Tíz Szaturnusz-jelölés jutott a Star Wars-sorozatoknak

saturn_awards.png

Idén 47. alkalommal fogják kiosztani a sci-fi, fantasy, horror műfajú filmeket elismerő Szaturnusz-díjakat. Már közzétették a jelöltek listáját, amely alapján a Star Wars-projektek több kategóriában is esélyesek, összesen 10 díjra:

A Rossz Osztagot az animációs sorozat kategóriában jelölték, a konkurenciája többek között a Legyőzhetetlen című szuperhőssorozat, a Marvel-féle Mi lenne, ha…? és a Netflix CGI-anime Szárnyas Fejvadász-széria.

A Mandalóri a legjobb streaminges sci-fi sorozat díjára esélyes, amiért két Star Trek-projekttel (a Discoveryvel és Strange New Worlds-szel), az Amazon-féle A Térséggel, Seth MacFarlane Orveille-jével, az Elveszve az űrben című Netflix-szériával és az Apple űrversenyes sorozatával, a For All Mankinddal kell megküzdenie.

Az Obi-Wan Kenobi a streamingre készült minisorozatok között van versenyben egy csomó (szintén Disney Plusos) Marvel-szuperhőssorozattal, illetve a netflixes Mise éjfélkor című szériával versengve.

Ewan McGregort a Kenobi-sorozatban nyújtott alakításáért a legjobb streaming sorozatban szereplő színész kategóriában jelölték. Vetélytársai Tom Hiddleston (Loki), a Star Wars-rajongók számára Poe-ként ismert Oscar Isaac (Holdlovag), Anthony Mackie (A Sólyom és a Tél Katonája), az aktuális Enterprise-kapitány, Anson Mount (Strange New Worlds), Adam Scott (Severance) és a Hazafi nevű szuperhősként parádézó Antony Starr (A fiúk).

– A Fennec Shandet alakító Ming-Na Wen a legjobb streaming sorozatban szereplő színésznő díjára esélyes a Boba Fett könyvében nyújtott alakításával. Az ő konkurenciája Millie Bobby Brown (Stranger Things) Britt Lower (Severance), a Csillagfény nevű szuperhőst játszó Erin Moriarty (A fiúk), Elizabeth Olsen (WandaVision), Beth Riesgraf (Leverage: Redemption) és Kate Siegel (Mise éjfélkor).

– Az Obi-Wan-szériában megismert új Inkvizítort, Revát játszó Moses Ingram a legjobb streaminges női mellékszereplő kategóriában versenyez, olyanokkal együtt, mint Patricia Arquette (Severance), Danielle Brooks (Békeharcos), Jess Bush (Star Trek: Strange New Worlds), Nell Tiger Free (Servant), Kathryn Hahn (WandaVision). Aleyse Shannon (Leverage: Redemption)

A streamingsorozatok gyermekszínészei között versenyez a gyermek Leia hercegnőt életre keltő Vivien Lyra Blair. Vetélytársai Gaten Matarazzo és Sadie Sink, Stranger Things, a Stranger Things Dustinja és Maxe, Maxwell Jenkins az Elveszve az űrben című Netflix-sorozatból, a Sólyomszemben Kate-et alakító Hailee Steinfeld, valamint a Ms. Marvel címszereplőjét megformáló Iman Vellani.

– A legjobb streamingsorozatos vendégszereplő kategóriában két Star Wars-szereplő is versenyez, méghozzá nem más, mint a Kiválasztott és tanítványa: az Obi-Wan Kenobiban Vader/Anakinként visszatérő Hayden Christensent és A Mandalóriban Ahsokát életre keltő Rosario Dawsont is jelölték. A konkurenciájuk A fiúk című sorozatban Katonafiúként Amerika Kapitányt parodizáló Jensen Ackles, Levar Burton (Leverage: Redemption), a Stranger Things legújabb évadában feltűnő Robert Englund, Tony Dalton (Sólyomszem) és a Lokiban a főellenséget játszó Jonathan Majors.

A díjátadó október 25-én lesz, akkor derül majd ki, hány jelölést tudott díjra váltani a Star Wars.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo