728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Skywalker kora: A Legendák Sith-jei és új időszámítás a Képes útmutatóban

skywalker-kora-utmutato-borito.png

A Skywalker kora Képes útmutatója több háttérinfóval is szolgál a film kapcsán, ezek közül egyelőre csak azzal foglalkoznánk, amelyik nem spoileres: azt már előre lehetett tudni, hogy ezúttal újfajta rohamosztagosok jelennek meg, a vörös páncélú Sith Trooperek, a könyvből pedig kiderül, hogy ezek légióit a régi korok Sith-jeiről nevezték el. A nevek között pedig a Legendák ikonikus alakjait találjuk: Revan, Andeddu, Tenebrous, Phobos és Desolous. A film egyik helyszínét pedig elvileg Naga Sadow-ról nevezték el. Ez ugyanakkor nem jelenti feltétlenül ezeknek a személyeknek a kanonizálását - érdemes felidézni, hogy a Solo Képes útmutatójában is emlegettek egy Legends-alakot, Exar Kunt, ám a Story Group egyik tagja akkor azt nyilatkozta, hogy ez nem jelenti feltétlen a kánonba való átemelést. [Az egyetlen kivétel Darth Andeddu, akit már a Vader's Castle-képregénysorozat kanonizált.]

A Képes útmutató másik érdekessége, hogy bevezet egy újfajta időszámítást, amelyben a Yavin-i csata helyett a Csillagpusztító Bázis bevetésétől, vagyis a Hosnian-rendszer elpusztításától indulnak ki. Eszerint vannak a "BSI" ("Before Starkiller Incident", azaz "Starkiller incident előtti") és "ASI" ("After Starkiller Incident", azaz "Starkiller incidens utáni") évek. Kérdés, hogy ezt valóban használni fogják-e a jövőbeli anyagokban, illetve mennyire tud a köztudatban meghonosodni, mindenesetre most már ilyen időszámításunk is van.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"Yeah, I know the song. We take what we are given. We must do what we must."
A Szerző cikkei

5 Hozzászólás

 • Steery
  2019 dec 30 : 17:52
  Beküldte: Steery

  Ennyi erővel az előzmény trilógiában is használhatnák a Klón háború kitörése (Geonosisi csata) előtt és után jelzőt vagy a birodalom korszakában a yavini csata helyett az Első Galaktikus Birodalom kikiáltásának napja előtt és után jelzőt. Vagy bármi mást, hisz a galaxis több millió civilizáció nyilvánvalóan több millió különféle időszámítást és mértékegység rendszert használ, amit csak egy droid képes átlátni és oda-vissza átszámolgatni.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 dec 30 : 22:44
  Beküldte: SonOfMurglak

  annak semmi értelme nem lenne... Amerika se kezdett új időszámítást a polgárháborúkor.

  0 2
 • Goten56
  2019 dec 31 : 01:36
  Beküldte: Goten56

  Nagyon remélem, hogy maradni fognak a Yavin szerinti időszámításnál. Egyrészt mert azt szokta meg mindenki az elmúlt években. Másrészt mert logikus, hogy a franchise első elemétől indul a számozás. Felesleges módosítás lenne, ami csak félreértéseket és felháborodást eredményezne.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 dec 31 : 09:32
  Beküldte: SonOfMurglak

  egyetértek, én is azt gondolom, hogy felesleges lenne bolygatni ezt. van egy bevett ismert időszámítás, akkor ez felesleges. bár sejtésem szerint ez most csak egy felvetés szinten jelent meg ebben a könyvben, most megnézik a reakciókat.

  egyébké nt aki downvote-olta az előbbi kommentemet, azt szívesen meg is hallgatnám arról, hogy szerinte miért van értelme annak, hogy egy állam egy polgárháború miatt új időszámítást kezd hirtelen... annak, hogy utólag a Yavintól vagy a Starkillertől számítják az időt, van értelme, mert az egyik a Birodalom legyőzéséhez vezető út eleje, a másik meg az Új Köztársaság vége volt. de olyan nincs, hogy egy állam hirtelen új időszámítást vezet be egy háború miatt. de hallgatom az ellenérveket szívesen.

  0 0
 • TomeKK
  2019 dec 31 : 14:06
  Beküldte: TomeKK

  Sztem amúgy sokkal "szebb", hogy a rajongók által kitalált időszámítási rendszert használják, nem pedig ezt a disney félét. De amúgy sztem ez az új időszámítási rendszer nagyjából behatárolja, hogy milyen korszakból jönnek majd az új eddig be nem jelentett tartalmak.

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 20
 • Tagok: 0
 • Összes tag:490
 • Legújabb:Bálint Reszegi-Bucsay
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57