Úgy látszik, eldőlt a Battlefront III sorsa

bf_clone.jpg

Nagyjából másfél éve jelent meg az utolsó DLC kiegészítő a Battlefront II című játékhoz, ami a Battle of Scarif névre hallgatott, és még egy petíció sem volt elég, hogy a készítők meggondolják magukat a játék sorsa felett. Azóta sok minden történt, változott a Star Wars-játékok portáján, létrejött a Lucasfilm Games, amely égisze alatt több játékkiadó dolgozhat a jövőben nagyobb projekteken, nem csak kizárólagosan az Electronic Arts, ami a Battlefront, a Squadrons és a Jedi: Falen Order felett bábáskodott. Hogy mik az EA konkrét tervei a messzi-messzi galaxissal kapcsolatban, még rejtély, annyi bizonyos, hogy jövőre nagy bejelentésre készül a cég, egyes értesülések szerint két új single-player címen is dolgoznak. Lehetett találgatni, hogy a Fallen Ordert folytatják, a Battlefrontot emelik trilógiává, vagy egy egészen új projektbe fognak, ám az egyiket bizonyosan ki lehet húzni a kívánságlistáról.

Tom Henderson újságíró a twitteren közölte, hogy a DICE, az Electronic Arts leányvállalata szeretett volna egy Battlefront III-at készíteni. De az EA ezt pénzügyi és licensz okokra hivatkozva lesöpörte az asztalról, miszerint a Lucasfilmmel kötött szerződés szerint 20 százalékkal több bevételt kellene termelnie a korábbinál, ezt pedig így nem merte bevállalni a cég. Az elődjénél tartalmasabb második rész mikrotranzakciós botránya is beárnyékolta a hírnevét, mellesleg több kulcspozícióban lévő ember távozott a tavalyi évben a DICE-tól. Így simán lehet, hogy a Respawn Entertainment-féle nagy sikert aratott Fallen Orderre összpontosítanak inkább, ami idén nyáron lépte át a 20 millió eladás határát.

 

Visszakanyarodva a Battlefront II-re, a játék direktora, Dennis Brannvall egy törölt twitter-bejegyzésben ecsetelte, hogy milyen tervekkel készültek a további DLC-kiadásokban, ha azok nem lettek volna törölve. Brannvall felfedte, hogy a stúdió előjött volna a Mustafarral a klónháborús kiegészítőben, emellett Ahsoka Tanót és ellenségét, Asajj Ventress-t is lehetett volna irányítani játszható hősként, ha nem a Battle of Scarif lett volna az utolsó frissítés. Utóbbi kettőt egy kiszivárgott adatcsomagból már lehetett sejteni, emellett a halmazban feltűnt Padmé Amidala neve és a Coruscant is.

Lando Megjelenes

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner Allo

Hirdetés

Thrawn Allo Banner