Nem kelt el Leia hercegnő árverésre bocsátott ruhája

princess_leia_dress.png

Néhány hete mi is beszámoltunk róla, hogy el akarnak árverezni egy, a legelső Star Wars-film forgatásán, Carrie Fisher által viselt ruhát. A jelmezt annak idején egy stábtag hazavitte, és évtizedekig nem lehetett tudni a hollétéről, és a közelmúltban került elő egy londoni padlásról, hogy aztán hónapokig tartó restaurálást követően kalapács alá kerülhessen. Egyelőre azonban nem talált gazdára a különleges filmes relikvia.

Az MTI beszámolója szerint az aukciót szervező Propstore cég előzetesen akár kétmillió dolláros (680 millió forintot) árat is remélt Leia hercegnő ruhájától, amely az Egy új remény végén, Luke és Han kitüntetésének jelenetében látható. Csakhogy a licitálók végül nem adták meg a nyitóösszeget sem.

Az árverésen egyébként egyéb filmes kellékekre és jelmezekre is lehetett licitálni. A Poltergeist című horrorban szereplő bohócbaba több mint 656 ezer dollárért (223 millió forintért) ment el. John Carpenter A dolog című 1982-es horrorjának ijesztő, póklábas fejéért pedig több mint 587 ezer dollárt (200 millió forintot) adott egy gyűjtő. Harrison Ford a Szárnyas fejvadászban viselt ruháját 287 ezer dollárért (98 millió forintért) vették meg. Egy másik jelmezt pedig a Harry Potter és a titkok kamrája című filmből 100 ezer dollárért (34 millió forintért).


Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo