Tovább gyarapodnak a hazai Star Wars-kiadványok

The_High_Republic_Cataclysm_cov.png

A megtévesztés útja című regény fordításának megjelenésével immár nálunk is beindult a Köztársaság Fénykora éra kiadványainak második fázisa, amelyben a Jedik eddig ismeretlen ellenféllel találják szembe magukat. A sorozat nyáron folytatódik a Konvergencia című könyvvel, amelyet azután A Jedha ostroma kötet követ, most pedig  beharangoztak egy további magyar megjelenést: A Köztársaság Fénykora: Kataklizma című regényét.

A Kataklizmát az a Lydia Kang írta, aki A Birodalom visszavág – Bizonyos szemszögből novellagyűjtemény egyik történetének szerzője is volt. Pontos megjelenési dátuma egyelőre nincs a regénynek, de várhatóan még 2023 folyamán érkezik magyarul, mindenesetre a Szukits Kiadó oldalán már előjegyezhető a kötet. Szinopszisát alább olvashatjátok:

"A Konvergencia eseményeit követően a Jedik összegyűlnek, hogy szembeszálljanak a Nyitott Kéz Útjával, és véget vessenek az Örökkévaló Háborúnak.

Úgy tűnik, az Eiram és az E'ronoh végre valóban eljutottak a valódi béke küszöbére, ám a jedhai szerződés aláírása közben kitörő katasztrófa hatására az erőszak újra felizzik az ostromlott világokon. A két bolygó trónörökösei a Jedik segítségével bizonyítékokat találnak arra, hogy a konfliktus kirobbanásáért egy rejtélyes szekta, a Nyitott Kéz Útja a felelős.

A Jediknek ebben a helyzetben egyszerre kell oltaniuk a viszály lángját, és kinyomozniuk, hogy mi is történt valójában. Gella Nattai veszi kézbe az ügyet, aki ismét kénytelen ahhoz az emberhez fordulni segítségért, akiben a legkevésbé sem bízik: Axel Greylarkhoz. Vajon a kancellár fia kibékül a Jedikkel, és támogatja a küldetésüket, vagy inkább a szekta csábításának enged?

Miközben minden út a Dalnára vezet, Gella és a szövetségesei olyan ellenféllel készülnek megküzdeni, melyhez foghatóval még nem találkoztak. A túléléshez az Erőbe és az egymásba vetett szilárd hitre és bizalomra egyaránt szükségük lesz."

Koztarsasag Fenykora Kataklizma
Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo