Obi-Wan Kenobi: Felfedték néhány halott Jedi nevét

obi_wan_jedi_grave.jpg

Az Obi-Wan Kenobi sorozat egyik legsokkolóbb jelenete volt, amikor a címszereplő Leia kiszabadítása érdekében belopakodik az Inkvizítorok erődjébe, és egy ponton egy Jedi-sírkamrába téved. A ravatal halottjai között ismerős karakter is fellelhető volt, de nagyrészt eddig nem látott arcok sorakoztak. Egy új, idén novemberben megjelenő enciklopédia, a Star Wars: Dawn of the Rebellion: The Visual Guide azonban most felfedte néhány trófeaként kiállított Jedi kilétét a San Diegóban tartott Comic Con rendezvény apropójából.

Tombs 2A Sithek bosszúja és az Egy új remény közötti évtizedekben egyre formálódó Lázadást bemutató könyv többek között az Obi-Wan Kenobi, az Andor és A Rossz Osztag sorozatokkal foglalkozik, ebből pár oldalt ízelítőként mutattak be a közönségnek. A kiragadott lapok három Jedit neveznek meg, bár egyikük nem szorult magyarázatra azon rajongók számára, akik látták A klónok háborúja animációs sorozatot, ő volt ugye az öreg Tera Sinube mester, aki már a Köztársaság Fénykorában is élt. Rajta kívül ott volt a gyakorló sisakot viselő ifjonc kisfiú, Faris, akit a 66-os parancs éjszakáján öltek meg. A harmadik azonosított Jedi pedig Valerie Tide (jobb oldali képünkön), aki a tisztogatás után próbálta elrejteni identitását, de hamarosan elkapták az Athio III-on.

 

Mivel az enciklopédia teljes kiadása még várat magára, elképzelhető, hogy lesznek még benne információk a halott Jedikkel kapcsolatban. A szemelvénynek hála további részletek derültek ki az Obi-Wan Kenobiból, például az, hogy a Daiyu utcáin látott koldus klónt Naxnak hívják, aki a háború során megjárta többek között a Teth, a Christophsis és az Umbara bolygókat, de később jelentős sérülések miatt visszahívták a frontvonalakról.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo