Timothy Zahnnak még vannak Star Wars-regényötletei

zahn_pic.png

Az augusztusban érkező Ahsoka című sorozatban végre élőszereplősen is megjelenik a Star Wars-irodalom egyik legismertebb és legnépszerűbb szereplője, Thrawn főadmirális. A chiss taktikai zseni "atyja", Timothy Zahn nemrég interjút adott a CloneWebnek, minek keretében a karakter múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélt.

Elmondása szerint Zahn úgy akarta megalkotni a kék bőrű antagonistát az első Thrawn-könyvtrilógiához, hogy eltérjen az addigi gonosztevőktől, Vadertől és Palpatine-tól: őt nem manipuláció vagy félelem következtében követik az emberei, hanem lojalitásból. Az írót a hadtörténelem inspirálta, mellette egy kis Sherlock Holmes-féle intelligenciát és gondolatmenetet is hozzáadott az elképzeléshez. Thrawn segédtisztje, Pellaeon kapitány (aki A mandalóri 3. évadában tiszteletét tette élőszereplős formában) pedig egy Watson doktor szintű karakter, akinek a főadmirális elmagyarázhatja az elméleteit, hogy az olvasó is megértse azokat.

 

Thrawn képernyőkre való adaptálása kapcsán a 71 éves író megjegyezte, hogy abban rejlik veszély, ha a forgatókönyvírók nem megfelelően nyúlnak hozzá, de szerinte Dave Filoni megmutatta a Lázadók animációs sorozatban, hogy érti a karakter lényegét, ezért úgy jósolja, minden rendben lesz, amíg továbbra is Filoni és Favreau tartja kézben a dolgot. Ehhez hozzátette, hogy természetesen szükség esetén segítségükre lesz.

 

Szót ejtett még a második Thrawn-könyvtrilógiáról is. Ennek kapcsán visszaemlékezett, hogy a Lucasfilm 8 hónappal Thrawn 2016-os visszatérésének bejelentése előtt kereste meg őt a koncepciókkal, valamint ezzel egyhuzamban az új Thrawn-könyvekről is elkezdtek tárgyalni. A régi és az új Thrawn jelleme között nem történt változtatás, csupán a geopolitikai körülmények és a Thrawnt körülvevő karakterek lettek mások. A Lucasfilm kívánsága volt, hogy a könyvek kapcsolódjanak a Lázadókhoz, így Zahn próbált annyi hivatkozást beletenni a regényekbe, amennyi lehetséges.

 

Ugyanakkor Zahn itt még koránt sem nem állt meg, hanem megírta az előzményeknek számító Chiss Birodalom-könyvtrilógiát. Ennek befejezését követően korábban úgy nyilatkozott, hogy reméli, egyszer lesz lehetősége a Lázadók eseményei utáni időszakkal is foglalkoznia, de valószínűleg egy időre végzett Thrawn karakterével. Felvetette ellenben, hogy szívesen írna a Chiss Birodalom-könyvsorozatban bemutatott szuperfegyver eredetéről. A CloneWebnek adott friss nyilatkozata szerint viszont már folynak az egyeztetések a Lucasfilmmel az ötleteiről, amelyek újabb Thrawn-könyvekkel kapcsolatosak. A tervezett történet(ek) idővonala pedig a Lázadók évadzárója és az Ahsoka sorozat kezdete közti nagyjából 10 éves intervallum lenne.

(Forrás: Star Wars New Net)

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo