Rajongói segítséggel állítanák ki egy múzeumban Bosskot

Bossk_header.jpg

Az eredeti trilógiában számos zseniális praktikus effektet használtak fel a filmkészítők, amik mérföldkövet jelentettek a filmgyártás történelmében. Azonban egyes kellékek és jelmezek sajnálatos módon nem úszták meg károsodás- és hiánymentesen az elmúlt évtizedeket. Az egyik ilyen aktuális eset A Birodalom visszavág egyik karakteréhez, Bossk-hoz kapcsolódik, ami jelmezének helyreállításához az Egyesült Királyságbeli Nemzeti Film & Sci-fi Múzeum kér segítséget a hűséges rajongóktól.

A felhívás szerint az intézmény tulajdonában van a tandoshi forgatáson használt feje/maszkja, karjai, lábai és a fegyvere. Ami pedig hiányzik a teljességhez, az a sárga kezeslábas és a fehér mellény. A múzeum megjegyzi és kiemeli azt is, hogy nem pénzért akarják felújíttatni egy céggel a törvényen kívüli fejvadász ruháját, hanem igazi, tehetséges rajongókat szeretnének alkalmazni, akik elég szakértelemmel és készséggel rendelkeznek a ruha replikájának elkészítéséhez, hogy kiállíthassák Bosskot, amikor az év vége felé kinyit a múzeum Milton Keynes-ben. A múzeumban a Star Wars-on kívül az Indiana Jones, a James Bond, a Szellemirtók, a Harry Potter- és Marvel-filmekben, valamint több mint 100 filmben és műsorban látott ereklyéket lehet majd megtekinteni, például Darth Vader forgatáson használt maszkját, James Bond Walther PPK pisztolyát, a szent grált az Indiana Jones-ból, vagy egy Cyberman sisakot a Ki vagy, Doki?-ból. Ezen kívül előadások is várhatóak majd, beszélgetések az alkotókkal, meglepetésvendégek, egyéb események és beszélgetések, illetve különleges oktatási programok iskolás csoportoknak.


 

Bossk megformálója, Alan Harris az év elején hunyt el, szóval ez is plusz jelentőséget ad a kezdeményezéshez.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo