Sorozatfigyelő: The Mandalorian 6. rész

mando-chapter-6.png

Az előző rész után most megint visszavettek a The Mandalorianben, és kevesebb volt a látványos utalás a hatodik epizódban, amelyben a főhős egy zsoldoscsapathoz csatlakozva próbál megszöktetni egy foglyot, de azért jó néhány apróságot ki lehetett szúrni most is - részletek a folytatásban!

A korábbi epizódok utalásait pedig itt találjátok:

1. rész / 2. rész / 3. rész / 4. rész / 5. rész


Az ismerős elemek

A komikus Bill Burr által megformált Mayfeldről kiderül, hogy birodalmi katona volt, és amikor a mandalóri megkérdőjelezi a képességeit, felháborodva közli, hogy nem rohamosztagos, hanem mesterlövész volt - ami egyértelmű kikacsintás a rajongók felé, hiszen a rohamosztagosok híresen rosszul céloznak.

Mayfieldhez kötődik két másik easter egg is: megemlíti Az utolsó Jedik egyik helyszínét, amikor a fejvadász hajóját, a Razor Crestet egy Canto Bight-i játékgéphez hasonlítja; emellett említést tesz jar Jar fajáról, a gunganekről, és még a beszédüket is utánozza.

A zsoldoscsapatban levő droid neve Zero, ami talán a Darth Vader-képregénysorozat egyik karakterére, Triple-Zerora való utalás.

Az epizód horrorfilmekre emlékeztető vége (amikor a mandalóri egyesével elkapja a csapat tagjait), felidézi a Halálosztag című regényt, amely szintén horrorelemekkel fűszerezett, és eg börtönhajón játszódik.

Xi'an, a Twi'lek csapattag megemlíti az Alzoc III nevű jeges bolygót, amely először a Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcastben szerepelt.

A börtönhajó radartányérja olyan, mint amilyet az Ezeréves Sólyom kap Az ébredő Erőben, és a Sólymot idézi az a nyílás, amelyen át a csapat feljutnak a hajóra.

A rabok között látunk egy ardenniait - ilyen fajú volt a Solóban Rio Durant, akit a The Mandalorian alkotója, Jon Favreau szinkronizált.

Az ismerős fajok mellett ezúttal is láthatunk ismerős robotot is: a csapat egy ponton belebotlik egy egérdroidba.


Az újdonságok

Az epizódban szereplő börtöntranszporthoz hasonlót most láthattunk először.

Ahogyan új köztársasági katonát is - bár neki a sisakja ismerős, hiszen olyan, mint amilyet az alderaani katonák hordtak az Egy új reményben.

De itt mutatkoznak be a köztársasági rendfenntartó droidok is - róluk egyébként a coruscanti rendőrdroidok juthatnak eszünkbe.

A droidokon és a katona egyenruháján is látható egy köztársasági szimbólum - méghozzá az, ami a Legendákban az Új Köztársaság jelképe volt. Az eddigi kánon-művekben az Új Köztársaság nem ezt a logót használta, így egyelőre nem világos, hogy ez itt egy korai változatként szerepel, vagy esetleg ez a köztársasági rendőrség saját jelképe.


Érdekességek

Az egyik régi ismerős fajhoz, a devaronihoz tartozó Burgöt az a Clancy Brown szólaltatja meg, aki Savage Opress hangja volt A klónok háborújában, és Ryder Azadié a Lázadókban.

A katonasisakon aurebesh betűkkel az van ráírva, hogy "DC1" - ez pedig jó eséllyel a "Department of Corrections" rövidítése lehet (ez a Büntetésvégrehajtási Minisztérium amerikai megfelelője).

A köztársasági katonát az a Matt Lanter játssza, aki A klónok háborújában Anakin szinkronhangja.

A rész végén megjelenő három X-szárnyú-pilótát a széria rendezői alakították: Rick Famuyiwa, Deborah Chow és Dave Filoni [az ő karakterének a neve is egy easter egg: a vezetékneve Wolfnak, azaz Farkas - Filoni ugyanis köztudottan imádja ezeket az állatokat].


Kérdések az epizód kapcsán

Ezúttal talán csak annyi kérdéses, hogy vajon a fejvadász által életben hagyott három zsoldost viszontlátjuk-e még később? Ti mit gondoltok erről?

Nektek hogy tetszett a hatodik rész? Észrevettetek valamilyen utalást, amiről nem írtunk a cikkben?

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo