Özönleni fog a Star Wars az elkövetkező években

lucasilm_bejelentesek.jpg

A tegnapi The Walt Disney Company’s Investor Day rendezvényen több előzőleg hivatalosan és nem hivatalosan rebesgetett Star Wars-projekt kapott hivatalos bejelentést, megerősítést. Úgy tűnik, jó részük igaznak is bizonyult, hiszen 10 Star Wars-projektről volt szó, köztük filmek, animációs, élőszereplős sorozat és anime is. Nem szaporítva tovább a szót, csemegézzünk, milyen nyalánkságokat kapunk a jövőben Star Wars terén.

Filmek


A következő Star Wars-film neve Rogue Squadron (Zsivány Osztag) lesz Patty Jenkins (a Wonder Woman franchise) rendezésével. A történetben csillagvadász pilóták új nemzedékét ismerhetjük meg, és nagy valószínűséggel a Skywalker kora után fog játszódni. Jenkins elmondása szerint élete álma egy vadászpilótás film elkészítése, egy nagyszerű pilóta lányaként, kinek édesapja országa szolgálatában halt meg, és minden ezzel kapcsolatos érzelmét bele szeretné ölni egy remek filmbe. A Rogue Squadron 2023 Karácsonyán fog landolni.

 

Volt szó még a korábban bejelentett Waiti-filmről is, Kennedy nyilatkozata szerint Taika megközelítése a Star Wars-hoz új, váratlan és egyedi lesz, tudása és humorérzéke pedig felejthetetlen élményt fog nyújtani a közönség számára. 

Sorozatok


Tavaly augusztusban a D23-as Expón történt meg a Kenobi-sorozat bejelentése, Ewan McGregor főszereplésével, ami 10 évvel A Sith-ek bosszúja után fog játszódni, és Deborah Chow fogja rendezni, akinek munkájáról a The Mandalorian első évadában már meggyőződhettünk. Kennedy felrántotta a leplet egy újabb nagy visszatérőről az Obi-Wan Kenobi sorozathoz, aki nem más lesz, mint az előzmény-filmek felnőtt Anakin Skywalkere, Hayden Christensen. A színészettől azóta már visszavonult Christensen nagyon várja, hogy Ewannel újra együtt dolgozhasson és jól esik neki a szerep újbóli felvevése.

Obi Wan Kenobi Series Logo

 

Ha már Anakin, Skysrác tanítványa sem maradhat ki a sorból. A The Mandalorian második évadában feltűnt Ahsoka Tano is saját sorozatot kap, természetesen Rosario Dawson alakításával, ami a The Mandalorian idővonalában fogja szőni a togruta történetét, a limitált sorozat neve pedig Ahsoka lesz. A történetet Dave Filoni jegyzi, a felelős producerek pedig Dave Filoni és Jon Favreau lesznek. Talán Ahsoka saját sorozatában végre felveszik az elvarratlan Rebels-szálat is, egy élőszereplős Thrawn és Ezra karakterekkel karöltve?

Ahsoka Logo

 

Újabb The Mandalorian idővonalában játszódó élőszereplős sztori lesz a Rangers of the New Republic (Az Új Köztársaság kopói), a felelős producerek szintén Dave Filoni és Jon Favreau lesznek, ami jövőbeli sorozatokat (Ahsoka) fog keresztezni és egy lezáró eseményben tetőfokára hágni.

Rangers Of The New Republic Logo

 

A már széltében-hosszában beszélt (még hivatalos cím nélküli) Lando Calrissian sorozat is zöld utat kapott nyilvánosan a Disney+ szolgáltatóra. A Star Wars-rajongó Justin Simien (Kedves fehér emberek) fog felelni a projekt elkészítéséért, ami még korai fázisban van. Nem esett szó róla, hogy ki fogja eljátszani a szélhámos opportunistát, Billy Dee Williams, avagy Donald Glover, aki 2018-as Solóban formálta meg a karaktert, ugyanakkor utóbbi tűnik valószínűbbnek, bár egy esetleges cameo sincs kizárva Williamstől.

Lando Star Wars Series

 

Napokkal korábban adtuk hírül, hogy Diego Luna bejelentette, hogy már Londonban tartózkodik a Cassain-sorozat forgatása miatt. Illetve most már hivatalos nevén is nevezhetjük a lázadó kémes szériát: Andor. A 2022-re ígért sorozat új nevekkel is bővül szereplők szempontjából, jó pár pletyka kapott megerősítést: Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller, valamint Genevieve O’Reilly Mon Mothma szerepében. A forgatás már 3 hete zajlik az angol fővárosban. A helyzetjelentő videóban megbizonyosodhatunk arról, hogy javában folynak a munkálatok: a felelősök úgy állnak hozzá a projekthez, mintha rendes mozifilmet készítenének. A 12 részes sorozat több mint 200 stábtagot, nagyjából 6000 tömegszínészt számlál, rengeteg bábos lénnyel és épített droiddal, pont a korábbi filmeknél alkalmazott elkészítési szempontokkal. 

Andor Logo



 

Szintén korábbi híresztelés, hogy animációs sorozat fog készülni a Köztársaság Fénykora érájában. Ám most kiderült, hogy ez egy élőszereplős sorozat lesz The Acolyte címmel, persze ez még nem zárja ki egy animációs széria elkészültét a jövőben. A végtelen matrjoska alkotója, Leslye Headland fogja vezetni a Disney+ streaming szolgáltatóra tervezett misztikus thriller sorozatot, ami rejtélyes titkokról és felszabaduló sötét oldali energiákról fog szólni a Köztársaság Fénykora végnapjaiban. Címből esetleg hasonlóságot lehet felfedezni az Üresség Akolitusai nevű szektával, ami A Jedi visszatér eseményei után alakult, mint az jelen van az Utóhatás-trilógiában. Azonban teljesen más kor a kettő, hiszen A Köztársaság Fénykora 200 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik. 

The Acolyte

Animációs sorozatok


Végre előzetest kapott a korábban hivatalossá vált The Bad Batch animációs sorozat. A klónok háborúja spin-off sorozata a 7. évadban megismert különleges 99-es klón osztag történetét követ nyomon a frissen kikiáltott Birodalom korában. A projektben közreműködő Sam Witwer korábban elmondta, hogy az animáció színvonala nagyon hasonlítani fog minőségben A klónok háborújáéhoz, nos, azt kell mondjuk, egyáltalán nem füllentett a trailer alapján, amiben már ismert karakter is láthattunk a The Mandalorianból. A sorozat 2021-ben kerül bemutatásra.

The Bad Batch Logo



 

Az első hivatalos animéjét megkapja a Star Wars, minek címe Visions lesz. A kínálatban több animációs rövidfilm szerepel a világ legjobb anime alkotóitól: az antológiás sorozat 10 lehengerlő víziót tár majd a néző elé több híres japán anime stúdiótól. Várható megjelenés: 2021.

Star Wars Visions Logo

 

Végül, de nem utolsó sorban a Lucasfilm Animation és az Industrial Light & Magic közösen fejleszt egy különleges Star Wars-kalandot a Disney+ szolgáltatóra: A Droid Story. Ez a történet egy új hőst mutat be, akit a legendás duó, R2-D2 és C-3PO fog kísérni útján (akik a 80-as években már kaptak egy saját rajzfilmsorozatot egyébként Star Wars: Droids néven). Talán Anthony Daniels erre is tett nem konkrét hivatkozást, nem csak a Tales from the Galaxy's Edge VR-játékra korábban.

A Droid Story Made By Tharin Large 980x500

Forrás: starwars.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo