sosem gondolkodtam rajta. De szerintem ha folytatnák a legendákat, azzal visszacsábítanának egyes képregényírókat is, akiknek a neve garancia lenne a minőségre. John Ostrander vagy Haden Blackman a katasztrófáig ontották magukból a jobbnál jobb történeteket (Hagyaték, Dawn of the Jedi, Darth Vader and the Lost Command, Darth Vader and the Ghost Prison, Obsession, Agent of The Empire)

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 11 : 15:38
  Beküldte: SonOfMurglak

  A korábbi írókat is visszahívhatják anélkül, hogy a Legendákat folytatnák (lásd Zahn, Luceno, Paul S. Kemp).

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 11 : 16:04
  Beküldte: Goten56

  Attól még esélyes, hogy az általam említett írók a legendák folytatására várnak, mert ha kánon sztorikat akarnának írni, már megtehették volna.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 11 : 23:06
  Beküldte: SonOfMurglak

  nem tudom mennyire esélyes. hacsak nincs konkrét nyilatkozat tőlük, ami ezt alátámasztja, ez csak spekuláció... amúgy is, ha tényleg vannak, akik azért nem vállalnak már SW-munkát, mert megsértődtek a munkáik legendává minősítésén, azok nem hiszem, hogy vállalnák a folytatást. szóval én látok hibát ebben a logikában.

  1 0
 • Darth Law
  2019 okt 11 : 22:54
  Beküldte: Darth Law

  Csak a játék kedvéért; tegyük fel, hogy nem térnek vissza a korábbi írók. Továbbra is jó ötletnek tartod, hogy a mostani írók hozzányúljanak a korábbi történetekhez?

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 12 : 12:20
  Beküldte: Goten56

  @Murglak: ha folytatnák a legendáját, megszűnne a sértődés oka. 08

  A mostani írókkal szerintem nincs nagy baj, nyugodtan írjanak legenda sztorikat. Vannak köztük tök tehetségesek is. A baj számomra a VIII. rész, kicsit olyan, mintha egy madár beleszarna egy bogrács jó kajába, anélkül a Disney Star Wars egy felesleges, de minőségben egyenrangú alternatívája lehetne az eredeti kánonnak.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 12 : 13:15
  Beküldte: SonOfMurglak

  hát, eléggé emberfüggő. ahogy pl. Traviss is elvileg azért nem fejezte be a RepComot mert a TCW szembement vele... folytathatta volna, de nem tette. nyilván aki így áll hozzá, hogy ha a hivatalos kánon szembemegy az ő dolgaival, akkor ő nem ír többet, az elvből nem folytatja. de mondom, kár erről beszélni, mert ez mind feltételezés... én nem láttam olyan nyilatkozatot a régi íróktól, hogy ők elzárkóznak attól, hogy új SW-sztorikat írjanak... addig nekem az, hogy "az írók a legendák folytatására várnak", légből kapott dolog.

  amúgy ha egy kánont nálad egyetlen film tönkrevág, akkor szerintem a nagy számok törvénye alapján szerintem elég esélyes, hogy akármilyen kánonról vagy kontinuitásról is legyen szó, előbb-utóbb jött volna valami olyasmi, ami nálad beteszi a kaput... ahogy Darth Law is írta, nincs rá garancia, hogy a Legendák folytatása bejönne...

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 13 : 12:01
  Beküldte: Goten56

  Nem az a baj ha egy történet gyalázatos, hanem az, ha ilyen jelentős változásokat hoz a kánonba, mint a TLJ.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 13 : 23:36
  Beküldte: SonOfMurglak

  mindegy, hogy miért nem tetszik egy adott történet. a lényeg, hogy ha egyetlen egy sztori (akármilyen okból kifolyólag) nálad tönkrevág egy kánont, akkor ilyen bármikor bármelyik kánon esetében előfordulhat.

  0 0
 • Darth Law
  2019 okt 11 : 08:45
  Beküldte: Darth Law

  Én abban sem vagyok biztos, hogy 100% kánonnak tekinthetők a filmregények és a filmekhez kiadott enciklopédiák. Egy példa erre a fenti dolog, a TFA regényváltozatában Poe és Rey már találkoznak, a filmben viszont nincs benne ez a jelenet, így ez szerintem csak addig kánon, amíg azt egy eredeti történetben át nem írják. Az eredeti történetet úgy értem, hogy önálló könyvben, filmben, sorozatban, nem egy film regényváltozatában. De ilyenre rengeteg példát lehetne írni. Azt hiszem a TFA enciklopédiájában volt benne, hogy Han az aranyozott kockákkal nyerte el a Sólymot Landotól. Jött a Solo, és egy új, eredeti történetben kiderült, hogy ez nem így van, mert már jóval előtte is megvoltak a kockái, és nem is használta őket. Vagy a Zsivány Egyesben, a Halálcsillag megtámadja Jedha városát. A filmben ez nappal történik, és az űrállomás kitakarja a napot, hogy még drámaibb hatást keltsen. Ezzel szemben a regényben ez a támadás eleve éjszaka történik, és szó sincs napkitakarásról. Már az EU szintekre bontott tartalmainak idején is úgy volt, hogy a filmek jelentették a plafont. Azok voltak az érvényesek, minden mással szemben. Szerintem ezeket a tartalmakat nem tekinthetjük kánonnak. Márpedig az ellenmondások többségét ilyen in-universe könyvekkel sikerült behozni, a történeteknél sokkal kevesebb ilyen ellentmondás alakul ki. Ami meg mégis átmegy az ellenőrzésen, az többnyire utólag kerül javításra. Gondolok itt pl. a The Rebel Files-ra, amiben egy karakterről azt írták, hogy részt vett az Endori Csatában, közben a 2017-es Vader képregénysorozatban maga Vader öli meg YE tizenakárhányban. Miután a Story Groupot oldalak százain szembesítették, újra kiadták a fenti in-universe könyvet, amiben már nem szerepelt a karakter.Ilyet a sérthetetlen EU idejében senki sem csinált. Ott egyszerűen azt mondták, hogy "ja, hát akkor ez már a J szint". Én SonOfMurglakkal értek egyet. Az EU ellentmondásokkal volt tele (pl.: Han egyszerre volt jelen két könyvben, aminek a cselekménye valójában párhuzamosan zajlott, vagy ami fent már említésre került, 3 vagy 4 történet volt a Halálcsillag terveinek megszerzésére), és a Disney, ha akarta volna, sem tarthatta volna meg. De ne legyen illúziótok. Ha Lucas csinál folytatás trilógiát, akkor is tiszta lappal kezdte volna a dolgot. Nem érdekelte volna, hogy Luke mekkora hős az EU-ban, a napvilágra került tervei alapján ugyanúgy egy lecsúszott Jedi lovagot kaptunk volna, csak már a 7. részben.Akkor sem maradt volna meg az EU, ha Lucas nem adja el a céget. Mindenképpen félresöpört volna mindent. Erre példa a TCW is. Karen Traviss írónő azért nem fejezte be soha a Republic Commando sorozatát, mert Lucas időközben nekilátott elmesélni a saját történeteit a TCW-ben, és keresztülhúzott gyakorlatilag majdnem mindent, amit az írónő leírt, vagy amit addig hittünk a Klónháborúról.Ha meg a Disney azt mondja, hogy adaptálja mondjuk a Thrawn-trilógiát - ami megjegyzem szerintem egyáltalán nem olyan jó, mint sokan mondják róla -, akkor meg azért ment volna a hőzöngés. Lévén muszáj lett volna belenyúlni, és az ilyen belenyúlások megint csak nem nyerik el mindenki tetszését (lásd épp Thrawnt)

  2 0
 • RacerX
  2019 okt 11 : 19:49
  Beküldte: RacerX

  Ott a pont!

  1 0
 • Darth Law
  2019 okt 11 : 23:03
  Beküldte: Darth Law

  Köszönöm. 08

  0 0
 • Blade
  2019 okt 12 : 01:10
  Beküldte: Blade

  Lényegében ha úgy nézzük ha itt marad az a baj, ha amott meg az a baj.

  De amúgy lényegében ennyi alapanyagból ami a Legendbe volt simán ki lehetett volna gyomlálni ami jó, és rossz vagy akkor úgy mondva egy olyan sztorit alakítani belőle ami nem mond ellent nagyvonalakban a dolgoknak.

  Csak ugye akkor meg az jött volna,de ez miért marad ki az meg miért van benne.

  1 0
 • Goten56
  2019 okt 12 : 12:23
  Beküldte: Goten56

  Persze, lehetett volna szelektálni, csak az munka lett volna, mindent kitörölni kényelmesebb volt.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 12 : 13:16
  Beküldte: SonOfMurglak

  el tudom képzelni, hogy akik meghozták a döntést, azért döntöttek így, mert arra gondoltak, "hát, ha válogatni akarnék a Legendákból, akkor valakinek ki kéne adnom ezt a munkát... inkább nem fárasztom..." 01

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 13 : 23:47
  Beküldte: Goten56

  Abszurdnak hangzik? Persze. De ott is emberek dolgoznak. És más okot nem igazán látok erre a hozzáállásra.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 14 : 10:51
  Beküldte: SonOfMurglak

  szerintem pedig van egy semennyire se abszurd és sokkal logikusabb ok. a "tiszta lap" lényege, hogy most úgy alakítják ki, ahogy akarják. ha meg kiválogatták volna a legendákból a minőségibb dolgokat, akkor már eleve úgy indulnak, hogy a filmek mellett csomó más is ott van kőbe vésve... akkor az egész "reset"-nek kb. semmi értelme.

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 14 : 11:27
  Beküldte: Goten56

  És kinek jó az, hogy most mindent úgy alakítanak ki ahogy akarnak? Mert nekem rajongóként inkább szívás. Az is erősen megkérdőjelezhető, hogy ezt így mennyire lehet még Star Warsnak hívni.

  0 0
 • owokaleyo1992
  2019 okt 14 : 13:29
  Beküldte: owokaleyo1992

  Hát mondjuk én az utolsó mondatoddal már találkoztam többször is más témában korábban, és akkor pont a Legendákat támadták vele. És akkor most kinek van igaza? Megjegyzem én szeretem a régi EU-t, meg először nem is örültem az "eltörlésének" se, de őszintén szólva szerintem nem sok embernek lett volna kedve ellavírozni abban a katyvaszban, amivé kinőtte magát. Egyszerűen nem volt más választásuk, mint a majdnem nulláról kezdeni az építkezést.

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 15 : 00:26
  Beküldte: Goten56

  Szerintem pedig lett volna. De láthatod, hova jutottak. Annyira szűk lett az univerzum, hogy 5 év után sem képesek elszakadni ettől a kb 6 karaktertől. És ezek után még ne érezzen elégtételt az ember, ha belebuknak. Sajnálom, hogy ide süllyedt egy név, ami régebben egyet jelentett a minőségi szórakoztatással.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 15 : 09:14
  Beküldte: SonOfMurglak

  most ennek a kettőnek megint semmi köze egymáshoz... az, hogy a régi kánon törlése már szükséges volt, és hogy utána mikor tiszta lappal indultak, mihez kezdtek, két külön dolog. abban igazat adok, hogy jobb lenne az OT-trilótól leszakadni, ettől még nem veszti értelmét a régi EU legendává minősítése. ami amúgy mellesleg olyan lépés, amit más franchise-oknál is megtettek nem egyszer, miután már nagyon túlnőtték magukat (pl. DC)

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 15 : 10:34
  Beküldte: Goten56

  Pont az különböztette meg a Star Warst a többi hasonlótól, hogy egy nagy történet volt, és minden hozzáadott egy kicsit a nagy egészhez. Így viszont félbe lett hagyva a nagy egész, ami helyette van, az meg olyan amilyen.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 15 : 11:52
  Beküldte: SonOfMurglak

  azért ez nem annyira egyedi 01 a DC/Marvel- képregények is egy egész nagy világot jelentenek, és ott is ugyanez van, hogy mindegyik mást ad hozzá. aztán túlélte mindenki a rebootot - a rajongók is.

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 15 : 15:15
  Beküldte: Goten56

  Ott is vannak alternatív univerzumok. De amúgyis egy katyvasz az egész. Lásd például a meghaló majd magyarázat nélkül feltámadó karaktereket. Rebootot mikor csináltak?

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 14 : 14:31
  Beküldte: SonOfMurglak

  Goten: totálisan szubjektív, hogy te, mint rajongó, és én, mint rajongó, meg x millió ember, mint rajongók mit tartanak szívásnak SW kapcsán. legendákért se volt oda mindenki, ahogy a kánonért sincs, nyilván. de most nem is arról van szó, hogy most a rajongóknak mi tetszik. ennek semmi köze ahhoz, amit írtam,

  0 0
 • Blade
  2019 okt 13 : 19:11
  Beküldte: Blade

  Persze...ezzel sajnos egyetértek. A legtöbb mostani filmen is annyira látszódik, hogy nincs mögötttes tartalom csak össze van hányva sok mindennel rá egy CGI azt adjuk el. De mind1 is ez egy másik történet.

  0 0
 • Darth Law
  2019 okt 13 : 23:07
  Beküldte: Darth Law

  És akkor most arról menne a vita, hogy x történet miért nem került be, y meg miért igen, pedig hát x sokkal jobb.

  1 0
 • RacerX
  2019 okt 12 : 13:23
  Beküldte: RacerX

  Ejj de imádom, hogy a posztokra a reakciók jó része úgy végződik, hogy a Dízni/TLJ szar... 01

  2 0
 • Darth Law
  2019 okt 13 : 22:57
  Beküldte: Darth Law

  Üdv a klubban. 01 01

  2 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 15 : 18:37
  Beküldte: SonOfMurglak

  Goten: felül már nem látszik, úgyhogy inkább itt írok 01
  hát pl. a DC esetében pl. ott volt 2011-ben a "The New 52", amivel teljesen újrakezdtek mindent, úgy, hogy csak bizonyos dolgokat vettek át a korábban történtekből, amúgy újraírtak csomó mindent. na, most ugyanez van most SW-ben is. [amúgy az alternatív univerzumok létét a DC/Marvel esetében konkrétan bele is szőtték a fő sztoriba... az SW esetében világa meg nem úgy van kitalálva, szóval az megintcsak bekavarna.]

  0 0
 • RacerX
  2019 okt 15 : 19:14
  Beküldte: RacerX

  Szélmalom harcot vívsz... 01

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 15 : 21:25
  Beküldte: Goten56

  Pár év, és a Star Warsban is bevezetik a multiverzumot. Annyira idegen az egésztől, hogy elkerülhetetlen. DC-t sosem olvastam, szóval arról kár lenne nyilatkozni. De szerintem térjünk vissza erre az egészre, amikor már kijött az új film, hátha változik valamelyikük véleménye 08

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 20
 • Tagok: 0
 • Összes tag:490
 • Legújabb:Bálint Reszegi-Bucsay
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57