Nincs mindenki odáig a hatalmas Star Wars-díszletért

revenge_of_the_sith_2000.jpg

Márciusban kezdődik az Obi-Wan Kenobi sorozat forgatása Ewan McGregor főszereplésével. Az élőszereplős széria terjedelmes díszletei már majdnem elkészültek az angliai Buckinghamshire területén lévő, az 1500 lelket sem számláló Little Marlow falvában, ez látható pár légifelvételen. A csendes kis falu helyi lakosai viszont nincsenek elragadtatva a produkciótól, miután az önkormányzat átengedte egy tó melletti, helyi kőbánya területét az illetékeseknek a forgatáshoz. Mindez fényszennyezést, a forgalom megnövekedését és az állatvilág megzavarását eredményezte a helyiek szerint. Ráadásul még akár három évig is eltarthat a koronavírus miatt, mire elbontják a 6 epizódos projekthez felhúzott épületeket - írja a The Sun.

Egy vélemény szerint bár ad egy kis munkát, ugyanakkor ez egy igencsak vidéki hely, ahol mindig csend és béke honolt - annak gondolata rémisztő, hogy átváltoztatják valamiféle intergalaktikus háborús zónává egy TV-sorozat kedvéért. Valamint a hatalmas díszlet óriási épületei és a folyamatosan dolgozó, mozgó munkagépek egyáltalán nem illenek bele a vidéki képbe, és ez az ott élő embereknek nem tetszik.

Tavaly év novemberében is voltak panaszok a rengeteg autó, kamion és díszletanyag érkezése kapcsán, amit akkoriban még egy Disney produkciónak, azon belül egy Star Wars-filmnek pletykáltak. A Spade Oak Természetvédelmi Rezervátum közelében lévő területen a helyiek szerint már korábban voltak filmforgatások egy rövid ideig, ám nem ez a megfelelő hely, ha évekig terveznek a filmiparral a jövőben. Ennél a hírnél egyébként azt is írják, hogy a lakosok reakciói miatt a fent említett három évet hat hónapra redukálták.

Frissítés: Egyesek kiszúrták, hogy a képeken látható díszlet részei hasonlítanak arra, amit a Cassian Andor-sorozat forgatási videóiban is mutattak. Emellett van olyan forrás, amely szerint valójában az Andort forgatják itt. A StarWarsNewsnet portál ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy mivel évekig állni fog a díszlet, jó eséllyel több projekthez is használják majd. 

Kenobi Shooting2

Kenobi Shooting1

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Fergeteghajto 2

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo