Star Wars 2020-ban - Mi vár ránk idén?

sw2020-logo.png

A tavalyi sikeres cikk után úgy döntöttünk, összeszedjük a jelenleg ismert tartalmakat, amiket az új esztendő tár majd elénk. Kétségtelen, hogy a 2019-es év - főleg az év vége - nagyon erős volt a tartalmak tekintetében, de az eddigiek alapján az idei évben sem lehet okunk panaszra. A tovább mögött, kategóriákra bontva nézzük meg, mi érkezhet idén.

FILMEK

A Skywalker korával a filmek jelenleg pihenőre mennek, filmes fronton idén nem várhatunk semmi konkrétumot. Az előzetes információk alapján januárban számíthatunk a 2022-es bemutatódátummal rendelkező következő film rendezőjének (esetleg írójának) leleplezésére, de ennél több nem valószínű, hogy történni fog.

SOROZATOK

Sorozatok terén sokkal jobb a helyzet. A sikeresen induló streaming szolgáltató, a Disney+ februárban hozza el nekünk a régóta várt A klónok háborúja animációs sorozat végső évadát. Pontos premierdátum egyelőre nincs, de ennek leleplezése is hamarosan esedékes lehet. A történetről egyelőre annyit tudunk, hogy a más tartalmakban utalás szintjén megjelenő Mandalore ostroma történetszál biztosan helyet kap majd, és valamilyen formában a Bad Batch különleges, génmódosított katonái is megjelennek majd.

Wars


A napokban érkezett a bejelentés, hogy a The Mandalorian 2. évada 2020 őszén várható, az első évadhoz hasonlóan ez is a Disney+ szolgáltatásán keresztül lesz elérhető a szerencsésebb országokban.

the-mandalorian-razor-crest-.png
Megemlítendő, hogy a Disney+ egy új vetélkedőműsort is készít majd, Ahmed Best vezetésével. A vetélkedő a Jedi Temple Challange címet viseli majd. Erről bővebben itt tudtok olvasni.

Jedi Temple
Bár nem sok esély van rá, hogy idén érkezzenek, megemlítem a készülő Cassian Andor-sorozatot, és a Kenobi-sorozatot, amiket jövőre kezdenek majd forgatni. A bemutató inkább 2021-ben lehet esedékes, de előzetesek akár ezekhez is érkezhetnek majd az év vége felé.

cassian-andor-pic-.jpg
Idén év elején befejeződik a Resistance (Ellenállás) második, egyben befejező évada.

resistance-s2-poster-.png


KÖNYVEK

Könyvek terén az idei év is elég erős lesz. Biztosan érkezni fog a IX. rész regényváltozata, ami az utóbbi filmregények mintájára újra egy bővített kiadás lesz Rae Carson tolmácsolásában. A regény március 3-án fog megjelenni.

Ep9 Book
Timothy Zahn újabb Thrawn regényt írt, ami egy újabb trilógia nyitódarabja lesz. Az Ascendancy-trilógia nyitódarabja a Chaos Rising címet kapta, és történetileg a Birodalom előtti időszakot mutatja be Thrawn szemszögén keresztül. A regény május 5.-én fog megjelenni.

Cover
A 2019-es évben megjelent A királynő árnyéka c. regény előzményt kap az idei év során. A Queen's Peril címet viselő ifjúsági kötetet az idei könyvet is jegyző E. K. Johnston írta meg, ez június 2-án fog megjelenni.

Cover


Az idei évben, június 23-án érkezik az Alphabet osztag folytatása is, Shadow Fall címmel. A történetet Alexander Freed írja, és az első részben megismert karakterek sorsát követhetjük nyomon, azonban az első kötet év végi megjelenése miatt, ebbe most nem mennék bele jobban, lévén nem mindenki olvashatta ki ennyi idő alatt.

Squadron

KÉPREGÉNYEK

Képregények tekintetében, jelenleg négy új szériáról tudunk. Az eddigi bejelentések szerint biztosan kapunk egy új Star Wars sorozatot, egy új Aphra sorozatot és egy új Darth Vader sorozatot. Ezekről biztosan tudjuk, hogy A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között fognak játszódni. Mindezek mellett pedig bejelentettek egy fejvadászokra épülő szériát, a Bounty Hunters-t, és a The Rise of Kylo Ren hátralévő számai is idén érkeznek.

sw2020--2-.png

EGYÉB

Ha minden igaz, 2020 januárjában végre leleplezésre kerül a Project Luminous is, amiről mindeddig annyit tudtunk meg, hogy öt író (név szerint: Claudia Grey; Justina Ireland; Daniel José Older; Cavan Scott és Charles Soule) vesz részt a munkálatokban, de hogy min dolgoznak, lassan egy éve rejtély a rajongók előtt.

1190687

Említésre kerül a 2020-as év Star Wars Celebration eseménye is, ami a megszokottaktól eltérően, idén augusztus 27-30 között kerül megrendezésre Anaheimben.

2020

Valamint ne felejtsük el, hogy A Birodalom visszavág idén ünnepli majd a 40. születésnapját. Ahogy az előző epizód, az 1977-es Egy új remény esetén, úgy most is várható valamilyen megemlékezés a Lucasfilm részéről. Korábban ez a 40 novellát tartalmazó Bizonyos szemszögből c. antológiakötet lett, amelyben a film háttérkarakterei kaptak kidolgozottabb háttértörténeteket. Egyelőre nem tudunk ilyesfajta bejelentésről, de kizárt, hogy csak úgy elmenjenek a Saga közönségkedvenc epizódjának születésnapja mellett.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo