Tales of the Jedi: Kiszivárgott Yaddle jelenete

YaddleJediCouncil.jpg

Legfrissebb információink szerint ősszel érkezik a korábban bejelentett új animációs sorozat, a Tales of the Jedi, ami az előzményfilmek Jedijeit állítja reflektorfénybe: Dooku gróf, Mace Windu, Qui-Gon Jinn és Ahsoka (utóbbi sztorijára összpontosítanak a legvaskosabban, E.K. Johnston regényéből is adaptál majd) karakterei tündökölnek majd a legfőképpen. A Celebrationon levetítettek egy kedvcsinálót a műsorból, a képsorok között egy Yaddle vs. Dooku gróf párbajt fedezhettek fel a helyszínen tartózkodók, eme összecsapás kimenetele pedig most szivárgott ki az internetre. Figyelem, a továbbiakban spoilerek találhatóak!

A szóban forgó és azóta szerzői jogok megsértése miatt törölt Twitter-bejegyzés egy teljes szekvenciát tartalmazott: Palpatine átállította Dooku grófot az oldalára a Geonosison, ám Yaddle, a Baljós árnyakban látott, Yoda fajába tartozó nőnemű Jedi követte a volt Jedit, és Palpatine megparancsolta új tanítványának, hogy végezzen vele, ami sikerült is. Egy másik felhasználó értesülései szerint még több Dooku-t fogunk látni a sorozatban több részen keresztül, egy eredetsztorit, egy másikban Dookut feszélyezi, hogy Windu előbb kapja meg a mesteri címet, végül pedig a fenti konfrontáció Yaddle-vel. A Dooku: Az elveszett Jedi című könyv egyébként foglalkozik Dooku előéletével egészen addig, hogy kilépett a Jedi Rendből, akár ebből a regényből is megfilmesíthetnek animációs formában részleteket.

 

A tény, hogy nem csak a kiszivárgott videót távolították el, hanem a fiókot is megszüntették, erősen azt feltételezi, hogy valós képanyagok szerepeltek benne. Yaddle csupán az I. részben tűnt fel a Jedi Tanácsteremben, A klónok támadásából és A Sithek bosszújából már hiányzott. A jelenlegi kánon szerint a nabooi krízis után úgy döntött, kevésbé lesz aktív a Jedi-ügyekben, és a Klónháború előtt kilépett a Tanácsból, székét Shaak Ti vette át, ez derült ki a Minden, ami Star Wars és a Star Wars: The Visual Encyclopedia forráskönyvekből. A régi Legendák históriája szerint YE 26-ban egy mawani küldetésen vett részt, ahová Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker kísérte el. Az ekkor a 483 éves Yaddle a bolygón a béke helyreállítása érdekében feláldozta magát, miközben az Erővel elnyelt egy biofegyvert és megmentette ezzel egy város lakosainak életét.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo