Novelláskötet jelenik meg az Élet Napja témájában

life_day_book.jpg

Az Élet Napja 1978 óta hagyománynak számító ünnepség a Star Wars berkén belül, ami a The Star Wars Holiday Special bemutatásával vonult be a történelembe, és több mint 40 év elteltével LEGO formájában is megemlékeztek erre a különleges, karácsonyi hangulatú eseményre.

Az Élet Napjának hagyományát könyv formájában is továbbszövik az alkotók, ugyanis Cavan Scott (Dooku: Az elveszett Jedi) és George Mann (Myths & Fables, Dark Legends) egy 8 novellából álló történetcsokrot ír Life Day Treasury: Holiday Stories from a Galaxy Far, Far Away címen, ami szeptember 7-én fog megjelenni a Disney Lucasfilm Press kiadó által. A nyolc történetből álló könyvhöz illusztrációk is készülnek Grant Griffin által, aki ugyancsak a Myths & Fables és a Dark Legends történetekhez is hozzáadta remek rajztudását. Így mondhatni, kiforróban van egy megszokott csapat a Star Wars alkotók tág halmazában.

 

Két sztoriról is nyertünk egy kis betekintést a 192 oldalas írásból. Az egyik a Köztársaság Fénykorában játszódik - amely projekten Scott már a kezdetektől fogva dolgozik (The Great Jedi Rescue, The Rising Storm, The High Republic képregény) - és Stellan Gios Jedi-mesterről szól, aki a Coruscant téli fesztiválja idejében járőrözik. A klasszikus "Karácsony a városban" alműfaj inspirálta sztoriban a Köztársaság Fénykora pompájának és esetének egészen más oldalát ismerhetjük meg. A második ewokokra fókuszál, az "Ewokok a hóban", ami Scott első ötlete a könyvhöz, és benne felfedezhetjük a galaxis világaiban meghonosult hiedelmek és szokások kavalkádját, ez esetben az Endor erdőholdján.

Life Day Treasury Heart Of The Jedi 73grg84gfw8

Life Day Treasury The Kroolok 784rfd53

Forrás: starwars.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo