Genndy Tartakovsky a 20 éves Klónok háborújáról beszélt

clone_wars_grievous_tartakovsky.jpg

Még a 3D-s A klónok háborúja animációs film és sorozat előfutára volt a 2D-s Klónok háborúja széria, ami a Cartoon Networkon futott 2003-tól 2005-ig. A mára már a Legendák univerzumba tartozó rajzfilmsorozat Genndy Tartakovskytól származott, akinek olyan klasszikus szériákat köszönhetünk többek között, mint a Dexter laboratóriuma, a Samurai Jack és a Pindúr Pandúrok. Most, hogy a Klónok háborúja idén ünnepli 20. évfordulóját, a Wired közreműködésével Tartakovsky kapott is néhány kérdést a rajongóktól a sorozat kapcsán, amikre készségesen válaszolt.

Genndy TartakovskyAz egyik kérdés úgy szólt, hogy miért ilyen rövidek az egyes epizódok. A rendező erre azt felelte, hogy George Lucas eredetileg úgy állapodott meg a Cartoon Network csatornával, hogy még ennél is rövidebbek, 1 perces részek legyenek. Viszont mikor Tartakovsky előtt felvázolták az elképzelést, a rajzfilmes túl kevésnek gondolta ezt a reklámhossznyi időt, így csak úgy vállalta a munkát a Samurai Jack csapatával, ha 3-4 percet szánnak 1-1 epizódra, Lucas pedig végül ezt elfogadta. Az első 20 részre tehát megkapták ezt a játékidőt, a maradék 5 epizód pedig már 12-15 perc hosszúságúakat számlált, ami többek között A Sith-ek bosszúja közvetlen előzményét, a coruscanti csatát és Palpatine elrablását is képernyőre vitte, amit A gonosz útvesztője című könyv is adaptált.

 

A következő Klónok háborújához kapcsolódó kérdező a 2D és a 3D animáció összekombinálására volt kíváncsi. Tartakovskyék a 2D-s elemeknél mindent kézzel rajzoltak, viszont a járműveket 3D-s animációval alkották meg. Itt nagy kihívást jelentett az például, hogy minden pontosan illeszkedjen, amikor egy kézzel megrajzolt karakter beszáll egy 3D-s mozgó járműbe. Először a 3D-s elem lett leanimálva, majd erre lett renderelve a 2D-s rajz. Tartakovsky itt külön felhozta példának a coruscanti csatát, amikor Mace Windu egy Keselyű droidvadász felett átveszi az irányítást, amivel átszáguld a bolygóváros felett.

A Klónok háborúja után természetesen folytatódott Genndy Tartakovsky karrierje: érkezett tőle a sci-fis Szimbionikus titán és az idősebb nézőket is megcélzó Primal rajzfilmsorozat, nevéhez fűződnek még a Hotel Transylvania animációs filmek, jelenleg pedig az általa rendezett Unicorn: Warriors Eternal rajzfilmsorozat fut.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo