Törölt jelenetek Az Utolsó Jedikből

rey.jpg

Az Entertrainment Weekly közzétett ötöt, abból a tizennégy törölt jelenetből, melyek visszatérnek Az Utolsó Jedik március 13-án érkező kiadásában (ezekről a folytatásban olvashattok!).

Az összes jelenetet szeretem. Úgy értem, ezek a jelenetek nem azért lettek törölve mert nem működtek, hanem azért, mert a film maga, jobb és kerekebb nélkülük. Kivágni ezeket a jeleneteket furcsa érzés volt. Egyrészről rossz, mert önmagukban érdekesek, de jó is, mert hiányukban hirtelen sokkal jobb lett a film dinamikája és átláthatóbb, letisztultabb lett tőle


 - mondta Rian Johnson az Entertrainment Weekly-nek.

1. BB8 megmutatja Finn-nek Rey búcsúját

Tlj Deleted Scene 1

Eredetileg ez a hologram lett volna hivatott emlékeztetni a nézőt Finn és Rey barátságára, hiszen kettejük ezúttal külön utakon jártak Az Utolsó Jedikben.

Tlj Deleted Scene 2

2. 
Rey és a falu fosztogatói

Tlj Deleted Scene 7

Fosztogató törzsek érkeznek a szigetre, melyeket Rey el akar űzni, hogy megvédje a falusiakat. Ekkor Luke figyelmezteti őt arra, hogy ha most elüldözi őket, akkor azzal csak azt éri el, hogy később többen és dühösebben térnek vissza sokkal nagyobb pusztítást végrehajtva. Rey azonban nem hallgat Luke-ra és megtámadja a betolakodókat. 


Img 9026


Eredetileg ez lett volna a fordulópont Rey számára, Hiszen ekkor derült volna ki, hogy Luke nem igazán foglalkozik semmivel, még a saját szigetét fosztogató betolakodókkal sem. Rian szerint ez motiválta volna Rey-t abban, hogy beszélgetésbe kezdjen Kylo Ren-nel. 

Tlj Deleted Scene 3

3. A gyászoló Luke

Tlj Deleted Scene 4

Luke bezárkózik a kunyhóba és régi barátjára, Han-ra gondol. A rendező ezzel a jelenettel kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon sajnálja, hogy ez kimaradt és, hogy nagyszerűen játszotta a szerepét Mark Hamill, de egy ehhez hasonló jelenettel később is találkozunk, méghozzá az Ezeréves Sólyom fedélzetén R2-val.


4. Beszivárgás Snoke hajójára

Tlj Deleted Scene 5

Erről a jelenetről nincs konkrét kép, de annyit az eredeti cikk is említ, hogy eredetileg Finn találkozott volna egy régi katonatársával a csillagromboló fedélzetén. Ez a jelenet egyébiránt újabb humor forrás volt Rian szerint, de ki kellett vágni a végleges verzióból, mert nem illett a feszült tempójú cselekménybe.

5. Phasma halála

Tlj Deleted Scene 6

Erről a jelenetről sincs sajnos kép. A rendező a South Park-ból ismert Kenny-hez hasonlította Phasma karakterét, ugyanis eredetileg kétszer is "meghalt" volna ebben a jelenetben miközben Finnel küzd.


A Solo: Egy Star Wars történet kimaradt jeleneteit is összegyűjtöttük egy cikkbe, ezeket itt nézhetitek meg.

A Szerzőről

Béreslegény

Béreslegény

"Apathy is death" - The Sith Lords
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo