Népszerű könyvsorozatból kanonizált egy új képregény

Star_Wars_High_Republic_Adventures_9_Cover.png

A Star Wars kánonban ismét tiszteletét teszi egy elem a Legendák univerzumból, amely jelenség már nem meglepő tendenciává nőtte ki magát. Ezúttal egy különleges könyvsorozatból emeltek át, a Del Rey által, a 90-es évek végétől kiadott The New Jedi Order szériából, ami stílusban és cselekményben igencsak eltávolodott a fősodortól, és elég sok merész és meglepő újítással élt.

A történet szerint évekkel a kormányzó Új Köztársaság és a szétmorzsolódott Birodalom békekötése után a galaxison kívülről érkező, kitaszított Yuuzhan Vong faj hadjáratot indított hőseink és minden ott lakó otthona ellen. Ezek a vérszomjas idegenek rendkívül szívósnak bizonyultak a Jedik számára (akiket nem csak megöltek, hanem lemészároltak, megkínoztak, élve megnyúztak, és még át is formáltak), ugyanis mivel nem az "itteni" galaxis szülöttei, az Erőn kívül léteztek, amivel nem is lehetett őket érzékelni. Egyedi, szerves alapú hajóikkal és fegyverekkel hozták a pusztulást számtalan világra, például a mérget köpő kétéltű botjaik felértek egy fénykarddal. Páncélzatukat a vonduun rákok héjából kovácsolták, ami ellenállt a fénykardok csapásának.

Figyelem, a továbbiakban spoilerek olvashatóak.

 

Az ifjúsági Star Wars: The High Republic Adventures 9-ik számában utóbbi került át a kánonba. A csecsemőkorában Maz Kanata által felügyelt Qort Jedi-mesterről derült ki, hogy a galaxis szélén található Zav Alox bolygóról származik. Ez a világ közel sem bővelkedik a vendégszeretetben, lakosai kifejezetten vehemensek és óriási erővel születtek, ami elengedhetetlen a planéta legnagyobb ragadozója, a vonduun rák ellen. A felnőtté válási szertartás jegyében az aloxi gyerekeket kiküldik az előbb említett veszedelmes lények levadászására. Amennyiben túlélték az összecsapást, a próbára tétetett magára veszi az elejtett példány fejét. Az aloxi hiedelmek szerint a koponyája fuzionál a viselőjével, és segít kicsorbítani az agresszív természetüket. Mivel a vonduun koponya nem növekszik tovább, a fejlődő aloxi fej szétroppantja, ekkor válik teljes értékű aloxivá.

Star Wars Yuuzhan Vong Vonduun Crab

 

Bár A klónok háborúja elkaszálása és az új kánon előtt voltak tervek a Yuuzhan Vongok szerepeltetésére, ez az apró tisztelgés nagy valószínűséggel nem jelenti azt, hogy maga a faj is visszatér a kánonba, főleg nem ugyanazzal a történettel. A vonduun rákokkal kapcsolatban egyébként a Legendákban az Új Köztársaság felfedezte, hogy az Ithor bolygón található bafforr fák olyan pollent bocsájtanak ki, ami allergén hatású a Yuuzhan Vong páncéllal szemben, amitől megdagad és elpusztul mind a vonduun rák, mind a viselője.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo