Ha az Erő nem ad ihletet karácsonyi ajándékhoz, íme pár tipp!

swat_header.jpg

Remélhetőleg ajándékokkal és nem virgáccsal kedveskedett a Mikulás mindenki számára, és a jó öreg Télapó érkezése emlékeztető is egyben, hogy bizony rohamtempóban közeledik a Karácsony. Még nincs ötletetek, mivel lepnétek meg szeretteiteket, vagy akár önmagatokat év végére, ha a messzi—messzi galaxisról van szó? Mi segítünk csillapítani a fejtörést és adunk néhány tippet a Szukits kiadó Star Wars-köteteinek kínálatából szemezgetve! A webáruházon érdemes december 19-e éjfélig leadni a rendelést, hogy garantáltan kiszállításra kerüljön a csomag az ünnepekre.

Fejvadász háborúk könyvtrilógia

 

The Mandalorian Armor Cover ArtworkBoba Fett karaktere reneszánszát éli mostanság, Temuera Morrison sorra kapja a szerepeket, az év egyik legnagyobb várományos projektje a december 29-én startoló The Book of Boba Fett sorozat lesz, ami az ünnepek alatti pihenés során remek programnak ígérkezhet. Révén kiderül majd többek között, hogy az ikonikus fejvadász hogyan mászott ki a sarlakkból, és mi történt vele utána az elkövetkező öt év során, míg vissza nem szerezte zöld páncélját Din Djarintól. A könyvmolyok és a Boba Fett-rajongók számára potenciálisan tökéletes ajándék a K. W. Jeter Fejvadász háborúk könyvtrilógiája, akinek több Star Trek és Szárnyas fejvadász regényt is köszönhetünk. A Legendák univerzumát erősítő könyvsorozat A Jedi visszatér eseményeivel párhuzamosan halad, és Bobán kívül Dengar, illetve Bossk is tiszteletét teszi az ismerős zsoldosok közül ebben a galaktikus alvilágot is jellemző, fordulatokkal és árulásokkal teli sztoriban. De nem ők az egyetlen veszedelmes alakok a szakmájukban, akikkel számolni kell: a bűnvezér Xizor herceg csapdát állít a Fejvadász Céh tagjainak, és a halálos játszmák után talpon maradtakat, a legjobbakat akarja rászabadítani a lázadókra, hogy elnyerje az Uralkodó és Vader nagyúr kegyeit.

 

Republic + Imperial Commando pentalógia

 

Triple Zero  Xps   Photoshop  By Archangel470 Dcjubmj PreAz esztendő másik nagy szériája a jövőre folytatódó The Bad Batch animációs sorozat, amit kvázi A klónok háborúja 8. évadának lehet tekinteni. A ráadásban a renegát 99-es klón osztag szemszögén keresztül kísérhetjük végig a háború végnapjait és azt a folyamatot, amely során a Galaktikus Birodalom kezd formát ölteni és egyre jobban hasonlít az Eredeti Trilógiában kiforrott diktatórikus verziójához. Amennyiben valakinek bejött ez a narratíva és más, a témához szorosan kapcsolódó történeteket is szeretne elfogyasztani, akkor a legjobb választás a Republic Commando könyvsorozat, szintén a Legendák univerzumból, ami a kultikus játék alapján íródott. Ez is különleges klón egységekről, nevezetesen elit kommandósokról szól, akiket speciális küldetések végrehajtására teremtettek, általuk alapos betekintést nyerhetünk a mandalori kultúrába, de még mandalori nyelvleckéket is vehetünk. Emellett a klónok, mint harcra és halálra teremtett lények lelki világa is terítékre kerül a Jedikkel való kapcsolatukkal egyetemben, fontos morális dilemmákkal, elgondolkodtató megállapításokkal és 66-os parancs háttérinformációkkal megfűszerezve az akcióktól és izgalmaktól sem mentes könyvsorozatot. Az előzmény trilógia rajongóknak és a klónháború szerelmeseknek a polcon a helye!

A Köztársaság Fénykora könyvsorozat

 

Star Wars High Republic Poster 0220Akinek a filmek idővonalán kívüli időszakra és új helyzetekre, bonyodalmakra fáj a foga, érdemes belevágnia egy új, a Star Wars univerzumát nagyszabásúan bővítő sorozatba. Egy nemrég indult nagyszabású projekt részeként több színvonalas író koprodukciójában íródik a Köztársaság Fénykora történetének elmesélése, ami a Baljós árnyak 200 évvel előtti időket eleveníti fel. Ez egy ideálisabb és harmonikusabb kor, ám ez nem jelenti azt, hogy a kevésbé dogmatikus Jedik, a terjeszkedő Köztársaság őrzői nyugodtan ülhetnek a babérjaikon. Bár a Sithek és a galaktikus háborúk nincsenek jelen, egy a galaxis rendjét és a polgárok biztonságát érintő kataklizma felforgatja a béke őreinek életét, de hogy bonyolultabb legyen a helyzet, ádáz martalócok és fosztogatók tűnnek fel a Nihilek képében. A sorozat eddig kiadott kötetei tökéletes ajándékok a fa alá.

 

Az új Thrawn könyvtrilógia

 

Thrawn Book CoverJó tippnek nem maradhat ki a Legendák univerzum és az új kánon egyik legnagyobb közönségkedvence, a hihetetlen logikai képességekkel, szokatlan taktikai és kifinomult művészeti érzékkel megáldott Thrawn főadmiális, aki ellen senki se akarna harcba bocsátkozni, kinek kedves az élete. Timothy Zahn ikonikus karaktere már 30 éve él és virul köztünk, mégis az utóbbi pár évben debütált mozgóképes formában a Lázadók animációs sorozatban, illetve a várakozások és utalások szerint az Ahsoka sorozatban is fontos szereplő lesz, ahol már hús-vér alakban fog elénk tárulni a chiss stratéga. A kék bőrű, izzó vörös szemű chiss a Birodalmat szolgálja, ugyanakkor kemény utat tett meg és megpróbáltatásokat élt át, hogy a főadmirálisi rangig feltornázza magát, és az idegen fajokat elutasító birodalmi közeg elismert és magas pozíciójú koponyái közé emelkedjen, de mint keselyű a prédára, úgy pályáznak a törtetők a kigolyózására. Az új kánon Thrawn trilógiájában lényeges kérdés lesz szintén, hogy a lángelme a fenyegetett, eredeti népéhez, vagy az Uralkodóhoz hű valójában.

 

Az Erő nyomában ifjúsági könyv

 

Force CollectorAz ifjabb olvasóknak egy lightos, szórakoztató és eseménydús sztori lehet Az Erő nyomában című ifjúsági regény. A folytatás trilógia korában játszódó történet témája a legendák, a múlt darabkáinak felfedezése az ifjú Karr Nuq Sin és frissen szerzett barátja, útitársa, Maize Raynshi szemszögén keresztül. Az Erő-érzékenység jeleit pubertáskori tünetekként megélő Karr hisz a már kihalt varázslókban, míg a módos családból származó, csípős nyelvű, csavaros eszű, humoros, vagány, talpraesett Maize kételkedik a létezésükben. Karr képessége, hogy a tárgyak megérintésével megismeri azok történetét és megelevenednek az azokhoz kapcsolódó fontosabb momentumok, így remek lehetőség adódott a szerzőnek arra, hogy a más művekre való hivatkozások és összekötések szerelmeseinek ínyencsége legyen ez a kötet. Külön pozitívumként felvázolja, hogy a galaxis különböző hétköznapi lakói hogyan élték meg a filmekben látott eseményeket, amely szemszögök nem mindig illeszkednek az igazsághoz. Egy szó, mint száz, Az Erő nyomában egy remek, esetenként nosztalgikus utazás térben és időben.

 

Star Wars: Évről évre – Egy galaxis története

 

Year By YearJöjjön egy igényes és gyönyörű album magáról a Star Wars történetéről! A George Lucas univerzumának 40 éves históriáját átfogó gyűjtemény illusztrációkkal, látványtervekkel, érdekességekkel, mélyen szántó analízisekkel, színfalak mögötti információkkal vázolja fel, a Star Wars atyjának fiatalkorától, a legelső Star Wars-filmtől egészen a Zsivány Egyes bemutatásáig. Emellett animációs sorozatokra, könyvekre, képregényekre, videójátékokra és egyéb tartalmakra is kitérnek az összeállításban. A különleges képes krónika a Star Wars helyére is rávilágít a popkultúrában és a világra, ami azzal együtt alakult és fejlődött. Nagy méretű csomagolóanyagra és strapabíró polcra lesz szükség, mert az informatív könyv hatalmas, a társaságában napokat lehet eltölteni, mert a vaskos információk és a lenyűgöző képek lebilincselően szívják magukba az olvasókat. A veterán Star Wars-rajongók szájára abszolút mosolyt fog csalni az Évről évre - Egy galaxis története, de kiváló ajándék bárki számára, aki szereti az univerzumot és szívesen feltérképezné a mögötte rejlő részleteket.

 

TIE-lopakodó kézikönyv és makett

 

Kylo TieHogy ne csak az olvasás legyen terítéken, az Építs saját TIE-lopakodót egy potenciálisan szép díszítőelemnek ígérkezhet egy Star Wars-rajongó szobájában, amely kiadvány tulajdonképpen kettő az egyben kategória. Az utasítások segítségével könnyen összeállítható, nagyjából 20 centiméter hosszúságú papírmakett mellett a kézikönyv ismereteket tartalmaz magáról az Első Rend katonai gépezetéről, alapvető információkat olvashatunk a TIE-vadász osztályokról, azok erősségeiről és gyengeségeiről, az alkalmazandó harci és taktikai hadviselésről. Az utolsó Jedikben látott Kylo Ren vadászgép és a hozzá tartozó informatív, illusztrációkkal ellátott kézikönyv elsősorban a fiatalabb korosztálynak szól, ám olyan rajongónak is ajánlott, aki szeretné a Star Wars egyik legújabb TIE-variánsát az otthonában tudni.

 

Kantin - 40 recept a messzi-messzi galaxisból

 

KantinVégezetül térjünk át egy kicsit a könyvespolctól a főzőhelyiségig. Ezzel a szakácskönyvvel te lehetsz a Star Wars Gordon Ramsey-a a Michelin csillagok háborújában! Fedezz fel új ízeket ezekkel a változatos és szellemes receptekkel a galaxis minden tájából, az egyszerűbbektől a kihívást jelentőkig, amiknek elkészítése mókás alapot szolgáltat egy közös programnak a konyhában. Aki szeret kuktáskodni és könnyen mozog a konyhában, annak nem okozhat problémát összeütni mind a 40 fogást, ám egy részükhöz nem feltétlenül szükséges séfnek lenni. Tatuini édes kéktejturmix, hothi habcsók, sivatagi palacsinta, mustafari lávasüti, vulkanikus oldalas, bespini felhőfelfújt, a coruscanti Jettster sajttortája. Csupán olvasatra is összefut az ember szájában a nyál a főfogások, frissítők és desszertek nevétől. Ám ez még nem minden, a különböző bolygók konyhaművészetét és étkezési kultúráját is megismerhetjük eme vaskos kiadvánnyal.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo