Prowse-aukció: ennyit ért az V. rész forgatókönyve

David_Prowse_Getty_.jpg

Nemrég számoltunk be róla, hogy egy aukciót rendeznek, minek témája David Prowse összegyűjtött emléktárgyai lesznek. A befolyt összeget pedig jótékony célokra, az Alzheimer-kor kutatására fordítják a tavaly novemberben elhunyt testépítő és színész, az eredeti trilógiában Darth Vader karakterét alakító, a betegségben szenvedő David Prowse hozzátartozói.

Azóta a licitre bocsátott tárgyak kalapács alá kerültek május 4-én, az aukció vezetője, Andrew Stowe elmondta, hogy több, mint 2.000-en jelentkeztek a 600 tárgyért. A lezajlott árverést követően több, mint 400.000 fontért cseréltek gazdát az emléktárgyak, ez 165 millió forintnyi érték körül mozog átszámítva. A Star Wars-hoz köthető relikviák közül például 23.000 fontot ért A Birodalom visszavág című film próba forgatókönyve. Illetve 15.000 font ellenében került új tulajdonosához az a kép, amit Mark Hamill küldött és írt alá egy rövid üzenettel Prowse-nak, illetve a másik "gyermekétől", Carrie Fishertől kapott fényképes üzenet 8.000 fontot ért. Egy szereposztás lista, valamint egy fénykard replika pedig 10-10 ezer fontért kelt el.

Smpire Strikes Back Script

Vader Saber Auction

Carrie Fisher Auction

 

Stowe elmondta az árverés végeztével, hogy 

a Star Wars iránti szeretet még ugyanolyan erős, mint 1977-ben - ezt bizonyítja ez az árverés is. A tény, hogy Mr. Prowse csupán pár mérföldre született az árverési helyiségtől, különlegessé tette ezt az eseményt. Úgy érződött, hogy a kollekciója 'hazatalált'.

Forrás: bbc.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo