The Mandalorian: Egy karakternek más sorsot szántak

the_mandalorian_season_2_1280x720.jpg

A The Mandalorian második évadában rengeteg, az első felvonásban debütált karakter is visszatért, olyanok is, akiknek visszatérésére nem igazán számíthattunk, ilyen volt például az első részben levadászott kék bőrű mythrol, vagy Fennec Shand. Ugyanakkor a második etapban egy a főszereplő útját befolyásoló, meghatározó mellékszereplő hiányzott.

A Nevarro csatornarendszerében rejtőzködő mandalori fegyverkovácsot a The Mandalorian első évadzárójában láthattuk utoljára, mikor küldetéssel látja el Din Djarint, majd egy akciójelenet során mandóékat fedezve elintéz egy csapat rohamosztagost. Azóta csak a második évad előzetesében hallhattuk az első évadban elhangzott szavait. A 2021-es Dragon Con egyik paneljének vendége a fegyverkovácsot alakító Emily Swallow (Odaát, A mentalista) volt, ahol érdekes dolgot árult el, miszerint úgy volt eredetileg megírva, hogy ebben a jelenetben feláldozta volna az életét a karaktere annak érdekében, hogy a csapat megmenekülhessen. Azonban megkönnyebbülésére a sorozat showrunnere, Jon Favreau időközben meggondolta magát, és életben hagyta a mandalori kovácsmestert.

 

Egy másik kulisszatitkot is elárulva Swallow közölte a jelenlévőkkel, hogy az akciójelenet alatt nem ő volt a páncél alatt, hanem kaszkadőre, Lauren Mary Kim, akinek munkáját nem győzte dicsérni, az eredményt pedig a többi nézővel egy időben láthatta. Lauren Mary Kim egyébként a falubéli Omerát, a Sasha Banks által játszott éjjeli bagoly mandalorit és Ming-Na Went is helyettesítette a nehezebb jeleneteknél, nem mellesleg A klónok háborúja hetedik évadának Maul-Ahsoka összecsapásán is ő adta a togruta lány mozdulatait. Kim egy korábbi interjúban elárulta, hogy egy kamerával rögzítették az egész harcjelenetet, és 400-500 kísérletnél állt meg a számláló, mert különböző szögekből kellett felvenni a jelenetet.

 

Jon Favreau döntése érdekes annak tekintetében, hogy mi lehet a célja a karakterrel. A második évadban az elhagyatott kovácsműhelyénél csak hűlt helyét lehetett látni. Felmerül tehát a kérdés, hogy összefutunk-e még vele akár a harmadik évadban, talán csatlakozva Bo-Katanékhoz a Mandalore visszavételéhez, vagy akár egy másik projekt során.

Mandalorian Armorer

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo