Tengernyi kép, információ és forgatási werkfilm érkezett a IX. részhez

vanity-rise-of-skywalker-11.jpg

Hetekkel korábban vetítették le a 2019-es Star Wars Celebrationon a Skywalker-saga utolsó epizódja, a Skywalker kora első előzetesét, azóta szinte semmi új infó nem érkezett a filmről. Egészen mostanáig, ugyanis a Vanity Fair egész kiadós információs és képi anyagot tárt elénk. Akit nem zavarnak a spoilerek, nyugodtan olvasson tovább.

Sokan töprengtek arról, hogy a sivatagos bolygó valójában a Jakuu, a Tatuin, vagy esetleg egy harmadik bolygó-e. Most kiderült, hogy az utolsó lehetőségről van szó, ami nem más, mint a Pasaana. Abrams elmondása szerint "van benne valami különlegesség, ahogy a homok interakcióba lép a fénnyel." A jordániai Wadi Rum sivatagban a messzi-messzi galaxis gúnyába öltöztetett őslakosai pedig az Aki-Aki fajra hallgatnak. Rajtuk kívül egy hatalmas, banáncsiga szerű idegen, név szerint Klaud is tiszteletét teszi majd.

 

Szintén új infó, hogy a Keri Russell által alakított maszkos gazember, Zorri Bliss, aki a képen a havas Kijimi bolygó Tolvajnegyed (Thieves’ Quarter) nevű területén tűnik fel.

 

A Skywalker kora színészgárdájához újonnan csatlakozott Richard E. Grant végül az Első Rend oldalán kötött ki, ő Pryde tábornokot fogja életre kelteni, aki Hux tábornokkal pózol Kylo Rend csillagrombolóján. Ezzel be is igazolódott egy korábbi pletyka, amiről korábban írtunk.

 

Az utolsó Jedik után a Skywalker kora nagyjából egy évvel veszi fel a fonalat, amiben újabb lovas jelenetre lehet számítani. A fatheriek hátát már jól ismerő Finn és új szövetségese, Jannah (Naomi Ackie), szívós orbakokkal mennek az Első Rend gépesített csapatai ellen.

 

Az ébredő Erő havas, hideg tája után Kylo Ren (Adam Driver) és Rey (Daisy Ridley) újra összecsapnak fénykardjaikkal egy viharos környezetben. A film alatt kiderül, hogy az Erőben való kapcsolódásuk valójában sokkal mélyebb, mint azt korábban hittük. Ketten páratlanul képesek megérteni egymást, holott minden tekintetben egymás ellentétei: Kylo kétségbeesetten próbálja elutasítani családját, ennek tükrében ez iránt Rey pedig iszonyatosan vágyakozik.

 

A nagy visszatérő, Lando Calrissian (Billy Dee Williams) visszaszerzi a Millennium Falcont, a fotón rajta kívül a fedélzeten van Poe Dameron (Oscar Isaac), Csubakka, D-O és BB-8. Williams szerint “Lando egy igazi túlélő”. Meglátjuk, hogy a filmet is túléli-e...

 

És természetesen Luke Skywalker sem maradhat ki az epizódból. A Vanity Fair által közölt kép igencsak hasonlít a Luke akadémiájának pusztulásakor játszódó jelenetre, lehet ez egy újabb flashback lesz. Viszont egyes források szerint a zárórész egyben a Jedik és a Sith-ek közti ezeréves konfliktusra is pontot tesz.

 

Billy Dee névrokona, a zeneszerző John Williams is megkezdte már a munkálatokat a saját foglalkozási területén.

 

És akkor a werkfilm és a képek:


01

02

3
4
5


7

8

9

10

11

12

15

14

11

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo