Régi-új páncélt mutatott be a The Bad Batch

bad_batch_stormtrooper.png

Egyre haladunk a The Bad Batch évadzárója felé, és időben is egyre távolodunk A Sithek bosszúja korától, ez a vizualitásban és a hatalmi rendszer átformálódásában is látszódik. A Venator csillagrombolókat és a rohamdroidokat a bontóba küldik, a Birodalom fokozatosan nyomást gyakorol a Kaminóra, illetve a lojális és szeparatista múlttal bíró bolygókra, a klónok szerepét kezdik átvenni a békefenntartó, sorozott rohamosztagosok.

Utóbbi a The Bad Batch 14. részében, a War-Mantle, azaz Véres Karom című epizódjában kapott teret, amiben a renegát defektes klón csapatnak ki kell szabadítania Rex kérésére A klónok háborúja és a Lázadók animációs sorozatból is ismert Gregort egy létesítményből a Daro bolygón. A bázison a szemükön keresztül leszünk tanúja egy újabb változtatáson: a Republic Commandóból ismert és az "anyasorozatban" is rövid ideig debütált klón kommandósok - köztük a kanonizált Scorch - úgynevezett TK rohamosztagosokat irányítanak, akik páncéldizájnját még csak korai Ralph McQuarrie-féle látványterveken láthattunk, amiket a IV. epizódhoz készített sok más egyéb kreatív vázlattal együtt.

Stormtrooper Concept Art

 

Stormtrooper ConceptA The Bad Batch részében két lényeges elemet elhagytak az eredeti koncepcióból, mégpedig a fénykardokat és a pajzsokat. A fénykardos rohamosztagos elképzelés ugyanakkor más kánon Star Wars-projektnél visszaköszön a 2015-ös Star Wars képregénysorozatban bemutatkozó Kreel őrmester személyében, illetve pajzsokat alkalmazó klónok is megjelentek A klónok háborúja 6. évadában, a Ringo Vinda bolygón, ahol Tup kivégezte Tiplar Jedi-mestert, mert az agyába beültetett inhibitor chip meghibásodott.

 

Gregor elmagyarázza a bajtársainak, hogy az új katonákat a galaxis minden szegletéből toborozzák, akik hűségesek a Birodalomhoz. Bár ők kevésbé képzettek, mégis apadatlan a forrásuk, és a nagy számok reményében akarja a rezsim fenntartani és bebetonozni a hatalmát. A fehér páncélos katonák felszerelése többször is változáson esett át a trilógiák alatt, ez a régi-új dizájn pedig további átmeneti pontot szolgáltat a páncélok evolúciójában.

Bad Batch Tk Stormtrooper

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo