Star Wars-képregényben térhet vissza egy legendás droid

dark_droids_comics_.jpg

Nemrég adtunk mi is hírt a következő nagy Star Wars-képregényes crossover-eseményről, a Dark Droidsról (bővebben ebben a cikkünkben olvashattok róla). Időközben kiderült, hogy egyik sztoriszálában visszahozzák A klónok háborúja egyik droid karakterét, aztán most egy promóciós képen tűnt fel egy olyan droidtípus, amelyet a Star Wars Legendákból sokan jól ismerhetnek.

Starwars Darkdroids Connecting Promo
A többféle robotot felvonultató csoportképen (amelynek részleteiből a Dark Droids fősorozat alternatív borítói lesznek) látható egy HK orgyilkos droid is, amely típus a BioWare Knights of the Old Republic játékban debütált, és annak egyik rajongókedvenc karakterét, HK-47-et adta. Ilyen droiddal aztán a Star Wars-irodalomban is találkozhattunk, olyan ma már Legendának számító kiadványokban, mint A Régi Köztársaság lovagjai képregényszéria vagy a Halálvilág című regény. Említés szintjén már a kánonban is megjelent a HK-droid, például a Testvériség című könyvben, de a Dark Droids-képregényekben lehet az első tényleges kanonikus megjelenése.

Dark Droids Kotor
A HK orgyilkos droid visszatérése nem egyedi eset, hanem az eddigi trendbe illeszkedik, hiszen eddig is folyamatosan kanonizáltak dolgokat a régi bővített univerzumból: ilyen volt például, amikor A Rossz Osztagban feltűnt a Timothy Zahn által írt első Thrawn-trilógia kulcshelyszíne, a Tantiss-hegy; vagy amikor A Sith-ek árnyéka című regényben megemlítettek egy űrhajót az X-szárnyú-könyvsorozatból; és amikor az Andorban a Legendák egy sor bolygójának a neve megjelent.

Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo