Rendezne még Star Warst a Zsivány Egyes direktora?

gareth_e.jpg

Nemrég interjút adott a StarWars.com oldalnak az első Star Wars-spinoff, a Zsivány Egyes rendezője, Gareth Edwards. A beszélgetésből két dolgot érdemes kiemelni:

A filmestől többek között megkérdezték, hogy nem bánja-e már utólag, hogy az összes főhőst megölte a végén. "Nem, nem. Nagyon elégedett vagyok, hogy mind meghaltak, bármilyen rosszul is hangzik ez" – mondta Edwards nevetve, majd hozzátette: "Ők nem tűnnek fel sehol az eredeti trilógiában, viszont az így fura lett volna, hogy ha még akkor is élnek, és fontos dolgok is történhetnek velük, mégsem mutatják pont őket az eredeti trilógiában."

A rendező elmondta, az igazán meglepte, hogy megengedték neki ezt a befejezést. Elmondása szerint végig arra várt, hogy odafentről leszólnak, hogy egy-két karaktert életben kell hagynia, de (mint fogalmazott) nem csináltak belőle ügyet.

És azt gondolom, hogy ez [a befejezés] mitikussá teszi a filmet. A dolgok sokkal értékesebbek, ha csak egy rövid ideig léteznek, nem olyasvalamik, amiket mindig vissza tudsz térni. Úgy érzem, az hogy mind [meghaltak] — az, hogy ezek a karakterek összeálltak, de többé már nem tudnak így összeállni, bizonyos szempontból valószínűleg segített a filmnek"

– fogalmazott. Megjegyezte azt is, hogy ha egy második világháborús sztoriról lett volna szó, akkor valószínűleg az is így végződik. Egy másik fontos kérdés, amit feltettek a direktornak (és amire valószínűleg sok rajongó várta a választ), hogy akar-e még valaha egy másik Star Wars-filmet csinálni. Edwards pedig (valószínűleg sokak bánatára) erre a kérdésre is nemmel felelt.

Véleményem szerint a Star Wars a legnagyszerűbb franchise, amit valaha létrehoztak, és mindig is különleges helye lesz a szívemben. De úgy érzem [a Zsivány Egyes megrendezésével] mintha az Everestet másztam volna meg, vagy a Holdon landoltam volna. És ezzel nagyon boldog vagyok. Szóval most félre kell állnom, és hagynom kell, hogy más vigye tovább ezt az örökséget

– mondta, majd úgy folytatta: "Másrészt, amikor csináltam, sose éreztem úgy, mintha a saját filmem lenne. Mindig olyasmi volt, amit George-tól vettem kölcsön."

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Fergeteghajto 2

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo