Star Wars 2019-ben - Mi várható idén?

SW2019.jpg

Mivel elérkezett a 2019-es év, úgy döntöttünk, talán érdemes lehet összeszedni, mi minden várható Star Wars fronton az idei év során, hiszen az vitán felül áll, hogy idén rengeteg tartalom fog megjelenni. Ezeket kategóriákra bontva a tovább mögött olvashatjátok el.

FILMEK

Tall


Talán ez a legegyértelműbb a listánkon, hiszen mindenki tudja, hogy J.J. Abrams rendezésében idén kerül a mozikba az ún. folytatástrilógia (sequel trilogy) záró darabja, az egyelőre cím nélküli 9. epizód, ami a beharangozások szerint egyben a Skywalker-saga zárása is lesz. A 9. részre minden kétséget kizáróan rettenetes nyomás nehezedik, hiszen egy 40 éve foltozgatott történet végére kell pontot tennie, ráadásul a 8. rész vegyes fogadtatása tovább nehezíti J.J. és a stáb dolgát. A szereplők listáját már korábban bejelentették, és több (spoileres) forgatási fotó is kikerült a netre a munkálatok megkezdése óta.

SOROZATOK

Tovább haladva a listán, nézzük meg, mi várható TV-s fronton. Bár itt kicsit bajban vagyunk, hiszen egyelőre nem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy mi érkezik idén, és mi jövőre, hiszen premierdátumok továbbra sincsenek a produkciókhoz csatolva.

Star Wars Resistance Title Card


Ami a legbiztosabb, hogy év elején (egész pontosan január 13.-án) folytatódik a Resistance első évada. A sorozat egy Ellenálló kém (Kaz) nem mindennapi kalandjait mutatja be, fél évvel Az ébredő Erő eseményei előtt. A soron következő részekhez már leírást is kaptunk, valamint egy előzetes is érkezett, amit itt tudtok megtekinteni. Feltételezhetjük, hogy a sorozat kap majd további folytatásokat, hiszen egy korábbi nyilatkozat alapján az a terv, hogy a történet a későbbiekben a folytatástrilógia történetével párhuzamosan fog futni.

Series
Az idei év feltételezhetően egyik legvártabb produkciója a The Mandalorian (A mandalori) lesz. Az első élőszereplős Star Wars-sorozatot Jon Favreau jegyzi, és hivatalossá tették a rendezők névsorát is. Történetileg 3 évvel A Jedi visszatér után járunk, tehát YU 7-ben, nem sokkal a Birodalom bukása után, de még az Első Rend felemelkedése előtt. Egyelőre nem sok részletet tudunk a sorozat kapcsán, csupán annyi biztos, hogy NEM Jango vagy Boba Fett lesz a főszereplő, hanem egy új, magányos pisztolyhős, akit Pedro Pascal fog életre kelteni. Mellette pedig hivatalossá tették a többi szereplő névsorát is. Azonban a sorozathoz egyelőre nem kaptunk premierdátumot, így csak annyi biztos, hogy a Disney új streaming szolgáltatásának (Disney+) indulása körül fog érkezni.

7


A másik, egyelőre premierdátum nélküli animációs sorozatunk a korábban elkaszált, azonban most folytatást kapó The Clone Wars (Klónok háborúja) hetedik, befejező évada. A történetet (az eredeti terveknek megfelelően) végre elviszik egészen  A Sith-ek bosszújáig. Sajnos itt egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy a sorozatzáró évad idén érkezne, valószínűbb, hogy 2020-ban fog debütálni. Annyit viszont biztosan tudunk, hogy a Comic-Con-on érkezett egy előzetes a készülő produkcióhoz, illetve azóta kiderült, hogy 12 részre számíthatunk, valamint a részek hossza változatlanul 20-22 perc körül fog mozogni. A történet középpontjában pedig Mandalore ostroma fog állni.

Diego Luna Cassian Andor


Ugyanígy említést érdemel a nemrég bejelentett Cassian Andor előzménysorozat is, ami a második élőszereplős sorozat lesz a Star Wars univerzumában. A sorozat a Zsivány Egyes előtt fog játszódni, és a filmben megismert Cassian Andor százados lesz a főszereplő, akit ismét Diego Luna kelt majd életre. Biztosan tudjuk, hogy a sorozat nem idén debütál, ellenben idén év végén fog kezdődni a forgatás.

KÖNYVEK

Tovább haladva a tartalmak tengerében, vegyük szemügyre, mire számíthatunk könyvek terén.

SWPiratesPriceFinal


Január 8.-án jelenik meg a Flight of the Falcon sorozat második része, a Pirate’s Price gyerekkönyv, amelyben Han és Chewie mellett felbukkan Holdo Ohnaka is egy izgalmas, új kalandban. Pontosan nem tudjuk, hol helyezkedik el a könyv története az idővonalon, de feltételezhetően valamikor YE 10 körül, a Solo eseményei után járhatunk.


Február környékén várható a Most Wanted című Solo – Egy Star Wars történet előzményregény magyar fordítása, ami Koréliai hajsza címen fog érkezni, és a film nyitójelenete előtt fog játszódni YE 13-ban. 

Queens Shadow


Márciusban érkezik a tengerentúlon a Queen’s Shadow című ifjúsági regény E.K. Johnston tollából. A történetben végigkövethetjük Padmé életét a Baljós Árnyak és A klónok támadása között, tehát a regény nagyjából 10 évet fog felölelni, és többek között kiderül belőle, hogyan lesz Padmé királynőből szenátor.

Cover


Április 16.-án érkezik Claudia Gray Qui-Gon Jinnről és a padawan Obi-Wan Kenobiról szóló regénye a Master and Apprentice. Bár egyelőre nem sok mindent tudunk a könyvről, azon kívül, hogy Claudia Gray negyedik kánon regénye valamikor a Baljós Árnyak előtt játszódik és az említett két Jedi lesz a főszereplője. Gray ugyanezen a címen írt egy novellát is az Új remény 40. születésnapjára kiadott Bizonyos Szemszögből novelláskötetbe is, szintén Qui-Gonnal és az akkor már korosodó Ben Kenobival a főszerepben.

Mv2


Idén érkezik az Alexander Freed írta Alphabet Squadron is. A történet A Jedi visszatér után kalauzol el bennünket, ahol egy lázadó század, amelyik minden tagja más hajóval repül (innen a cím), hirtelen vadakból vadászokká válnak és a Birodalom maradékát kezdik üldözni az Endori Csatát követően. Freed eddig két kánon könyvet írt, az egyik a Battlefront – Alkony század, a másik pedig a Zsivány Egyes regényváltozata. A regény június 4.-én fog megjelenni.

ThrawnTreason


Nemrég jelentették be Timothy Zahn harmadik Thrawn regényét, ami a Treason (Árulás) alcímet kapta. A regény a Lázadók utolsó évadával párhuzamosan fog zajlani, amikor Thrawnt a Coruscantra rendelik. Az újabb részben Thrawnnak nagy kihívásokkal kell szembenéznie: egyrészt biztosítania kell a pozícióját a Birodalom hierarchiáján belül, mivel Krennic Halálcsillag-projektje miatt ő mintha kiesne az Uralkodó kegyeiből; másrészt egykori protezsáltja, Eli Vanto visszatér a Chissek bolygójáról, és közelgő veszély hírét hozza. A főadmirális látszólag lehetetlen döntés elé áll, amikor a Császárnak tett esküje és a hazájához való hűsége között kell lavíroznia. A helyes döntés ugyanis lehet, hogy árulásnak minősül. A regény július 23.-án jelenik majd meg.

A kánonba tartozó ifjúsági és felnőtt regények biztosra vehetően érkezni fognak magyarul is az idei év során.

KÉPREGÉNY

Folytatjuk a sort a képregényekkel.

1000x480


Biztosra vehető, hogy idén folytatódnak a Star Wars, a Doktor Aphra és az Adventures képregény-sorozatok is. Ezek mellett elkezdődik az Age of Republic/Rebellion/Resistance képregények kiadása. Ez lényegében egy antológia-sorozat lesz, mindegyik kötete egy-egy karakterre fókuszál majd. Minden hónapban két kötet jelenik majd meg, egy hősről és egy gonosztevőről szóló. Később aztán kapunk majd két hasonló sorozatot, amelyek a Lázadás illetve az Ellenállás korának ikonikus alakjait mutatják be. Ezekről részletesen írtunk korábban, aki szeretné feleleveníteni az akkori hírhez, kattintson ide. Aki pedig szeretne bepillantani a Darth Maul képregénybe, az itt megteheti.

1featured


Bár a most futó Vader képregény a 25. szám után véget ért, nem sokáig kell nélkülöznünk a karaktert. Bár a Marvel és Chuck Wendig útjai elváltak egymástól, az Utóhatás-trilógia szerzőjének félbemaradt Vader sorozatának alapkoncepciójára új címen, új íróval, új sorozatot indítanak Vader: Dark Visions címmel. Ez lényegében egy antológia-sorozat lesz, azaz rövid, különálló történeteket mesél majd el a Sith Nagyúrról, és a kiadó ígérete szerint új, ismeretlen oldaláról mutatja majd be nekünk Darth Vadert. Írója, Dennis Hopeles már több sorozaton dolgozott a Marvelnek, de ez lesz az első Star Wars-munkája. Az első két részhez már borítót is kaptunk, ezt itt tekinthetitek meg.

Sw
Ezeken kívül biztosra vehetőek további könyvek és képregények érkezése az idei évben, hiszen ahogy Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik, úgy feltételezhetően a 9. epizód is megkapja a maga Journey to… felvezetését, de ezek leleplezésére még várnunk kell.

Képregények terén már tudjuk, hogy a Megtört Birodalom és a Darth Maul: Dathomir fia kötetek fognak érkezni elsőnek magyarul.

JÁTÉKOK

Játékok terén is számíthatunk újdonságokra az idei év során.

Nz0sjvpbj3sh
Először is hamarosan érkezik egy frissítés a Battlefront II játékhoz, amely elhozza a Klónháborúk legendás Sith lovagját, Dooku grófot a játszható karakterek közé, utána pedig a legendás Jedi lovag, Anakin Skywalker is érkezni fog. Mindkettejük a TCW-ben megismert szinkronhangjukon fognak megszólalni

Új karakterek mellett pedig új módokat és új skineket is kapunk majd az év folyamán, ahogy az a fenti képen is látszik.

Order


A frissítések mellett érkezik egy új játék is a Star Wars Jedi: Fallen Order képében a Respawn Entertainmenttől. Mint a bejelentéskor kiderült, egy ifjú Jedi padawan bőrébe bújva kell túléljük a hírhedt 66-os parancsot, és az azt követő időszakot, amikor a Birodalom minden eszközzel vadászott a túlélő Jedikre. Az eredeti hírek szerint a játék valamikor 2019 karácsonya körül debütálhat.

A bejelentésről itt találtok videót.

LEGO

Biztosak lehetünk újabb LEGO-készletek érkezésében is. Egy már bejelentett újabb készlet például az Inferno Osztaghoz köthető, de nagy valószínűséggel érkezni fognak készletek a fent említett tartalmak többségéhez.

EGYÉB

Galaxysedge


Meg kell említeni a nyáron nyíló Galaxy’s Edge címre keresztelt Star Wars tematikájú élményparkot is. Eddig annyit lehet róla tudni, hogy az egyik fő helyszíne a Thrawn: Szövetségek című könyvben is szereplő Batuu bolygó lesz, illetve hogy maga John Williams komponál hozzá zenéket, valamint, hogy az élmény-park története Az utolsó Jedik utánra tehető. Mint kiderült az egyik narrátor maga a híres kalóz, Hondo Ohnaka lesz. Ő vezeti majd az egyik történetszálat a parkban, ami a Smugglers Run nevet viseli. A másik történetszálat pedig Rise of the Resistance néven jelentették be, és lényegében egy csatát lehet átélni benne az Ellenállás és az Első Rend között.

Mindezek után meg kell említeni a Star Wars Celebration 2019 eseményét, amely idén április 11-15 között kerül megrendezésre, és feltételezhetően a legtöbb fent említett tartalomhoz további részletek derülnek majd ki a rendezvényen.

LogoAz Erő legyen veletek az idei évben is!

A Szerzőről

Darth Law

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo